Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Életem legrosszabb befektetése...

Életem legrosszabb befektetése a diploma volt! Van valakinek még ilyen érzése?

Figyelt kérdés

Az egyetemen elég nehéz két szakot választottam annó, 6,5 év alatt tudtam megcsinálni, mondjuk mellette dolgoztam diákmelón a 4.-ik évtől.

Mire meglett elment 6,5 év+ éve nem kapok munkát! 3 féle önéletrajzom van (szakmunkásra, érettségit igénylőre és diplomásra) de sehova nem kellettem. Az ismerőseim közül sokan Pestre mentek boldogulni én most nem tudok elmenni családi okok miatt.

Egyre inkább azt érzem, hogy a diplomám lett a legrosszabb befektetés, mert érettségi után legalább öt helyen tudtam volna elhelyezkedni, annyi munka volt még!

Eddigre már egy lakást is össze tudtam volna takarékoskodni, de most itt vagyok a nagy semmiben, közel a 30-hoz....

Van még valaki így aki ezt érzi?

2011. aug. 18. 09:42
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

19,20-as!

Jó az ötlet, de először - véleményem szerint - inkább csatlakozzon egy olyan fordító-irodához, amely már szerzett magának nevet és ügyfeleket. Ott ki tudja még tanulni azt is, hogyan kell ezeket a fordításokat külső formájukban "megjelentetni", letenni a megrendelő asztalára. Megtanulja, hogy az ilyen irodákkal szemben milyen más egyéb elvárások vannak stb. Majd 1-2 év után ezekről is többet fog tudni, és a "saját lábra állás"-t csak azok után tanácsolnám.

2011. aug. 18. 19:27
 32/34 anonim ***** válasza:

Ha tolmácsnak tanul, akkor ehhez szerintem nincs szüksége gyakorlatra, csak fel kell mérnie a konkurenciát.Elvileg a suliban meg kellene tanulja, hogy hogyan kell ennek kinéznie, de ha nem tanították, akkor valóban érdemes előbb belejönni, vagy olyan alkalmazottat felvenni, akinek van ebben gyakorlata.

Ha nyelvszakos lettem volna, biztosan ezt csináltam volna.

2011. aug. 18. 19:28
 33/34 anonim ***** válasza:
Az iskolában megtanítják a "szakmát". De hogy azt valaki a mindennapi életben, a gyakorlatban majd fogja-e tudni használni, és milyen egyéb ismeretek szükségesek ahhoz, hogy azzal a gyakorlatban érvényesülni is tudjon, azzal nem foglalkoznak (pl. üzletkötés, vagy ügyfélszerzés, stb.)
2011. aug. 18. 19:34
 34/34 anonim ***** válasza:

És ott nincs fél év gyakorlat a végén?

Ne nézzetek hülyének, nem tudom, sosem jártam BTK-ra és én csak a németet és a latint vágom:D

2011. aug. 18. 19:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!