Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem tudom kimutatni a...

Miért nem tudom kimutatni a családom iránti szeretetet?

Figyelt kérdés
Legtöbbször bunkó és rideg vagyok velük, még a nagymamámmal is aki az égvilágon semmit nem ártott nekem...ha a szüleimtől kapok valamit aminek magamban nagyon örülök, de nekik úgy mutatom ki mintha nem lenne nagy szám nem okoztak vele meglepetést...miért nem tudok ezen változtatni? Van valami tanácsotok?:S
2009. ápr. 13. 20:45
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Egészen a pici gyermekkorodig kell visszamenned, ezek hozott örökségek, családi dolgok, neveltetés, valószínűleg ezt láttad, nem mutatták ki a szeretetet, örömet, így nem tanultad meg magadat kifejezni ilyen helyzetekben. Kezd el azzal, hogy odaállsz a nagymamád elé, és azt mondod neki szívedből, hogy szereted! Utána maradj csendben és figyeld, milyen jó érzés neked is és neki is.
2009. ápr. 13. 20:54
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jó választ kaptál az elsőtől. Én is bátorítlak: gyakorold! Képzeld el előre a jelenetet, hogy mit lenne szép és kedves mondanod, vagy tenned. Képzeld el magadban, hogy megteszed. Gondold ki a szavakat, és a mozdulatokat. Amikor eljön az alkalom, tedd meg, amit kigondoltál. Igen! Nagyszerű lesz a hatás, benned is, és a családtagban is. Az, hogy ezt a kérdést feltetted, bizonyíték arra, hogy szívből akarod a változást.
2009. ápr. 13. 21:32
 3/7 anonim válasza:
én is így vagyok vele mint a kérdező:(
2009. ápr. 13. 22:55
 4/7 A kérdező kommentje:
:( összeszedem magam és megpróbálom ha lesz egy pillanat...nagyon sokan hülyének néznek ezzel a problémámmal, hogy egy egyszerű szót "szeretlek" nehezemre esik kiejteni pedig tényleg nem könnyű őszintén más szemébe mondani :(
2009. ápr. 13. 23:46
 5/7 anonim ***** válasza:
Teljesen egyetértek a első válaszolókkal.Ám egy jó tanács:miután megtetted az első lépéseket,nagyon vigyázz hogy utána ne rombold le az azt követő megnyílvánulásaiddal!Egyszerűnek tűnő,ám igencsak nehéz(de szép)feladat.
2009. ápr. 14. 05:39
 6/7 anonim ***** válasza:
Első válaszoló vagyok. Hidd el, sikerülni fog, mert ha nem akarnád, nem írtál volna ide. Nehéz az első alkalom, de megéri, ebben biztos vagyok! És ne légy ezért zárkózott, rengeteg emberke van, akik nem tudják/merik kimutatni a szeretetüket, de te más vagy, mert te szeretnéd kimutatni, csak a hogyan a kérdés! Szívből, őszintén, ez a legfontosabb! Meglátod menni fog!
2009. ápr. 14. 16:13
 7/7 anonim ***** válasza:
F.25 vagyok, és totál nálam is így van. Én olyan féle vagyok,aki kivülről mindig közönyösnek látszik.Egyszerüen introvertált személyiségről van szó,akinek nem sok pozitiv kisugárzása van. Ettől még lehet szép,igényes menő valaki,de szerintem zéró kisugárzás. És nők felé is ugyanez a helyzetem.Képtelen vagyok az érzelmeimet kimutatni irántuk,feléjük is roppant nagy a közönyöm. Szüleim nagyon rendesek, apámmal szinte haveri szintű a viszonyom,néha beszólogatunk egymásnak meg ilyenek, anyám idegbeteg a melója miatt,mindig lobbanékony természetű volt, de mindig rendesek voltak velem. De mégis annyira nem vagyok egy szeretetfi velük. Ez szerintem jellemfüggő dolog, alapból depresszióra is hajlamos vagyok, rezignáltság jellemző rám. Ez ellen nem nagyon lehet mit tenni, viszont lehet szinészkedni érdekből.
2010. szept. 28. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!