19 éves lányom ősztől kollégista lesz. Kéne aggódnom érte ha? (bővebben)
... tudom, hogy egyszer már kipróbálta a füves cigit.
Eléggé jó a kapcsolatunk, ezt is ő vallotta be! Én nem vettem észre rajta, utólag magától mesélte el. Nem mertem túlzottan leszidni érte, mert féltem, hogy akkor legközelebb nem vall be semmit, de beszélgettünk a káros hatásairól és megígérte, hogy csak egyszeri alkalom volt.
Most azonban, hogy kollégiumba költözik (Szegedre) és jobban kikerül a felügyeletem alól aggódom érte, mert nem tudom, hogy mennyire gyakori ott a fiatal egyetemisták körében a füves cigi vagy úgy általában a piálás és a bulik.
Én minden esetre azt ajánlom,
hogy majd ha hazajön látogatóba a koleszből,
mielőtt elkezdene mesélni,
készítsd ki a szívgyógyszered...
Manapság már nincs olyan kollégium ahol ne tolnák rendszeresen a füvet, spurit, rush-t és ezek még a gyengébbek. Lányok meg még nagyobb veszélyben vannak mert ugye szeretnének bevágódni a fiúknál akik meg kínálják bőven a cuccot. Ha egyszer kipróbálta ki fogja újra. Én elvből nem tolom, sőőt elutasítom, pedig az én kolimba nagyon megy. Nincs is sok barátom... :( De ilyen áron nem is kell.
21/L
A füvet pár bulin én is ki mertem próbálni gimiben, mert tudtam, hogy nem okoz sem függőséget sem károsodást. És én is elmondtam anyámnak később :)
Bár egyetem alatt albérletben laktam, nem koleszban, elég sok "érdekes" szobatársam volt (művészeti iskola...). De sosem drogoztam, max. néha vihogósra ittam magam és nem feküdtem össze fűvel-fával.
A suliban még strébernek is minősültem (jó kis ösztöndíjam volt, amiből egész jól eltartottam magam).
Ott ismertem meg a legjobb barátnőimet és végül az első pasimat is, akivel diploma után egy évvel összeházasodtunk. Most egy éves anyukám unokája, akit imád - és szerintem nem bánta meg, hogy elengedett :)
Add meg a lányodnak a lehetőséget és a bizalmat, hogy okosan éljen a lehetőségeivel és felnőhessen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!