A dolgozó felnőttek életének van értelme?
"A magyarok élnek csak így.
Amúgy meg a mostani generációnak sokkal többet és sokkal jobban kell majd dolgoznia, hiszen a sok cigányt is el kell majd tartanunk meg a tömérdek nyugdíjast akik majd még szarabb kormányt szavaznak:)"
Ez így van sajnos, nem véletlen akarnak egyre több munkát egyre kevesebb pénzért.
Bár a nyugdíjastól annyira nem is sajnálom, de a cigánytól....
Egyébként meg aki akar, az tud magának szabadidőt csinálni.
Jó nem azt mondom, h világba, de azért lehet.
Nekem nem lesz családom, gyerekeim pláne, mert beteg vagyok, és egyrészt nem akarom, hogy a gyerekeim örököljék, másrészt nem fogok sokáig élni és azt se akarom, hogy anya nélkül kelljen felnőniük.
Munkahelyem 2 órányira van a lakástól, az naponta 4 óra, tehát hiába van vége 6-kor a munkának, mire hazaérek, 8 van, másnap kelni kell 5-kor, hogy 8-ra beérjek, úgyhogy hét közben semmire nincs időm. Hétvégén kell ruhát mosni, vasalni, takarítani, bevásárolni, főzni, mosogatni, utána ha nem vagyok hullafáradt az egész hetes hajtás után, fel szoktam hívni ismerőseimet, hogy mit csinálnak aznap, de sose érnek rá. Egyébként sincs pénzem még egy mozira se, épp csak kijövök a fizetésemből, nagyon kell spórolni, hogy ne menjek mínuszba, mert semmi tartalékom nincs, amihez nyúlhatnék.
"5 órakor kelsz, hogy 8-ra beérjél a munkába, és hiába van vége este 6-kor, 8 óra mire hazaérsz."
Vagyis reggel 8-tól este 6-ig tart a munkaidőd, ez napi 10 óra munkaidő, és csak annyit fizet, hogy éppen megélsz belőle???
Keress másik munkahelyet, mert az éppen megélsz belőle munkabér = napi 8 órás munkaidő!
Ha rossz az órabére, nem oszt nem szoroz az a 2 óra pluszban. Ha pl. csak 500Ft, egy hónapban 100.000 a fizetése, ami a mai árak mellett nem egy nagy összeg...
Amúgy meg irigylem azokat, akik 4re érnek haza (tényleg), de sokan órákat utaznak és nem 5 percnyire laknak a munkahelyüktől. Én napi 3 órát utazom, pedig Pesten élek és ott is van munkahelyem.
Persze ... keressen másik munkahelyet, mert ez 2011-ben így megy Magyarországon. Örül az ember hogy van mit dolgoznia ... én is reggel 8-tól este 6ig dolgozom, épp hogy a ki bírok jönni a fizuból a lakáshitellel, a belem lóg már olyan fáradt vagyok. Ha lenne pénzem szórakozni, időm meg kedvem akkor sincs.
34/L
hogyan gondoskodjon egy kisállatról, ha nincs otthon? gond lenne a gondozása, orvoshoz cipelése. (persze nem a halakra gondolok, hanem valami szőrösre)
Ha még utaznia is kell a munkahelyre, nem gondolod, hogy biztos keresett már közelebb is, de nem talált?
Én pl. kisvárosban élek, munkalehetőség semmi, ha 4ig dolgozom, fél hatra érek haza. Még utána kell vásárolni meg főzni valamit, kis rendet rakni és beesni az ágyba. Kelés fél hatkor. Sajnos ez van.
"hogyan gondoskodjon egy kisállatról, ha nincs otthon? gond lenne a gondozása, orvoshoz cipelése. (persze nem a halakra gondolok, hanem valami szőrösre)"
Ez arra vonatkozik, hogy amennyiben meg tudja oldani. Másrészt a kisállat fajtájától függ, nyilván ne kutyát szerezzen be, ha nem tudja hetente sétáltatni. Amúgy csak egy ötlet...nekem egy időben ez értelmet adott az életemnek és a napjaimnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!