Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha neked és párodnak jol...

Ha neked és párodnak jol menne a sora pénzileg, hogy tennél? Az édesanyáméknak minden hónapban kölcsön kell adni amit persze vissza is adnak! A párom szerint használják a pénzünket, szerintem viszont igen is segítsünk ha tudunk! Mi a normális?

Figyelt kérdés
Nem ön hibájukbol vannak rossz anyagi körülmények között!
2009. ápr. 15. 18:57
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Mi többször adtunk már úgy a szüleimnek (jobbanmondva édesanyámnak, apám már nem él), hogy nem kaptuk vissza. Nálunk ez inkább anyám részéről ütközik ellenállásba, mert bagyon büszke és nehezn fogadja el, hogy segítségre szorul, de egyedül a nyugdíjából épphogy fent tudja tartani magát, ha beüt valami nagyobb baj (három hónapja elromlott a bojler, cserélni kellett, több százezres költség), akkor nincsenek tartalékai, így csak ránk számíthat (akkor én, a testvérem és az unokatestvérem adtuk össze a pénzt). Nagyon sokat tett értünk és bár mi se vagyunk gazdagok, de határozottan jól élünk és ezt neki (meg szegény édesapámnak) köszönhetjük. Rengeteget dolgoztak, hogy elvégezhessem a főiskolát és oda tudjak jutni, ahol most vagyok.
2009. ápr. 15. 19:59
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

De,az anyukádon segítsél,viszont gondold meg jól,hogy jól választottál-e.A férjednek lehet,hogy a jóban rosszban-ból is csak a jóban maradt meg a fejében.Te vajon mire számíthatnál tőle,ha valami miatt nem lenne bevételed?

Eléggé magának valónak tűnik a párod a leírásod alapján.

Én nem tudnék ilyen emberrel együtt élni azt hiszem.

Ha adni tudnának nektek a szüleid,azt vajon el fogadná a párod???

2009. ápr. 15. 20:02
 13/24 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom!Én is ezen gondolkodom,hogyjol választottam e!?De még szerencse hogy csak az élettársam,és nem a férjem!
2009. ápr. 15. 20:23
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Miért szerencse? Ugyanolyan életközösséget vállaltál vele, mintha a férjed lenne, kommentedből meg az derül ki, hogy még tartast is tőle, ha te akár a saját pénzedből kisegítenéd a szüleidet.

Nem jól van ez, lépj fel határozottan szerintem és állj ki a szüleid mellett.

2009. ápr. 15. 21:28
 15/24 anonim ***** válasza:
85%
tartast=tartasz
2009. ápr. 15. 21:29
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Én is szoktam adni a szüleimnek, úgy beszéljük meg, hogy kölcsön, de amikor oda kerül a sor, hogy anyukám meg akarja adni akkor mindig kitalálok valamit amiért most nem kell. Ő ugyanis nagyon rosszul érzi magát amiatt, hogy segítségre szorulnak néha. De én soha nem kérem vissza, mert engem felneveltek és nem voltunk gazdagok, sőt! de az utolsót is mindig ránk költötték gyerekekre. Nekem ez teljesen természetes, hgoy most én tudok adni akkor adok. Nem értem a párodat! Gyerekként mi szorultunk az ő segítségükre, most ők a miénkre. Ha meg még vissza is adják a pénzt, hát nehogy már ne adj nekik mert a párodnak nem tettszik!! Akkor ne mondd meg neki, amit nem tud az nem fáj!
2009. ápr. 15. 21:46
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem a ferjem mondta, hogyha majd ugy allunk anyagilag rendszeresen tamogatjuk mindket szulot anyagilag. Szerenecsre el is jott ez az ido. Jelenleg kulfoldon elunk es dolgozunk mindketten. Havonta segitjuk a szuloket, mivel sajnos nem rozsas a helyzetuk otthon. Ennyivel tartozunk nekik. Mindkettonket becsulettel felneveltek. Gondolom rengeteg penzt koltottek mindkettonkre. Ok se kerik vissza, sose vetettek a szemunkre. Szerintem termeszetesnek kellene lennie, h ott segitsuk egymast ahol tudjuk. Kicsit furcsallom a parod hozzaallasat, nem tunik nagyon csaladcentrikusnak.
2009. ápr. 15. 21:47
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Persze,hogy segíts,ezen ne is gondolkodj!!!

A párod és a szüleid nincsenek jóban,vagy alapjában ilyen zsugori,rossz természete van?Már bocs ha megbántom,de ez a véleményem.Örülhetsz,hogy nincs gyereketek. Tőle is sajnálná a pénzt?? Zsugori f.sz!!

2009. ápr. 15. 21:51
 19/24 A kérdező kommentje:
Hát a párom és a szüleim sose voltak odáig egymásért!A párom nagyon élére állítja a pénzt!Igen nagyon zsugori!
2009. ápr. 16. 07:12
 20/24 anonim ***** válasza:
75%
Lehet, hogy hülye felvetés részemről, de: ti minden hónapban kölcsön adtok, amit ők következő hónapban visszaadnak, de utána újra kérnek. Igazából egyszer kéne összeszedniük magukat, és akkor nem szorulnának a Ti segítségetekre. Természetesen érthető, hogy segíted őket, de mit fogsz csinálni, ha már gyereketek is lesz, vagy csak rosszabbul álltok anyagilag, esetleg a párod szülei is anyagi segítségre szorulnak stb? Akkor mi lesz a szülőkkel? Vagy majd Te mindenről lemondassz az életben (értem itt a gyereket is)? Könnyen mondja mindenki, hogy egy olyan emberrel nem lehet együtt élni, akiben ennyi jó érzés sincs. De lehet, hogy ő csak felelősségteljesebben gondolkozik. Szerintem sokan nem néznék jó szemmel, ha a keresetük egy része "anyósékhoz" menne.
2009. ápr. 16. 10:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!