Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek ha szüleim kitagadt...

Mit tegyek ha szüleim kitagadtak? Nem gyerekként majdnem 40 évesen. Tul tegyem magam rajta valahogy vagy folytassam a küzdelmet értük ami ment már sok sok évig sikertelenül.

Figyelt kérdés
Sajnos komoly lelki próblémát jelent nekem,hogy szüleim kijelentették hogy telefonon se keressem őket.Nevelőanyám egész életét arra tette fel hogy apám megutáljon,mindig szapult és uszította ellenem,és csak akkor ölelt át apám ha anyám nem látta,így nőttem fel soha nem kaptam szeretett de tiszteltem őket.19 évesen elköltöztem és csak alkalmanként mentem látógatóba.Mikor férjhez mentem,a férjem is elutasították hogy nem akarják megismerni és a családját sem,majd a megszületett kislányomra is azt mondták eszembe se jusson hogy akár egy napot is velük lehetne.Mindent lenyeltem,persze sokat sírtam magamba,és mindig hallgatam a negatív megjegyzéseket.Igy egyre ritkábban mentem hozzájuk,majd 4 éve még messzebbre költöztem 2.-szor is férjhez mentem.Szintén nem voltak hajlandók eljönni az esküvömre,és ugyancsak kijelentették se az uj férjemre se családjára nem kiváncsiak.Ez a férjemnek is rosszul esett,így abba maradtunk hogy ha családostól nem mehetek akkor nem megyek hozzájuk,mert nem akarok magam menni ,mert begörcsöl a fejem és gyomrom mindig rosszul voltam a látogatás után.Most majdnem 40 éves vagyok,és szülinapomon felhívott apám hogy boldog szülinapot,de soha többet ne telefonáljak.Meg se tudtam szólalni letette a telefont.Lassan eltelt egy hónap és csak örlödök,férjem és családja azt mondja hogy fogjam fel hogy bármit teszek,sose fogok kelleni,csak ürügyet kerestek hogy megszabaduljanak tőlem.Foglalkozzak velük a mostani családommal,mert ők szeretnek.Még annyi van hogy apámnak még 2 édes gyermeke van.akit nem ő nevelt csak engem,őket a mai napig nem is látta.Unokája sem érdekelte,a többiről még csak nem is tudd,mert mikor mesélni akartam hogy én megkerestem testvéreim azért is megharagudtak.Szóval most ott vagyok,hogy elküldtek és szenvedek hogy mit tegyek,mert tisztelem és szeretem őket de bármit mondtam mindig,meg se hallgatak...létszi adjatok tanácsot!
2011. aug. 15. 14:48
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Hát sztem kérdező neked sincs szükséged, szar emberekre, márpedig a leírásból nézve a te szüleid is azok..

Miylen anya az aki lemond a gyerekröl....

Kb oylan mint az enyém aki csak azért szült, hogy nehogy az utcára kerüljön.

2011. aug. 15. 15:22
 12/15 anonim ***** válasza:
Ha olyan szomorúságot érzel, amit már szerinted nem tud ember megoldani, próbálj Jézus felé fordulni.
2011. aug. 15. 15:23
 13/15 anonim ***** válasza:

Nagyon nehéz elengedni valamit, amihez ragaszkodunk, és azt hisszük róla, hogy nekünk az jár. Az élet néha egy rossz vicc. Az idevágó vicc pedig az, hogy "Járni jár, csak nem jut!"

Sajnálom. A legtöbb amit tehetsz, (amint már írtam,) hogy szereted önmagad, szereted azokat, akik viszont szeretnek téged. (Mert ez ideális helyzetben egy egyensúly.) Ehhez nálad hozzájön az, hogy elengeded azokat, akik nem szeretnek, és elengeded azokat a vágyaidat is, amikről kiderült, hogy már soha nem fognak teljesülni. Mert ezek gyermeki vágyak. A benned élő gyerek vágyik arra, hogy a szülei szeressék, mert gyerekkorában nem kapta ezt meg. Te, mint felnőtt, viszont megkaphatod a párodtól, a gyerekedtől, másoktól. Mert azt nem lehet sem kiérdemelni, sem kikényszeríteni, hogy szeressenek. Annyit tehetsz, hogy azok közé mész, akik képesek és hajlandóak szeretni téged. Ha pedig ezért (cserébe) te is őket szereted, nem pedig az elérhetetlennek tűnő apukádra pazarlod a szereteted, akkor mind jobban jártok, és az egyensúly is megteremtődik. Általad.

2011. aug. 15. 16:00
 14/15 anonim ***** válasza:

Sajnálom, hogy neked sohasem lehetett családod. Az, amiben éltél, nem család sajnos, a nevelőanyád kezdettől fogva elzárkózott tőled, apádnak pedig választania kellett, és valamilyen okból a felesége mellett maradt. Szerintem szeret téged, de a nő annyira hatással van rá, hogy érte lemondott arról, hogy az apa és nagyapa lehessen. Hogy mivel tudja ennyire befolyásolni, azt én nem tudhatom.. Gyenge ember az apád, sajnos nem tudott kiállni érted, valószínűleg mostanra pedig lemondott arról, hogy változtasson bármin is. Ha valamikor hallani fogsz még róla, az akkor lehet, ha a felesége már nem él..

Neked viszont el kell ezt fogadnod, bármilyen nehéz is. Van családod, akik feltétel nélkül szeretnek, ne őröld fel magad amiatt, hogy olyan dologra vágyj, ami nem valósulhat meg. Sosem fogod megváltoztatni a múltat, anélkül pedig a jelen sem fog változni. Lépj túl rajta! Nem a te hibád, hogy így alakult, ne tedd a saját - és a családod! - életét tönkre azzal, hogy megrekedsz az életet egy pontján, és csak keseregsz, amiért ott és akkor rosszul alakultak a dolgok.

Ha a testvéreidet eddig nem kerested meg, én megtenném a helyedben. Talán velük tarthatnál kapcsolatot, ami ugyan nem lesz testvéri viszony - ahhoz közös múlt kell - de ha ők is nyitottak feléd, talán mégis marad valaki a rokonságból, aki közel állhat hozzád.

Ne tiszteld és szeresd a "szüleidet", mert nem érdemlik meg. Felneveltek, ez igaz, és emiatt gyűlölni sincs okod őket, de véget ért az a fejezet az életedben, amiben ők szereplők lehettek. A nevelőanyád semmiféle érzelmet nem érdemel részedről, apád pedig csak sajnálatot, amiért rosszul döntött, és egész életében bánthatja majd választását. Te pedig legyél boldog! Senki mástól nem függ a boldogságod, csakis magadtól!

2011. aug. 15. 16:01
 15/15 A kérdező kommentje:
Kedves 16óra és 16,01 -es válaszíró,valószínüleg nagyon sokszor elfogom olvasni az írásotokat,ugy érzem nagyon sok erőt ad.Meglep hogy így átlátjátok a sorsom,és tudom hogy jót akartok,mint mindenki aki írt.A tisztelet bennem van még a nebelőanyám íránt is,hiába üldözött el az a 14 év amíg nevelt tiszteletet érdemel,igaz sokat nem beszélt velem,de nehéz más gyermekét felnevelni.Viszont apám tényleg nagyon gyenge ember,meglep hogy ezt kitaláltad,olyan aki mindig ugrott nevelőanyám minden gondolatára,még gyerekkoromba megmondta,ő bármi konfliktus van vagy lesz,anyám mellett fog állni mert vele éli le az életét.Ez szép,csak nem értettem és most sem értem miért nem fértem bele.Valaki kérdezte hogy mit tettem? Semmit,ha telefonáltam azt kérdezték mit akarok,minek hívom hogy meghalltak-e már? Ha megkérdeztem hogy vannak,abból is azt szürték le,hogy rosszat akarhatok,ha ajándékot küldtem akkor felhívtak hogy nekik arra nincs szükségük,nem tudtam sose olyat tenni ami ne negatív kritikát kapott volna.A gyerekem lehülyézték,a férjeim ugyszint,a munkám ugyancsak.Anélkül hogy egyszer is elmondhattam volna,hogy mi a jó nekem.Testvéreim 20 évesen megkerestem,másfél évig telefonon sem álltak szóba velem,mert ugy vették nekik akarok fájdalmat okozni.És igaza van az utolsó válaszadónak,hogy az elmult éveket nem lehet potólni,ők 2-en együtt nőttek fel mint testvérek és én mint barát vagyok a nővéremnek,de egy barátnő is szorosabb kapcsolat.Az öcsém meg nem is akart megismerni.Köszönöm a tanácsaitokat,és 16 órai író igazad van,hogy valami gyerek van bennem,és mindig azt a részt akarom megkapni vagy bepotólni,nem tudtam még félre tenni mert szerencsére napjaimban mindig látom,hogy mások szépen élnek egymással.
2011. aug. 15. 21:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!