Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Életem legrosszabb befektetése...

Életem legrosszabb befektetése a diploma volt! Van valakinek még ilyen érzése?

Figyelt kérdés

Az egyetemen elég nehéz két szakot választottam annó, 6,5 év alatt tudtam megcsinálni, mondjuk mellette dolgoztam diákmelón a 4.-ik évtől.

Mire meglett elment 6,5 év+ éve nem kapok munkát! 3 féle önéletrajzom van (szakmunkásra, érettségit igénylőre és diplomásra) de sehova nem kellettem. Az ismerőseim közül sokan Pestre mentek boldogulni én most nem tudok elmenni családi okok miatt.

Egyre inkább azt érzem, hogy a diplomám lett a legrosszabb befektetés, mert érettségi után legalább öt helyen tudtam volna elhelyezkedni, annyi munka volt még!

Eddigre már egy lakást is össze tudtam volna takarékoskodni, de most itt vagyok a nagy semmiben, közel a 30-hoz....

Van még valaki így aki ezt érzi?

2011. aug. 18. 09:42
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
52%

Utolsó ne viccelj már!

Gyógytornászként el lehet helyezkedni és maszekban is nagyon jól el lehet boldogulni vele. Annyit kérsz el amennyit akarsz és ki is fizetik. Kórházban is alkalmaznak majd. Ne add fel ilyen könnyen és merj építeni, nyugodtan csináld maszekban, lesznek betegeid. Többek között nekem is szükségem lenne rá, csak lusta voltam elmenni:)

Én nem érzem rossznak a diplomát, az én szakterületem hiányos még az országban is és mindenhol. Nem egy agyonfizetett szakma, de én nagyon nagyon szeretem.Nem félek, hogy nem lesz munkám.

2011. aug. 18. 12:08
 22/34 anonim ***** válasza:
65%
Én faluban lakom, közel egy nagyvároshoz és mivel ott van gyógytornász képzés tele a "piac"! A faluban az emberek még 1000 forintot sem bírnak fizetni egy alkalomért! Szeretem a szakmámat és nem azt bánom, hogy ezt tanultam csak azt, hogy jelenleg nincs állás!
2011. aug. 18. 13:40
 23/34 anonim ***** válasza:
85%
Kérdező,áruld már el,mit végeztél! Mire ez a nagy titokzatoskodás? :) Így nem tudunk segíteni! A TTK-n belül elég sok szak van...
2011. aug. 18. 13:52
 24/34 anonim ***** válasza:
81%

Gyógytornász! Kezdd el bartellban! Ha a vidéken élő beteg embernek nincs pénze, de van tyúkja, tojása, zöldsége, gyümölcse, hidd el hálás lesz, ha azt mondod neki: semmiség, hoz amit tud, háromszor annyit fog vinni, mintha kiszorítja az ezer Ft-ot, és azon a boltban tudnál vásárolni.

Arról nem beszélve, hogy továbbadja jóhíredet, és előbb-utóbb olyanok is jelentkezni fognak nálad, akiknek van pénzük!!!!

2011. aug. 18. 13:57
 25/34 anonim ***** válasza:
42%

Egyébként miért nem költözöl el? Mármint a gyógytornász lány.

Esküszöm annyira sajnállak, az egyik legjobb képzés manapság a gyógytornász, és nagyon nem egyszerű elvégezni.Szomszéd városokban kórházakban is érdeklődhetsz, vagy tényleg magánpraxis.

2011. aug. 18. 13:59
 26/34 anonim ***** válasza:
67%

Sokan ugyanezt írhatnák a szakmunkás-bizonyítványukról, érettségijükről...stb.

Nekem diploma után állást ajánlottak egy olyan végzettséggel, amiből túlképzés van...(vidéken)!

2011. aug. 18. 14:20
 27/34 anonim ***** válasza:

Ez a bartelles dolog tetszik, tök jó kedvem lett tőle! Egyébként tényleg nagyon nehéz munkát találni mert egyszerűen túl sok már a gyógytornász! Egyébként most itthon vagyok gyeden de úgyis találok majd munkát és kész legfőbb majd Ti jöttök!

Kérdező fel a fejjel tuti, hogy Neked is sikerül!!!!!!!!!!!

2011. aug. 18. 16:26
 28/34 anonim ***** válasza:
Hát, ha túl mély lumbalis lordosist vállalsz, meg gyenge serratust, akkor úton vagyok :DD
2011. aug. 18. 16:27
 29/34 anonim ***** válasza:

Ne haragudjatok, hogy eltérek a tárgytól, de kérdeznék valamit.

A párom is a bolcsészkarra jár, mellette 5 idegen nyelven folyékonyan beszél. Az most a dilemmája, hogyha elvégzi az utolsó évet akkor hol kap majd így munkát. Szerintetek is ennyire nehéz lesz neki, nagyon fél tole mi lesz a suli után.

Nekem az a tapasztalatom, hogy aki nyelvet beszél azért kapkodnak a munkáltatók. Mi a véleményetek?

2011. aug. 18. 18:50
 30/34 anonim ***** válasza:
74%

Utolsónak:

Ha ilyen folyékonyan beszéli ezeket a nyelveket, akkor legyen vállalkozó és alapítson egy fordító irodát.

Alkalmazzon pár fordítót, vagy ha bírja dolgozzon egyedül, vagy csak a keményebb melókat nézze át.

Egy vacak adás vételi szerződés hivatalos lefordítása is több százezer forint.

Neki spec,ha tényleg ilyen jó nyelvekben, akkor jól fog jönni ez a diploma.

2011. aug. 18. 19:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!