Nem sajnálják az emberek a "mai" gyerekeket?
Azokra hondolok, akik egy fantáziátlan, mocskos világban nőnek fel, ahol orrba-szájba gépeznek és tévéznek 7 évesen, bezzeg mi még olyan jót játszottunk barbikkal meg legóval, nem kellett hozzá semmi. Most a hugom ha nincs a közelébe elektronikai kütyü, bele akar halni az unalomba, pedig én az ő korában 2 plüssállattal egész nap eljátszottam :D
Szóval szerintetek ez nem egészségtelen? Meg az, hogy már a 10-11 évesek pasiznak/csajoznak ahelyett, hogy a csúszdákon-hintákon játszanának együtt? Valahogy a két nem már olyan korán kezdd elkülönülni, hogy nem a gyerektársat, hanem már a pasit/csajt látják egymásban.
Mert nekem ez a dolog az én 15 életévemmel olyan furcsa, de rossz szempontból.
Mi erről a véleményetek?
15/L
Á, annak idején mi is hallgattunk a nagyszülőktől,hogy bezzeg az én időmben, meg ezek a mai fiatalok... A nagy része a szokásos generációs különbség.
De abban igazad van, hogy sokan túlzásba viszik a gépezést és a tévézést. Nálunk pont apukámmal van ezen vita, mert én a gyerekeimnek nem tiltom a tévét, de korlátozom hogy milyen műsorokat nézhetnek meg. Otthon ebből nincs is vita.
Apámnál meg megy a mesecsatorna ha ott vannak, idő és mesekorlát nélkül, és nem érti meg, hogy amikor én voltam gyerek, akkor volt 2 csatorna, időnként mese, azt nem volt nehéz megengedni és nem is kellett korlátozni. Egy Kukori és Kotkodában nem hangzik el durva szöveg. Ellenben ma, amikor 3 csatornán dől a baromság 24 órában, azt nem lehet hagyni, hogy a gyerekek vég nélkül nézzék. Múltkor épp apáméknál játék közben a kicsi olyat mondott, hogy "megszivatta" (egyik baba a másikat). Apámnak mondtam is, hogy tessék, ez az eredmény... Én meg nem győzöm korrigálni.
A válasz írója 81%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 21:21
Nem hinném, hogy a kérdező élne rossz közegben. Valóban, sok helyen még vannak normális emberek, de egyáltalán nem ritka az, hogy a 12 évesek már keményen "csajozzanak/pasizzanak", az afelettiek pedig bulikba járkáljanak. És az ő körükben ez számít menőnek.
16/L
A válasz írója 81%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 21:21
Kedves 43 éves "rossz" tini szülője! Mint előttem is mondták, ne hidd, hogy a "kicsik" nem pasiznak/csajoznak. Látom a velem egykorúakat, végignéztem, ahogy normáli soosztálytársakból hogy mennek át sarkonállú nőszemélyekké, látom az ismerőseimet, talán velük egyidősként jobban látom a dolgokat, mint te szülőként. A gyekekek nem vallanak be mindent, ezt ne feledd! És nem hiszem, hogy a lányod mutagatná facebook-on a barátnőjének a pasizós-smárolós képeit, amit mi nap mint nap tapasztalunk...
Ugyan már, ne legyetek álszentek! A mi időnkben is voltak rosszak és voltak normálisak. Mindig volt olyan, aki berúgott a diszkóban és hazáig hányt, meg ilyesmik. Ez minden időben megvan. Voltak olyan csajok, akik váltogatták a pasijukat, meg voltak, akiknek nem volt pasijuk. Ne legyünk már magunktól elszállva, szidva a mai nemzedéket. Én a lányomból indulok ki, aki néha elmegy bulizni, ahova én megyek érte, amikor ő kéri. Nem szokott berúgni, utálja a cigifüstöt, két éve ugyanazzal a pasival jár. Az összes barátnője ilyen. Szóval ne általánosítsunk.
A 43 éves anyuka
De. És azokat is sajnálom, akik már 15 évesen nyomatják az elcsépelt "bezzeg az én időmben" dumát.
Mellesleg ne haragudj, de sajnállak, hogy kicsiként plüssállattal játszottál és nem anyukáddal varrtál magadnak játékbabát, ahogy én anno.
Na ne már...
Hát, meglepődtem, mikor megláttam a korodat, azt hittem, valami 30 körüli ember írta...Na mindegy.
Valóban nagyon rossz, hogy a technikai kütyükkel ennyi időt elvesztegetnek.Nem tudják, mennyivel jobb az élő, valódi kapcsolat, egy igazi,(nem gépen keresztüli) beszélgetés.
Én a 70-80-as években voltam gyerek, de az egészen más volt, tényleg jobb volt, ilyen szempontból és nem nagyon bánom, hogy akkor még nem volt mobil és net.Viszont úgy nevelkedtünk, hogy a közösség fontos.És sokat voltam együtt a barátaimmal, még olyanokkal is, akik nem a legjobb barátok voltak.Mert általában mindenki mindenkivel jóban volt.Egyszerűbb volt az élet, de vidámabb és hangulatosabb.Ráadásul biztonságosabb és nyugalmasabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!