Mit csináljak, hogy rendelkezhessek a saját pénzemmel?
Amikor majd dolgozol,ne vedd fel a telefont,és hívd vissza,amikor már a koliban vagy és mond,hogy fürödtél,vagy tanultál,vagy épp iskolában volt előadásod,vagy gyakorlatod!
Vagy,hogy a barátaiddal vagy.
Persze nem akarlak buzdítani a hazudozásra,de valamit találj ki....
Barátom is ugyan így van csak ő már dolgozik és az anyjáék elveszik tőle a pénzt. Heti 4ezret kap.Abból alig tud valamit venni, vagy éppen ha megkívánja a gyrost vagy bármit ahhoz alapanyagot se tud venni..stb. De ő bele szólni se tud jó formán az anyja azért szülte meg, hogy otthol ugráljon neki. A drága nővére meg járkál maniküröshöz meg minden hova.:) Tehát ő se tud mit kezdeni. :)
Bátyám úgy csinálja, hogy havi 120ezret kap. Abból 50ezret ad anyuéknak. A többit meg elkölti. :) Eggyáltalán nem spóról..:) Amikor meg anyuéknak szükségük van a pénzre akkor az én ösztöndíjamat azt a kemény 13ezret elveszik tőlem. Nini..és lósz.rt se vettem. Bátyám meg elkölt 70ezret..minden hónapban...szerinted ez helyes? :) Jha és le vagyok osztva ha elköltöm..:) Szerinted nekem jobb a helyzetem?:) Bátyám 1000Ft-ot kap 1 napra.. Nekem meg kiszúrják a szemem 500ft-al :) Nah??:)
Már most mondd meg neki hogy el akarsz menni dolgozni, mert szükséged van a pénzre. És a 3000,- nem elég, ezért nem akarod őt terhelni inkább megkeresed magadnak.
Viszont: (mivel anyukád ennyire spóroltatni akar) mondd meg azt is neki hogy nyitsz egy takarékszámlát és abba a fizetésed 70%-át berakod minden hónapban. (bár ha épp nem annyit raksz bele, tök mindegy úgyse tudja meg) És ha kérdezi miért épp a takarékba, hát azt mondod neki mert így biztos nem költöd el, mert nincs szem előtt.
Így a kecske is jóllakik de a káposzta is megmarad. :-)
Jól teszted!
Ne tegyél félre egy fillért se!
Kell majd a csöves/hajléktalan utánpótlás...
Ne is tegyen félre,minek kinek,adónkból jól élnek a c...nyok,nekik spróroljon,meg a élesködő rokonságnak?
Hazudj,vagy állj már a sarkadra,és mond meg hogy dolgozol a te pénzed ha megvonja a háromezrét, közöld ,hogy a segged kitörlésére se volt elég az a háromezer,ezért mész dolgozni és az a te pénzed,arra költöd amire akarod,nagykorú vagy gondolom viselkedj is,nem értem hogy a mai fiatalok miért kérnek engedélyt otthon?18 felett munkára engedély,én 17 évesen már eltartottam magam,és nem kértem engedélyt hozzá,csak közöltem a tényeket.
29N
Hát nem tudom, hol tanulsz, de a legtöbb helyen bőven lesz időd kitalálni, mire munkát találsz. És heti 5-10 ezret? Jó vicc, főleg, ha suliba is be akarsz járni. 20-nál többet nem nagyon fogsz keresni heti szinten sajnos. :(
Amúgy meg állj elé pár blokkal, merthogy heti 3 ezer kajára sem elég, ha nem otthon lakik az ember, koliban még főzni se nagyon lehet. Egy menü a legleprább helyen is 5-600 forint, és akkor még csak egyszer ettél aznap. Reggfeli, vacsora is kell. Ha jár boltba, elég könnyen kiszámolhatja ő is.
És azt javaslom, amit előttem is írt valaki, megmondod, hogy a felét elteszed (lehetőleg tedd is el, mert hiába élsz nagyon jól, ha utána nem lesz hol laknod, meg enni se lesz miből), a többiből meg élsz, mert kell. Felnőtt ember vagy, akkor viselkedj is úgy, és el is fogják fogadni. Papír-ceruza elő, számolgass kicsit anyáddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!