Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Életem legrosszabb befektetése...

Életem legrosszabb befektetése a diploma volt! Van valakinek még ilyen érzése?

Figyelt kérdés

Az egyetemen elég nehéz két szakot választottam annó, 6,5 év alatt tudtam megcsinálni, mondjuk mellette dolgoztam diákmelón a 4.-ik évtől.

Mire meglett elment 6,5 év+ éve nem kapok munkát! 3 féle önéletrajzom van (szakmunkásra, érettségit igénylőre és diplomásra) de sehova nem kellettem. Az ismerőseim közül sokan Pestre mentek boldogulni én most nem tudok elmenni családi okok miatt.

Egyre inkább azt érzem, hogy a diplomám lett a legrosszabb befektetés, mert érettségi után legalább öt helyen tudtam volna elhelyezkedni, annyi munka volt még!

Eddigre már egy lakást is össze tudtam volna takarékoskodni, de most itt vagyok a nagy semmiben, közel a 30-hoz....

Van még valaki így aki ezt érzi?

2011. aug. 18. 09:42
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
76%
Az én diplomám még seggtörlésre sem jó, mert igen vastag kartonra nyomták.
2011. aug. 18. 10:04
 12/34 A kérdező kommentje:

Nekem talán jó valamire csak ugye most a térségben ez a helyzet de nem adom fel:)

talán rám köszönt a szerencse!

27F te csináltad jól!

2011. aug. 18. 10:08
 13/34 anonim ***** válasza:
33%
na igen... és amikor azt mondom, hogy nem akarok egyetemre járni, akkor meg mindenki egyből, hogy 'diploma nélkül nem fogsz boldogulni!!' -.-' egy rendes szakmával sokkal többre megy az ember.
2011. aug. 18. 10:13
 14/34 anonim ***** válasza:
88%
Én nem így látom. A diplomával is el lehet helyezkedni, ha nem valami teljesen elszállt szakon végeztél. A könyvtár-afganisztika szakos diploma nyilván nehezen váltható forintokra, de aki ilyen szakra megy, annak ezt szerintem 18 évesen továbbtanuláskor tudomásul kell venni. Én is beadtam ilyen helyre is azzal, hogy majd mellé teszek egy szakmát - művtörire is készültem (igen keresett, mit mondjak...) de gondoltam, hogy majd végzek mellé lakberendezőt vagy valami hasonlót. Aztán építész lettem, ebben a szakmában meg azt kell elfogadni, hogy 30-35 év alatt nem dolgozhatsz önállóan, szóval a "gyorsan nagy karriert" elvnek nem felel meg.
2011. aug. 18. 10:17
 15/34 anonim ***** válasza:
65%

Hát én nem mondom azt, hogy felesleges volt, mert kellett a papírt, de kb. ennyi. Mert az egyetemen 600x annyi felesleges dolgot tanítottak meg, egy csomó minden fontos gyakorlati dolgot meg nem... szóval felesleges volt az egyetem, azon kívül, hogy kellett a papír, hogy felvegyenek :D

24/F

2011. aug. 18. 10:18
 16/34 A kérdező kommentje:
Nem büfé szak az enyém. TTK-n végeztem.
2011. aug. 18. 10:30
 17/34 anonim ***** válasza:
65%
Nyelvszakon végeztem, de tanítani nem akarok, a hideg kiráz még a gondolatától is. Most végeztem, nincs is még munkám, ha újra kezdhetném, biztos, hogy valami mást választanék. Viszont nem volt annyira rossz befektetés, mert tök sok diákmunkát tudtam mellette végezni, és többször voltam ösztöndíjjal külföldön. Rengeteg élményt és pénzt gyűjtöttem, szóval annyira azért nem bánom.
2011. aug. 18. 10:58
 18/34 anonim ***** válasza:
65%
Talán a nyelvtudásoddal van probléma. Én 4 nyelven beszélek és kellek mindenüve.
2011. aug. 18. 10:59
 19/34 anonim ***** válasza:
88%
Én nem érzem ezt. Nyelvszakra járok, már most vállalok korrepetálást, amivel egész szép kis summát szedek össze, aztán kimegyek külföldre tökéletesíteni a nyelvtudásom, akkor már fordításokat, tolmácsolásokat is fogok vállalni.
2011. aug. 18. 11:46
 20/34 anonim ***** válasza:
35%
Én gyógytornászként szereztem diplomát. Dolgoztam egy idősek otthonában de mivel az államnak nincs pénze így már nem kötelező a gyógytornász tehát viszlát állás! Óriási szükség volna rá de nincs rá pénz és nincs munkahely!
2011. aug. 18. 12:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!