Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hagyaték ügyben segítség!...

Hagyaték ügyben segítség! Meghalt az apám, nem ismertem, nem is tudtam, hogy tavaly meghalt. Most kaptam hagyatéki tárgyalásra idézést. Mit tennétek?

Figyelt kérdés

Pár értéktelen földdarab az örökségem, amit az élettársa megterhelt a temetés költségeivel, amit nekem kell fizetnem.

A folyószámláról amit szintén én örököltem, a pénz a halál után eltűnt az élettársnál, akinek már nem lett volna joga a pénzhez nyúlni. A házat a lakást, ajándékozási szerződéssel az élettárs a halál előtti 1 hónappal megkaparintotta. Mégis jogos akkor, hogy fizessem a temetést?

2009. ápr. 15. 10:29
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:

Kedves Ügyvéd! Köszönöm a választ:))

akkor az ingatlan 1/4-ed része az enyém? Ezt kérhetem, hogy fizessék ki nekem, és abból az összegből pedig kifizethetem a temetési költséget?

2009. ápr. 19. 12:59
 22/22 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

A kötelesrész iránt igényt a hagyatéki tárgyaláson kell bejelenteni a közjegyzőnek, ő majd hoz erre határozatot.

Azt az ellenérdekű fél megtámadhatja, de előbb-utóbb mégiscsak a te tulajdonodba kerül a már említett rendelkezsés alapján (Ptk.666.§.), ezt követően lehet róla majd rendelkezni.

Nyilvánvalóan közös tulajdon jön majd létre, de ezt is meg lehet osztani, tehát - ha nem is most - valamikor majd ki lehet belőle venni a pénzt.

2009. ápr. 21. 13:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!