Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Írna olyan lány akinek a...

Írna olyan lány akinek a párkapcsolata a párja gyereke miatt ment tönkre, így vagy úgy?

Figyelt kérdés

Légyszi tényleg csak olyan írjon, aki már átélt ilyet, vagy ilyen kapcsolatban van, ne az elvált egyedülálló anyák írjanak.

Szóval, akinek tönkre ment, miért? Akinek nem, miért? Kinél mennyi időt töltött a gyerek/ek? Őszintén néha olyan gondolataim vannak, hogy megérdemelnék én is annyi figyelmet, mint aki normális kapcsolatban él. Néha magamba fordulok, sajnos ez látszik is, mert ha itt a gyerek, akkor 3 nap egyfolytában, vagy több, és ezt az időt a párom ugye nettó vele tölti, reggeltől estig. Mi meg hiába vagyunk egy pár, jó ha este beszélgetünk, vagy inkább főzhetek rájuk, és heti nettó időben, jó ha 10 órát rám szán... És igen, már szóltam, azt mondta ez van. Ja, két éve vagyunk együtt.

2011. aug. 15. 13:10
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
30%
Hát azért a pasi sem kicsit önző nem gondoljátok? Oké, hogy a gyerek az első, de akkor áldozzon is érte. De ő minden jót akarsz egyszerre, a gyereket meg egy jó nőt is. Ő miért várja el, hogy egy nő ezt eltűrje? Akkor legyen a gyerekével és adjon alább a nőkkel kapcsolatos igényeiből.
2011. aug. 15. 13:27
 12/38 anonim ***** válasza:
100%
Igaz azt kérted, hogy olyanok írjanak, akik vannak vagy voltak ilyen kapcsolatba, én mégis leírom a sógornőm történetét. Amikor összejött a párjával, tudta, hogy van két gyereke az előző párkapcsolatából. Akkor a gyerekek még óvodásak voltak. Minden hétvégén közös program, sógornőm igyekezett kivenni a részét mindenből. Sőt volt olyan, hogy csak ő volt a két gyerekkel. Nem is volt semmi gond, addig amíg meg nem született a közös gyerek. Onnantól kezdve ment a marakodás. A minek jönnek a gyerekek, elmegyek itthonról, nem játszhat együtt a két gyerek. A párja viszont ragaszkodott volna a két gyerekhez. Szinte minden nap veszekedtek. Már a szakítást fontolgatták, mikor leültettem sógornőmet, és sógoromat, hogy most már pedig addig fel nem állnak az asztaltól még meg nem beszélik a másikkal mi is a gond valójában és bezártuk őket a szobába, hogy mit beszéltek nem tudjuk, mert elvittük a közös gyereket a játszóra, ne hallja hogy az anyja és az apja ordítozik egymással, mert a beszélgetés így kezdődött. DE azóta kéthetente jönnek a gyerekek, vannak közös programok. Nem mondom, hogy sógornőm sajátjaként szereti a gyerekeket, de nyugalom van. Én is azt javaslom ülj le a pároddal és beszélj neki az érzéseidről és hallgasd meg az övéit. Ne engedd, hogy elfussatok a problémák elől!
2011. aug. 15. 13:30
 13/38 anonim ***** válasza:
70%

mikor összejöttél vele akkor gondolom már tudtad, hogy van gyereke aki időközönként nála van és vele foglalkozik. Teljesen érthető, hogy az embernek a gyermeke az első.

A hét napból hetet nem tölt veletek a gyerek azt a kis időt amit meg ott van igazán elviselhetnéd, hogy nem te vagy a középpontban.

2011. aug. 15. 13:32
 14/38 anonim ***** válasza:
74%
Én a helyedben inkább örülnék, hogy a párod ennyire jó apa. Ha leszarná a gyereket, akkor annak átmenetileg jótékony hatásait élveznéd (több figyelem), de nagyon árulkodó az apai kvalitásait illetően, ami a jövőre nézve nagyon nem mindegy...
2011. aug. 15. 13:38
 15/38 anonim ***** válasza:
73%

A másik gyerekét szeretni nem kell, csak elfogadni és tisztelni. Még akkor is, ha a gyerek erre nem képes.

Azt is el kell fogadni, hogy mindenkinek van múltja. Egy szülőnek mindig a gyereke fog első helyen állni -illetve egy bizonyos korig igaz ez, mert egy tizenéves kiskamasz hőzöngéseit már nem fogja annyira tolerálni.

Ahelyett, hogy félrevonulnál, inkább vegyél részt a napjukban. Gondolom nem csak bizalmas dolgokról beszélgetnek, hanem hétköznapi társalgás, játék is van. Kapcsolódj be.

Ha valaha anya leszel, akkor sem lesz a párod figyelme 100%-osan a tiéd, hiszen akkor is részt akar venni a gyerek életében és ez most független attól, hogy erről a férfiről beszélünk, vagy egy teljesen függetlenről.

Ha nem tudod elfogadni a helyzetet, akkor neked ez a férfi semmiképp nem a megfelelő társ, de azt sem ajánlom, hogy valaha is gyereket vállalj.

Egyébként gyerekre féltékenynek lenni a legnagyobb butaság...

2011. aug. 15. 13:39
 16/38 anonim ***** válasza:
19%
Már nem azért de elég butaság a saját gyerekkel jönni, mert egyértelmű, hogy a kérdezőnek ha saját gyereke lesz akkor neki is ő lesz az első és nem lesz belőle gondja. De ezekhez a gyerekekhez semmi köze. Senki sem szereti más gyerekét nevelni.
2011. aug. 15. 14:30
 17/38 anonim ***** válasza:
59%
Egyáltalán nem hülyeség felhozni a saját gyereket, mert a kérdező elég önzőnek tűnik, hiszen heti 3 napon keresztül nem képes elviselni, hogy nem körülötte forog a világ. Ha saját gyereke lesz, az apa figyelme -jó esetben- heti 7 napon keresztül fog megoszlani közte és a gyerek között.
2011. aug. 15. 14:43
 18/38 anonim ***** válasza:
61%

"Senki sem szereti más gyerekét nevelni."

Ez egyrészt nem igaz, másrészt ha ez a helyzet áll fenn, akkor tovább kell állni, nem a gyerekre irigykedni.

2011. aug. 15. 14:52
 19/38 anonim ***** válasza:

Ez a helyzet teljesen természetes. Vagyis ha megfigyelsz sok ilyen esetet, ez lesz az általános. Lehet ellene berzenkedni, ahogy a gravitáció ellen is lehet. Kérdés, hogy érdemes-e, vagy inkább azt kell kitalálni, hogyan lehet ezzel együtt élni?

Az elváltak gyerekei előbb lépnek be az illető életébe, mint a későbbi második szerelem, házastárs. Ez egyszerű időrendi kérdés. Előbb alakulnak ki kötődések. Ez nem jelenti azt, hogy a gyereket jobban szereti, a párját meg kevésbé az illető. Aki ezt így akarja látni, lelke rajta, magának árt ezzel. Én inkább látom úgy, hogy máshogy szeretem a gyerekem, és máshogy a páromat.

Mindketten elváltak vagyunk, és mindkettőnknek van gyerekünk korábbi kapcsolatunkból. Lassan 4. éve lesz, hogy együtt vagyunk, eddig jól működik a dolog. Közös gyereket is szeretnénk, sajnos még nem jött össze. Én nem irigylem azt az időt, amit Ő a lányával tölt, amikor velem van, akkor eléggé figyel rám, hogy ez nem okozzon gondot. Hasonlóan próbálom én is. Vagyis sokat számít, hogy amikor végre együtt vagytok, akkor annak az együtt töltött időnek milyen a minősége? Nem csak a mennyiség számít...

2011. aug. 15. 15:20
 20/38 A kérdező kommentje:
Légyszi tényleg CSAK az írjon, akivel ez megesett! Aki még ilyet nem tapasztalt meg, NEM tudhatja milyen ez, azokkal nem tudok építő jellegű beszélgetést folytatni.
2011. aug. 15. 15:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!