Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lehet ilyenkor valamit tenni?...

Lehet ilyenkor valamit tenni? Nehezen jövök ki apukámékkal. Van valami megoldás?

Figyelt kérdés
Most lehet h hülyén fog hangzani a kérdésem de apukámékkal élek és nagyon nehezen jövök ki a saját apámmal.Tök más mint én,elvárja hogy azt csináljam amit mond mert ha nem teszem akkor ez mag az lesz.Sosem nevelt engem,mindig csak utasítgatott.A pasiaimmal rosszba volt mert nem olyat választottam aki neki bejött volna...meg sorolhatnámNagyon elvagyok keseredve.Kezdem azt gondolni hogy abszolút nem ért semmit és jó lenne neki vmi pszihológus vagy nemtom mert én nem értek szót vele és már nem is akarok 20 év után.De sajnálom mikor ránézek mert látdzik nem érti miben hibás.Kérlek segítsetek tudtok vmi segítséget neki??
2009. ápr. 13. 23:02
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
87%
Mint ha én írtam volna a kérdést. Figyelj, szedd össze magad, és amint tudsz, húzz el minél messzebb, én is lakásra gyűjtök most, aztán apám azt csinál, amit akar, hátha nélküle az életem is helyrebillen, és neked is helyre fog, ha nem leszel már a hatása alatt. Csak nagyon nagy kitartást tudok neked kívánni, és légy erős. Nem hiszem, hogy változni fog, az enyém se tud... Te próbáld magadban valahogy semlegesíteni a hozzá kapcsolódó érzéseidet, mert biztos nem valami jók. Csak kerülj ki mihamarabb a befolyása alól.
2009. ápr. 13. 23:20
 2/25 A kérdező kommentje:
de én szeretem apukámat:'( csak nem akarom h ilyen legyen velem:( egy normális családi kapcsolatot akarok de sehogy nem megy.Amúgy nem egy alkoholista vagy vmi hanem gazdagok vagyunk és ezért parancsolgat mert azt akarja h olyan legyek mint ő,de olyan nemtok:(én nem az a beállítottságú vok,és nem érti meg:(
2009. ápr. 13. 23:25
 3/25 anonim ***** válasza:
93%

Ugyanez, mi se vagyunk szegények, és nincs alkohol.

Neked most fel kell nőnöd, és apád támogatása nélkül. Próbálhatod mondani neki, hogy menjen el orvoshoz, vagy bármi, szerezzen barátokat, tudomisén, de nálunk nem segített, csak rontott a helyzeten, és a vége az lett, hogy már rá se bírok nézni... Pedig próbálkoztam mindennel, amivel lehetett.

Ha neked bejön, és rá tudod venni, hogy könnyítsen magán akár segítséggel, hogy hagyjon élni, akkor nincs akkora nagy baj, de ha te is azt kapod válaszul, amiket én kaptam, akkor inkább ne is reménykedj a változásában.

2009. ápr. 13. 23:31
 4/25 anonim válasza:
68%
Bizony a gazdagság észt nem ad! Rengeteg szerény körülmények között élő család van és nagyobb,jobb az összetartás,megértés mint a gazdagéknál. Ha gazdag az ember és tele van pénzzel,akkor miér nem tudja mégsem megvenni a boldogságát? Hoppá! A szegényebb hiába szegény de mégis boldogabb, Tudod a pénz nem boldogít. Ezzt azt hiszem te is tapasztalod!
2009. ápr. 14. 03:37
 5/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem támogatom az elmenekülős gondolatot.Az mit oldana meg?Te esetedben semmit,mert szereted apukádat,segíteni akarsz neki változni.Az a fő kérdés(akármilyen csúnyán hangzik is),hogy ő miként viszonyul hozzád érzelmileg.Magyarán mennyire szeret.Ha normális mértékben:el fog fogadni,kitartás!
2009. ápr. 14. 05:46
 6/25 anonim ***** válasza:
100%
Tudod néha a legegyszerűbb válasz a leghelyesebb. Ennek semmi köze ahoz, hogy épp valaki szegény vagy gazdag. Beszéld meg vele, hogy ő pontosan mit akar..elmondhatod, hogy te mit szeretnél és hogy mennyire zavar a mostani helyzet. Így látja, hogy nem vagy már gyerek és számíthat rád. Korábban nekem is sok problámám volt az apámmal, de az idő mindent megoldott..ő is öregebb lett én pedig megfontoltabb és nem olyan önző és követelöző, mint korábban. 23 éves vagyok a külön élet sok mindenre megtanított..érdemes vele beszélni, még akkor is ha azt hiszed, hogy alkalmatlannak tünik...
2009. ápr. 14. 09:23
 7/25 A kérdező kommentje:
itt a nyakamon az érettségi,és Budapestre mennék tovább tanulni.Úgy vagyok az egésszel hogy nem érdekel,nem is készülök...tudom amit tudok...és kész.Tele vagyok lelki gondokkal,és csak azzal foglalkozok aki viszont szeret.Kiakarok szakadni,messze menni.Új környezetbe,ahol új életet kezdhetek.Most is ha nem sikerül az érettségim apámtól megint kapom az osztást.Már olyat is a fejemhez vágott,hogy neki ilyen lánya nem lehet aki nem olyan mint ő,így biztos nem is vagyok az.A hibám az volt,hogy van szivem és nem nézem le az embereket csak azért mert nem gazdagok,és mert nem értek az üzlethez.Ez a nagy hibám.Azóta én vagyok a rossz,és még azért és kapom a letolást,hogy a táskám mért van a földön,és mért nem rakom fel vhova.Anyukám meghalt mikor 16 éves voltam..a szülinapomon vitték be a kórházba..ő volt a legjobb barátnőm.Azóta velem senki nem fogalakozott itthon,csak ha segíteni kellett.Anya halála után elszökdöstem,depis voltam.Apa akkor is javítóba akart adni,és 1x nem beszélgetett velem hogy nyugodjak meg,vagy hogy jól vagyok e ez miatt a megrázkódtatás miatt.Ő csak az üzletnek él..és aki nem olyan mint ő,az nem számít embernek,ahogy én se a szemébe.
2009. ápr. 14. 10:23
 8/25 anonim ***** válasza:
76%

Nálunk mindenféle baj volt a családban a felnőttekkel, verések, kegyetlenség, részegségek, többféle eltitkolt idegbajok, törvénytelenségek stb. Gyerekként ezeket nem vettem észre, csak utólag derültek ezek ki számomra.

Ha azon gondolkodom most utólag, hogy ki az, akit érdemes sajnálni, segíteni neki, és ki az, aki alapból veszélyes, és nem szabad sajnálni, hanem mielőbb ,,el kell engedni'', akkor a határt ott húznám meg, hogy mikor jelenik meg a KEGYETLENSÉG mint indíték. Szóval úgy lehet valamiféle különbséget tenni a bajok fokozatai között, hgy vannak a ,,csak'' neurotikus felnőttek, és vannak a kifejezetten kegyetlen, pszichopata felnőttek. A neurotikus felnőttekkel még lehet egyezkedni, segíteni nekik, megpróbálni meggyógyítani őket stb., de a pszichopata, kegyetlen felnőttek sohasem változnak meg, mert a pszichopátia teljesen gyógyíthatatlan, azok mindig is kegyetlenek maradnak, addig csinálják, amíg csak teljesen ki nem készítik az embert.

Az a baj, hogy nagyon nehéz meghúzni a határt, mert a neurotikusok néha ijesztőbbnek tűnnek annál, mint amilyenek valójában, a pszichopaták meg viszont ügyesen tudják álcázni a kegyetlenségüket. Nem is mernék feleősen ítélkezni távolról más emberek ügyében, a magam körében is csak évtizedek tapasztalata alapján tudok.

Nem merek találgatni, hogy a Te Édesapádnál mit lehet tenni. Említetted a pszichológust. Jó ötletnek tűnik, persze nem gyógyszeres pszichológusra gondolok, hanem aki beszélget, és nagy tapasztalata van ilyen szülők viselkedése dolgában. Ilyenhez, ha van kedved elmenni, és mesélnél neki ezekről a dolgokról, akkor talán ő fel tudná mérni, milyen jelentőségű az ügy. Vajon csak súlyosan téved Édesapád, és ha a pszichológus beszélhetne vele, akkor talán megváltozna? Vagy lehet az is, hogy Édesapád belülről valójában kegyetlen, és ezért nincs nit tenni, ,,el kell engedni'', kiszakadni a köréből? Nem tudom innen eldönteni, ezt a pszichológus tudná jól megsejteni. Mert ő külső ember, kivülről lát rá a dolgokra. Aki belül van, annak szerintem nem tűnik fel annyira, hiszen a hozzátartozók esetében nem ismeri fel olyan jól az ember a kegyetlenséget, mint ismeretlen esetében, mert az ember az ismeretleneket pártatlan, elfogulatlan szemmel nézi, a hozzátartozók dogában pedig mndenki elfogult.

Szóval sok eset lehetséges, lehet, hogy csak valami feloldható dolog, amin könnyen lehet segíteni, de lehet az is, hogy súlyos, kegyetlen, sötét és régi titok lapul a háttárben, amin csak ,,leválással'', ,,kiszakadással'' lehet segíteni. Sok minden lehet, olyan sok eset lehetséges, amit mindenképpen profi szakembernek kellene felmérnie. Van kedved elmenni ilyenhez? A körzeti orvos tud ajánlani egyet ingyenes, társadalombiztosításos alapon, vagy pedig csak magánrendelés jön szóba?

Egyébként mi az érdeklődésed, mit szeretsz (általában)? Ha továbbtanulsz, és kollégiumot kapsz, akkor ott egy kicsit kiszakadsz ebből a közegből, és a pszichológus segítségével felmérheted, melyik eset is igaz. Ha alapból kegyetlen ember, akkor talán csak az elengedés segít. Ha pedig gyógyítható a dolog, akkor pedig talán ki tudtok dolgozni a pszichológussal valamit, amivel az apa kezelése megkezdhető.

2009. ápr. 14. 14:19
 9/25 A kérdező kommentje:
igazából nemtom kihez fordulhatnék,csak már felmerül bennem minden,és mindenbe kapaszkodni próbálok.Hát az érdeklődési köröm igazából nagyon tág.Szeretek közösségekben lenni,beszélgetni,lefoglalni magam érdekes dolgokkal.Szeretek elmerülni sokszor az álmaimban,aminek értelmét nem látom.Gondolkodok azon hogy hogy érhetném el amit akarok,de minden olyen reménytelennek tűnik
2009. ápr. 14. 14:27
 10/25 anonim ***** válasza:
26%

Nekem a természettudományok tetszettek nagyon, mert hát azoknak éppen az a fő üzenete, hogy létezik Törvény a világban, tőlünk függetlenül, még a szülők hatalmán túl is, akár annak ellenében is. Olyan törvény, amit nem lehet meghajlítani, még a legerősebb üvöltözéssel, felnyegetőzássel, verekedéssel sem. Nyolcéves voltam, és amíg a felnőttek részegen fetrengtek, ordítottak, én fizikát tanultam, mert a kozmosz világa jólesően kívül esett a szülők hatalmán.

Meg amit még szerettem: a természeti népek, eszkimók, indiánok, szóval a vadnépek, mert nekik megvannak a maguk saját külön világai és törvényei. Most is eszkimó nyelven tanulok.

A közvetlen kérdésedre visszatérve, amit írtál a második kommentedben, ez elég jelentős ahhoz, hogy rákérdezzünk. Sajnos, lehet kegyetlenség is a háttérben is, de kívánom Neked, hogy ne az legyen, hanem csak valami könnyebben feloldható zavar nak bzonyuljon ez a dolog Édesapádnál. Sajnos, a felnőttek, időnként furcsa mély tikokat tudnak eltitkolni a gyerekek elől. Általában elrontanak valamit a saját életükben, aztán annak a sara a gyerekek nyakába zúdul. Sajnos nekem nincs elég szaktudásom ahhoz, hogy én magam próbáljak válaszolni, ennek kinyomozásához tényleg igazi szakember kell. Ha édesapád maga nem akar elmenni pszichológushoz, az egyelőre nem baj, mert Rajtad keresztül is sok mindent meg tud sejteni, kinyomozni a szakember.

Ha nincs senki, aki segítene Neked, akkor első lépésként a körzeti orvoshoz lehetne elmenni, nem mintha ő jobban értene hozzá, de ő az, aki tud ingyenes (társadalombiztosításos) alapon pszichológushoz továbbküldeni. Persze beszélgetős pszichológushoz, ne gyógyszereshez, hiszen nem nyugatatók szedéséről van itt szó, hanem arról, hogy a pszichológus kinyomozza, hogy mi is az a titok, amit Édesapád eltikol Előled (esetleg). Lehet, hogy ő csak valamit elrontott a saját életében, és azt akkor meg lehetne oldani, és akkor Veled is normálisan fog viselkednmi. Meg lehet az is, hogy rosszabb és sötétebb dolog lapul a háttérben, de akkor legalább meglenne Benned a bizonyoság, és akkor könnyebb szívvel tudnád Őt elengedni.

2009. ápr. 14. 14:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!