Mit gondoltok a családi erőszakról? Mármint mi fér bele a verésbe?
engem az apám szokott néha verni amikor feleselek,pl legutoljára az évzáró előtti napon vert meg amikor nem akartam szoknyát venni évzáróra meg azt a béna inget nem akartam felvenni évzáróra amit anya vett,és azt akarták hogy de akkor is próbáljam fel és mondtam nekik hogy de úgyse veszem fel,és ezért vert meg. de úgy hogy utána alig bírtam felkelni.
és szerintetek ezért feljelenthetném őket?
vagy akkor erre is azt mondanák hogy feleseltem ezért nem jelenthetem fel?
nektek mi a véleményetek?
13l
Életemben egyszer kaptam egy atyait, de azt meg is érdemeltem(ki akartam szökni otthonról), ez belefér, sőt előnyömre vált.
Amit veled művelnek az már nem nevelés, hanem brutalitás. Kérhetsz segítséget az iskolában vagy gyámügyön vagy akárhol, de lehet, hogy csak rosszabb lesz.
Engem is megvert anyám jó párszor, volt hogy kitépte a fél hajam, volt hogy leöntött a tűzforró húslevessel, utána hetekig takargattam a nyakamon az égési sérüléseimet, volt hogy a ruhásszekrényből kivett vállfával verte el a lábam, hogy a csíkokat rejtegettem napokig, pofonok százai, meg egyéb dulakodások. Mindig ilyen kis sza.rságokból kezdődött, mint nálatok, hogy mit vegyek / ne vegyek fel, meddig maradhatok kint a barátokkal, miért nem mentem haza éjfél után (18 évesen). A legutóbbi verekedésünk olyan 2 hónapja volt, eltört a lábujjam. Védekezésből én is vissza szoktam ütni, mert nem hagyhatom magam. Elmebeteg, de úgy voltam én is, mint te, hogy feljelenteni nem mertem, mert féltem, hogy nevelőszülőkhöz kerülök, most meg még mindig itthon élek, mert nem tudok mit csinálni. Elmentem mindig kollégiumba, ahogy tehettem, messzire, hogy csak hétvégente és a szünetekben kelljen itthon lennem. Még főiskolás vagyok, most is nyári munkán vagyok, ezért hálistennek nem kell otthon lennem. Még egy évem van, remélem utána találok normális munkát, hogy el tudjam tartani magam és nem függök többé anyámtól. Javaslom neked is, hogy amint középiskolás leszel, próbálj meg kollégista lenni, hogy kevesebbet legyél otthon.
Ha feljelented őket, nevelőszülőkhöz kerülsz vagy intézetbe, az sem biztos, hogy jobb lesz... :(
21/L
Ne adjon okot arra, hogy megverjék? Amikor már azért is kap, mert másik ruhát akar felvenni? ...
Nézd lehet, hogy elkerülsz, de legalább nagy az esély rá, hogy nem egy sérült felnőtt leszel.
Ha fenyegeted őket, szerintem azzal csak azt éred el, hogy sokkal jobban kapsz. Tudom ,hogy nehéz a döntés, de nem kéne teljesen elszakadni tőlük, mert látogathatnád őket, és akkor nem mernének bántani, mert akkor látni se láthatnának. Ha esetleg meg rossz családhoz kerülnél, egyet szólsz és kiemelnek. Mivel már nagy vagy, ezért kb csak annyi változna, hogy máshol laknál.
Szerintem ne hagyd, hogy megbetegítsenek! Más könnyen mondja, hogy tűrj, ha egyszer nincs benne a helyzetben. Rettenetes így élni.
Mindenki azt írja h LEHET, hogy nem lesz jobb. ÉS ha jobb lesz? Egy szavába kerül és másik nevelőket kap.
Szüleidnél garancia, hogy nem javul a helyzet, tesódnál, máshol legalább az esély megvan. És tényleg támogatnák, hogy a tesóddal legyél.
köszi a válaszokat
a nagyszüleim már nem is élnek,a nővéremék meg ilyen hetente járnak haza hozzánk szóval ha hozzáköltöznék se lenne jobb mert jönnöm kellene velük
meg a másik az hogy benne se tudok megbízni mert volt már olyan hogy apám megvert és vagy 3-4 napig rágni se tudtam mert valahogy begörcsölt vagy mi az állkapcsom és mikor mondtam nővéremnek hogy eljön e velem az orvoshoz,azt mondta hogy csak akkor kisér el hogyha kitalálok valamit hogy pl elestem mert ha elmondanám az orvosnak hogy apám vert meg simán rá tudná hívni a rendőrséget
és lehet hogy nevelőszülőknél jobb lenne meg minden de az meg milyen már hogy csak úgy beraknak vadidegen emberek közé és ott élek hogy nem is ismerem őket?
és amúgy arról hogy feleselek meg tényleg nem tehetek mert pl a másik nővérem (25 éves) még mindig velünk lakik és állandóan engem baszkurál,komolyan tvzek a szobámba és bejön és elkezd ordibálni velem meg ott elkezdi csórni az ÉN ruháimat,erre rászólok hogy menjen már ki erre elkezd ő is verni és mikor ordibálok neki hogy húzzon mostmár kifele akkor meg az van hogy apám rohan fel és ő is szétver amiért kiabálok
és néha meg csak azért feleselek nekik mert amikor apám megver,őt is szétrugdosnám de nem akarom mert ők meg folyton azzal fenyegetnek hogy elmebeteg vagyok és befognak adni valami "gyogyóintézetbe"
ezért inkább csak abba fojtom a haragomat hogy legalább visszafeleselek
és néha már annyira ideges vagyok hogy végigse gondolom csak azt veszem észre hogy magától kicsúszik a számon 1-1 ilyen kijelentés
persze azért is csak én kapok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!