Hogy tudnánk lelki sérülés nélkül lezárni ezt a kapcsolatot és miért nem merjük lezárni?
A párommal együtt vagyunk 4 éve de már nagyon elmérgesedett köztünk a viszony és már vagy nem beszélünk 2 hete egymással,nagyon sokszor volt szó szakításról de hivatalosan nem szakítottunk mert egyszerűen nem tudjuk megtenni.Tudom hülyén hangzik de ez így van,valószínű ez emlékek miatt de tudjuk hogy nincs közös jövőnk mert mind a kettőnknek más az elképzelése az életről és sajnos ez csak 4 év után derült ki,de viszont vonzódunk egymáshoz de ez nem elég egy hosszú távú kapcsolathoz.Leszeretném zárni hogy ne kínozzuk egymást tovább és mindenki élhesse a saját életét bűntudat és lelkiismeret furdolás nélkül....
Tehát mi hogyan tudnánk normálsi keretek között pontot tenni az ügy végére hogy barátságban váljunk el és ne sérüljön egyikünk se és nyugodtan emelt fővel távozhassunk mind a ketten?
Sajnos nincs szakítás lelki sérülés nélkül. Az ember nem csak akkor sérül, ha úgy ér véget a kapcsolata, hogy ő még teljesen szerelmes, hanem akkor is, ha már elmúlt a szerelem, sőt esetleg el is mérgesedett a viszony. Ilyenkor nem a másik fél elvesztése miatti fájdalomtól sérül, hanem attól a kudarctól, hogy nem sikerült egy kapcsolat, felülkerekedtek a problémák, és jön egy újabb egyedüllét. Az emberben nem mindig tudatosul ez, de legbelül sérül.
Itt csak annyit tehetsz, hogy leültök, és a lehető legnormálisabb hangnemben, és a legtömörebben elmondod, hogy sajnálod, de jobb, ha szétváltok, mert a közös emlékek nagyon kevesek ahhoz, hogy hosszú távon összetartson titeket. Ha pedig együtt maradtok, akkor annyira elharapódzik a dolog, hogy mindketten kifordultok magatokból, és akkor már esély sem lesz arra, hogy békésen váljatok el, és barátok maradjatok, a kapcsolat pedig egy rossz emlékként fog megmaradni.
Ha ennyire tisztán látod, hogy ez reménytelen ügy, akkor kezdd el te a Nagy Beszélgetést. Épp azt mondd el, amit nagyjából leírtál. És azt hangsúlyozd, hogy addig fejezzétek be inkább, amíg békésen, a másik megalázása nélkül tovább tudtok lépni mind a ketten.
A "vonzódás", amit írsz, ez esetben inkább a megszokott, és megnyugtató biztonság iránt maradt meg. Ahhoz, hogy ismered a másik minden tulajdonságát, szokását, gondolatát. De ha épp a LÉNYEG hiányzik a kapcsolatotokból, akkor ez nagyon kevés.
Ha együtt is éltek, akkor annak, akinek mennie kell a közös otthonból, technikailag is nehezebb lesz az új élet, vagy a kapcsolat előtti folytatása. De túl sokáig akkor sem érdemes húzni az "addig maradsz, amíg jólesik, de már csak barátilag", mert rögzül egy köztes állapot. Nincs már az ex sem, de a közös fedél miatt nem lehet más sem.
A válasz írója 71%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 12:42
Persze hogy megkérdezheted.
Igazából ő az a fajta aki a mának él én nekem pedig vannak terveim és ő soha nem tervez csak a mának él....
Ez össze egyezhetetlen mert ő nem fog megváltozni!Én viszont nem vagyok ilyen,őt nem érdekli a jövő,valamilyen szinten lehet hogy igaza van de semmi stabil pontot nem akar adni az életének,én nem tudok így élni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!