Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináltok egy gyerekesen...

Mit csináltok egy gyerekesen akaratos, erőszakos anyóssal?

Figyelt kérdés

Kedves, vidám nő, de nem ismeri a "nem"-et. Semmiben. Olyan mint egy három éves gyermek, hisztizik, ha nem iszol vele egy pohárral amikor ő akarja (nem érti, hogy pl. vezetsz, vagy gyógyszert szedsz...). Drámát csap, ha nem veszed fel azt a ruhát, amit ő akar stb. Hogyan jöttök ki egy ilyen emberrel? Teljesen hihetetlen határokig elmegy, ha másfele van dolgod, rángat az utcán arra, amerre ő akar menni, étteremben kanállal beléd akarja tömni az ételt, amit utálsz. Nagyon kellemetlen. Nagyon nehéz kijönni vele, pedig annyira igyekszem megőrizni a jó viszonyt, de egyszerűen nem bírja a nemet.

Ha kell, negyvenszer kérdezi meg ugyanazt, egyre erőszakosabban, és ha negyvenegyedszerre is "nem" a válasz, akkor kiabálással és erővel próbálja elérni. Képtelenség elterelni a figyelmét arról, amit el akar érni. Egyszerűen csak hajtogatja, amit akar. Csak egyetlen példa, étteremben: "Nem. Azt csinálod. Nekem ne mondjad aztán, hogy nem eszed meg. Ideteszem a tányérodra. Velem ne szórakozzál, csinálod ahogy mondom. Nehogy meglássam, hogy a tányéron hagyod. Innen nem kelsz fel, amíg meg nem etted mind. Meg kell enni. Aztán azt is meg kell enni. Ne maradjon belőle.", és ez a végtelenségig, ha kell, rakosgatni kezdi a szád elé. A végén pedig vérig sértődik, hogy nem engedelmeskedsz neki.

Nagyon nehéz vele, sokszor csinált már oltári nagy botrányt idegenek között is, ha nem úgy ment minden, ahogy ő akarta. Mint egy kisgyerek, toporzékol és kiabál, ha kell, a kórházban a beteggel, ha kell, idegennel is. Van még valakinek ilyen anyósa? Ha van, hogyan jön ki vele?

(És nem, sajnos nem viccelek.)

2011. aug. 19. 14:50
1 2
 11/18 tetris ***** válasza:
79%

Ez a gyerekes viselkedés szerintem arra utal, hogy az anyósod személyisége elkezdett leépülni, és lassanként visszasüllyed a gyermeki létbe. Van is erre egy kifijezés, hogy második gyerekkor. Úgy kell vele bánni, mint ahogy egy hisztis gyereket szerel le az ember.

Amikor jön a balhé, akkor elkülöníteni őt, és közölni vele, hogy ha már lehiggadt, akkor beszélhettek. Egy hisztériázó ember olyan felfokozott elmeállapotban van, hogy ilyenkor lehetetlenség vele értelmesen kommunikálni. A két saller lekeverése is megoldást jelenthet, de az ember azért már mégse verje a saját anyósát!

2011. aug. 19. 15:43
 12/18 anonim ***** válasza:

Ignorálni, mint ahogyan egy hisztiző hároméves hisztijét kell.

Csak mert anyós, nem kell vele kapcsolatot tartani. Az ignorálás azonban cska akkor vezet sikerre, ha a férjed melletted áll és téged támogat, nem az anyját.

2011. aug. 21. 20:08
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Elöttem leírták a lényeget. Ha toporzékol egész egyszerűen hagyd figyelmen kívül. Te anyit eszel, amennyi neked kell, és jólesik. Ha ezen ő kikészül azzal csak saját magát járatja le, nem téged.

Amúgy dettó ugyanilyen az én anyósom is. Ő is toporzékolt, meg ordítozott, és hasonló hülyeségek miatt mint a tiéd. Mára már megtanulta, hogy én nem ő vagyok, és nem fogok mindent úgy csinálni, ahogy ő elképzelte. Egyszer fel kel nőnie mindenkinek :D Mondjuk nálunk olyan is szóba került hogy eljönne velünk nászútra, és toporzékolt mikor mondtuk hogy nem. NNNa, hát azóta már toporzékolt párszor, majd amikor rájött, hogy ezzel nem ér el semmit, abbahagyta.

2011. aug. 21. 20:30
 14/18 anonim ***** válasza:
Hasonló volt az én exanyósom. Ő is 3 napig duzzogott, ha valami nem úgy volt, ahogy ő szerette volna. Nem is bírtam, el is váltunk, mert a volt férjem nem akart a családi házból elköltözni. Az ilyennel egyet tudtok, nem finoman, hanem határozottan rendre utasítani, akár mások előtt is, hogy kapcsoljon, vagy - mivel ritkán találkoztok - akkor lenyelitek.
2011. aug. 21. 21:17
 15/18 anonim ***** válasza:

Valaki jól leírta, csak mert anyós, nem kell ugrani neki.

Nem értelek kedves kérdező, miért nem mondom hogy köszönöm, nem fogom megenni?

Ha hisztizik, hát majd lehiggad.

Én sosem csináltam ebből problémát, enyémék is erőszakosan tukmálták a kaját, meg gyógyszert náthára meg papucsot ha mentem hozzájuk, mindig ugyanaz volt a válaszom: NEM, KÖSZI. Határozottan. Már nem tukmálnak semmit, megszokták hogy ha valami kell nekem megeszem, beveszem, felveszem, stb., ennyi.

Sosem értettem hogy miért akar mindenki megfelelni az anyósának, ha egyszer nem lehet.....felnőtt vagy az ég szerelmére, ha nem kell egy falat kaja akkor nem eszed meg. Ha hisztizik akkor nem találkozol vele egy ideig. Aztán majd rájön hogy hülye volt.

2011. aug. 21. 23:10
 16/18 anonim ***** válasza:

"Nem élünk együtt, nagyon messze laknak tőlünk."

Hát akkor?... Hogy tud az utcan rangatni es az ételt Beléd tömni?:)

2011. aug. 21. 23:10
 17/18 A kérdező kommentje:

23:10, persze, én is a "határozott NEM" utat követem, ha kell, hússzor egymás után. De, ahogy írtam, süket rá, és csak feldühíti, és egy idő után rángatni kezd, és ordibálni. Néha nem lehet elkerülni, mert társaságban vagy, pl. étteremben.

De igazad van, mert valószínűleg nincs más megoldás, nagyon határozottan kell mondani... Hozzáfűzve, hogy "legyen szíves, hagyja abba." Nagyon-nagyon nehéz vele szót érteni, mert egyszerűen nem figyel, nem érti meg, amit mondasz.

És nem szenilis még, teljesen fitt agyilag, csak nagyon agresszív.

2011. aug. 22. 00:44
 18/18 anonim ***** válasza:
Agyilag sem lehet teljesen normális, ha elkezd toporzékolni meg rángatni meg ordibálni egy étteremben, ez NEM normális agyilag.....én mondjuk nem járnék vele sehova az tuti, égessen mást ha nem ért a szép szóból.
2011. aug. 22. 13:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!