Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Régen jobb volt gyereknek lenni?

Régen jobb volt gyereknek lenni?

Figyelt kérdés

Face-en most ez megy körbe:

Régen nem volt Blackburry-m, se Wii, se Playstation, se Xbox.

Bújócskáztam, ugróiskoláztam, ugróköteleztem. Akkor mentem haza, amikor sötétedett, anyám nem mobilon hívott, hanem kiabált: BEFELÉÉÉÉ!

Chatelés helyett játszottam a barátaimmal. Régen nem létezett antibakteriális gél, pedig mi a földdel játszottunk.

...letűnt boldog gyermekkor...

Tedd ki ezt az üzenőfaladra, ha ittál te is locsolócsőből és mégis túlélted. :)

És mivel teljesen egyetértek, így megosztottam.

Ti egyetértetek?

2011. aug. 19. 10:49
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
81%

Kislánykényt egyszer a nagypapám felrakott a cseresznyefára, hogy onnan szedhessek, ahol a legpirosabb, legédesebb.

A mai tinik már sajnos nem élhetik át azt, milyen egy egész nyarat a nagyszülőnél tölteni, egész nap a poros földúton játszani a szomszéd gyerekekkel mindenféle xbox meg "lájkolás" nélkül.

És az én gyerekem sem fogja mindezt átélni, ugyanis (1)a szüleim városban laknak, nincs nagy udvar, nagy gyümölcsös kert, (2) valószínű, hogy én is meg fogom neki venni a majdani "menő" technikai vívmányokat, ha nem akarom, hogy egy kis suttyónak nézzék az osztálytársai, mert ez sajnos ELVÁRÁS.

25L

2011. aug. 19. 13:31
 32/40 anonim ***** válasza:
78%

Ismerőseim 70%-ának muszáj mennie a nagyszülőkhöz minimum 2 hétre... :)

16/L

2011. aug. 19. 13:42
 33/40 anonim ***** válasza:
85%
a "régi" nagymama sem nagyon létezik, mert vagy betegesek, vagy messze laknak vagy még dolgoznak.
2011. aug. 19. 13:43
 34/40 anonim ***** válasza:
91%

Én mindig is "panelgyerek" voltam, de sokat fociztunk meg hülyéskedtünk. Mikor ide költöztek haveromék, egész nap lent voltunk az udvaron, és hátul a régi rossz Ifának próbáltuk kitörni az ablakát, dübögtünk és "rappeltünk" a benzintartályán, vagy épp akciófilmest játszottunk, ugráltunk és ujjal lövöldöztünk egymásra. Az első telefonunkat kb ugyanakkor kaptuk meg, de ezt is csak annyira használtuk, hogy "Csá, lejössz?" "Aha"... Bicikliztünk, homokoztunk, fociztunk, futottunk. Legelőször 14 évesen volt itthon netem, de ha egyhuzamban fél órát többet kell ülnöm a gépnél, megőrülök. Hiába van mellettem a technika, hiába van okostelefonom, laptopom, nem tudok mellettük sok időt tölteni. Mindig megyek valamerre barátnőmmel, sétálni, kiülni a parkba - bárhova. Az ő netbookját is főként arra használjuk, mikor kiülünk a Tisza-partra haverokkal, hogy szóljon valami zene...

Valami ilyesminek szeretném nevelni a gyerekemet. Jó dolog az internet, mert megkönnyíti az információáramlást, de legyenek barátai is, ne csak virtuális hülyegyerekek.

2011. aug. 19. 13:46
 35/40 anonim ***** válasza:
92%
Ja a TV-t kifelejtettem: minden nap néztük haverommal a Barátok Köztet, és ha volt valami jó jelenet, másnap eljátszottuk az Ifa mögött. Géza megkéselését kb. 500szor játszottuk el... :D
2011. aug. 19. 13:48
 36/40 anonim ***** válasza:
93%
És még valamit kihagytam (bocsi ha sok már belőlem): azzal, hogy kint voltunk, erősödtünk és izmosodtunk. Nekem soha nem kellett konditerembe járnom, hogy erősödjek vagy izmosodjak, elég 50 felülés és 50 fekvőtámasz ahhoz, hogy normálisan nézzek ki. Sosem kellett hozzá fogyókúráznom vagy épp port szednem, hogy kockás legyen a hasam - pedig szeretem a pörköltöt és a gulyáslevest. A mai 14-15 évesekre rá kell nézni: vagy olyan kövér, hogy gurul; vagy olyan vékony, hogy nem mernél rászólni se; vagy a porizom, amit 1 hét után kih*gyozik...
2011. aug. 19. 13:52
 37/40 anonim ***** válasza:
68%

nem értem a kettő miért zárja ki egymást?:)

Azért megnéznék egy 7-8 éves gyereket,aki play station-nal játszik.Azok nem nekik való,az már egy nagyobb korosztálynak való.

Amúgy meg miért kell sajnálni bárkit is?Amit nem élsz meg az nem fog hiányozni.

A facebook meg a felnőttek között is kb ugyanúgy hódít,agyhalottság téren nem maradnak el a gyerekektől.

Nem tudom,valaki fentebb írta,hogy még annak is örült,hogy a tanító néni megpofozta vagy ilyesmi.

Szerintem ez nem korszakfüggő!Senki nem bántalmazhat egy gyereket még csak gyengébb módon sem!Még a szülei sem.

Abban az időben is voltak idegbeteg tanárok,akik a gyerekeken vezették le a bajaikat,attól még,hogy akkor ez elfogadott volt,attól még nem jó.

A gyerek nevelése a szülő feladata,a tanáré pedig a tanítás,oktatás.

Aki meg nem bírja a gyerekekkel járó zűrt az nem legyen padagógus.

2013. okt. 22. 20:59
 38/40 anonim ***** válasza:
-m
2013. okt. 22. 21:00
 39/40 anonim ***** válasza:

Szerintem az is elég nagy élmény,hogy ma már elég életszerű játékokat terveznek,képesek rá.Nagy élmény vele játszani.

Akik 50 éve voltak gyerekek,azoknak ez kimaradt az életükből.

A fejletlenségbe mindig vissza tud menni,aki akar.De a fejlettség előre halad.

Én sajnálom azt is,hogy nem később születtem.A jövőben rengeteg olyan dolog lesz,amit élvezhetnek majd a gyerekek,amit ma még nem:)

2013. okt. 22. 21:05
 40/40 anonim ***** válasza:

Sajnos hiába mondod de elég nagy baj,hogy akkor nem létezett "antibakteriális" gél:D

Azért nehogy már ez baj legyen

Ja,100 éve meg még fogkrém sem létezettXDDD

Alacsonyabb is volt az emberek életminősége.

2013. okt. 22. 21:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!