13 éves koromban megtaláltam a bátyámat, miután megpróbált öngyilkos lenni. Kristálytisztán emlékszem, sikítozva futottam le, hogy azonnal hívják a mentőket. Szerencsére csak öngyilkossági kísérlet maradt, mentőkre sem volt szükség. Elvittük akkor pszichológushoz is a tesómat. A napokban rákérdeztem szüleimnél, hogy nem félnek-e tőle, hogy újra megpróbálja a tesóm, mert sajnos depressziós és jár pszichiátriára is. Erre ők letagadták, hogy soha nem is próbált öngyilkos lenni. Pedig emlékszem rá, a pszichiátere is tudja a tesómnak. Miért hazudnak a szüleim a szemembe? A mai napig kísért a kép, ahogy betoppanok a szobámba, és ott fekszik a tesóm a földön, és úgy félek, hogy megint megpróbálja. Habár ennek már lassan 6 éve.
2009. ápr. 14. 19:08
1/4 anonim válasza:
Valószínű ők is nagyon aggódnak, de nem akarják fokozni, megerősíteni a félelmedet. Szerintem ez rossz módszer, de valószínű ők is tanácstalanok, és nem tudják, hogy választhatnának más módszert is. Például azt hogy beszéljenek veled erről, mert együtt erősebbek lennétek. Sajnálom. A bátyáddal éreztesd, hogy szereted, ez nagyon sokat számít.
2009. ápr. 14. 19:25
2/4 anonim válasza:
Szia!
Azért tagadják le, mert nagyon megijedtek ők is és egyszerűen még beszélni sem mernek róla. Tudom, hogy nem könnyű és Te is félsz, de próbáld meg ezt nem hazugságként, hanem valamilyen kényszer reakcióként megélni...
-Tündérlány(17)-
2009. ápr. 14. 20:03
3/4 anonim válasza:
Tényleg ilyesmi lehet az oka. Magamon is gyakran veszem észre, hogy nem beszélek a rossz dolgokról, nem mondom ki pl. hogy xy meghalt, hanem elharapom a mondatot. Szerintem tudat alatt így próbálják meg nem történtté tenni.
2009. ápr. 14. 20:07
4/4 anonim válasza:
A szüleid szerintem homokba akarják dugni a fejüket. Tudják ők is, hogy mi volt csak nem akarnak vele szembenézni.
Vagy lehet tényleg az van, amit az első írt, hogy nem akarnak téged ijesztgetni ezzel ezért nem mondanak semmit. Persze így szerintem méginkább aggódsz. Szüleidet hagyd ki ebből, látod nem foglalkoznak ez egésszel... ülj le a bátyáddal és vele beszélj erről kettesben, nyugodtan. És mondd meg, hogy nagyon szereted őt és neked nagyon hiányozna és igérje meg, hogy mielőtt bármikor az életben ilyet tenne először adjon egy esélyt neked és beszéljétek meg a dolgokat. Igértesd meg vele.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!