19 éves lányom ősztől kollégista lesz. Kéne aggódnom érte ha? (bővebben)
... tudom, hogy egyszer már kipróbálta a füves cigit.
Eléggé jó a kapcsolatunk, ezt is ő vallotta be! Én nem vettem észre rajta, utólag magától mesélte el. Nem mertem túlzottan leszidni érte, mert féltem, hogy akkor legközelebb nem vall be semmit, de beszélgettünk a káros hatásairól és megígérte, hogy csak egyszeri alkalom volt.
Most azonban, hogy kollégiumba költözik (Szegedre) és jobban kikerül a felügyeletem alól aggódom érte, mert nem tudom, hogy mennyire gyakori ott a fiatal egyetemisták körében a füves cigi vagy úgy általában a piálás és a bulik.
Melyik koliba költözik Szegedre? Ha nem akarod ide írni, nem baj, írd meg privátban, ha van kedved. Koliban éltem Szegeden nagyon sokáig, sok tapasztalatom van.
Ne aggódj! Bízz meg benne és engedd el!
Kísértés biztosan fogja érni.
De gondold végig: valamikor el kell engedned a lányod, hiszen nem tarthatod élete végéig felügyelet alatt. Ráadásul látod, a felügyelet mellett is sikerült kipróbálnia a füvet.
Az, hogy fog-e drogozni, csakis rajta múlik. Sajnos ilyen körökben mindenhol könnyen lehet - főleg könnyebb - drogokhoz jutni, viszont senkit nem kényszerítenek rá, hogy éljen is velük. Tehát a lányodnak csak annyit kell tudnia mondani, hogy "köszi, nem".
Ugyanez igaz a piálásra és a bulizásra is. Ha akar, akkor megy, de ha nem akar, senki nem fogja kötéllel levontatni.
Most fog elválni, hogy felelősségteljes-e már a lányod. Az alapján, amit leírtál, van rá esély :)
Egy nagyon jó ismerősöm lánykollégiumban nevelőtanár Szegeden, mesélt már pár cifra történetet...
Amúgy nem 12 már a lányod, felelősséggel tartozik a döntéseiért, és ha máshogy nem, majd a saját kárán megtapasztalja a dolgok következményeit.
Lehet aggódni érte, mert a gyermeked, de betöltötte a 18-at, nagykorú, a felelősség az övé.
"kikerül a felügyeletem alól" --ez már érvényét veszti.
Nézd, ha jó nevelést adtál neki, és az alapjai biztosak, akkor te minden tőled telhetőt megtettél. A többi a lányodon múlik.
Én is koleszos vagyok, a szobatársaim nagy piásak/bulizósok én mégsem járok el velük inni ,bulizni. (más kérdés, hogy szerintem az egyetemi bulik sz@arok...).
Szóval te már megtetted a magadét. Nevelted, tanítottad. A többi az ő dolga.
jaaaj... annyira ijesztgetnek a füves cigivel mindenkit.
nem lehet egy lapon említeni a heroinnal pl.
1 füves cigitől nem lesz senki függű. testi függőséget nem okoz.
haverjaim azt mondják, nagyjából olyan a hatása, mintha előtte pörögtél volna, olyasmi módon szédülsz kb. fél óráig.
meg jó lesz a kedved.
a káros hatása, hogy ugye elszívják, és kátrány rakódik le a tüdőben. meg elvileg ha valaki naponta 2-3-5 stb. szálat szív el, roncsolja az agysejteket.
láttam részeg és láttam "betépett" embert is már.
a részeg kötekedett, összevissza hányt, mint 1 állat.
a betépett ült, és nevetett minden h.lyeségen.
tehát én attól jobban félnék, ha a lányom beinna, mintha befüvezne.
egyébként az én ismerőseim koli nélkül is csinálják, tehát emiatt nem fog ő most masszív drogos lenni, ha eddig normálisan élt.
ne aggódj, hiszen őszinte veled, ez azt jelenti, bízik benned, és vlsz tudja hol a határ. :)
sztem éretten gondolkodik a lányod..
19/L
jézusom,hiszen már 19éves!!!!!!!!!!!
Én is voltam koleszos, és hidd el, inni fog és cigizni, meg bulizni. mert erre valók a koleszos évek. aztán majd felnő agyilag is ezekhez a dolgokhoz , vagy beleun és felhagy vele. Mint minden normális főiskolás.
Mert akár tetszik, akár nem most ez a normális.
Inkább most tegye, mint 30évesen nemde?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!