Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan érhetem el, hogy a...

Hogyan érhetem el, hogy a párom rájöjjön fontos vagyok neki?

Figyelt kérdés
6 éve vagyunk együtt 5 éve együtt is élünk, van egy fél éves babánk is. Kapcsolatunk első 2-3 éve tökéletes volt, minden kívánságomat leste éreztette velem, hogy szeret, fontos vagyok, mára ez teljesen megváltozott, mindenért kiabál veszekedik velem, ami nagyon fáj, próbáltam megbeszélni vele nem egyszer, de mindig azt mondja, hogy hagyjam békén a hülyeségekkel, magányosnak érzem magam...
2011. aug. 13. 21:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Onnantól, hogy baba érkezik a családba, alaposan megváltozik a szülők élete, hiszen a kicsi rengeteg időt, energiát igényel, és kötöttséget jelent. Fontos, hogy a párnak azért egymásra is maradjon ideje. Hogy ki a magányos, azt nem értem.
2011. aug. 13. 21:10
 2/12 anonim ***** válasza:
ha ő nem érzi, hogy fontos vagy neki, akkor te tehetsz bármit is nem fog megváltozni a helyzet
2011. aug. 13. 21:12
 3/12 anonim ***** válasza:
Eljöttek a szokásos szürke hétköznapok,mint szinte minden kapcsolatban,pár év után.Ez van..
2011. aug. 13. 21:12
 4/12 anonim ***** válasza:
Elkéne vele beszélgetni, mi nyomasztja, miért ilyen ideges, türelmetlen. Finoman kipuhatolni. Vigyasztalni, megnyugtatni, hogy vegye észre nem vagy az ellensége.
2011. aug. 13. 21:15
 5/12 anonim ***** válasza:

Ő gondolom, most ugyanezt érzi, amit te!

Eddig a babát együtt vártátok, de mivel a baba akkor még nem igényelt tőled annyi odafigyelést és annyi időt, mint most, tulajdonképpen minden szabadidődet rá áldoztad, vele foglalkoztál. Ez most változott, mert a te életednek jószerivel minden percét a baba köti le, ami érthető és természetes.

Csupán neki is hiányzik, hogy nem ő a középpont, attól kezdve, hogy a babátok megszületett, nem körülötte forog a világ.

Ezt neked is meg kell értened, illetve lehet, hogy jobban be kellene vonnod a babával való foglalkozás "műveleteibe", hogy ne érezze magát kirekesztettnek. Éreztesd vele, hogy ő is fontos! Mondd neki, tudod, hogy ez a csodálatos kis lény nélküle most nem lenne veletek, és nagyon boldog vagy, hogy megajándékozott vele.

Mondj neki bármit, de éreznie kell, hogy ő is fontos neked, de azt is tudnia kell, hogy neked most elsősorban a babát kell ellátnod, és ebben viszont számítasz rá is.

2011. aug. 13. 21:21
 6/12 A kérdező kommentje:
Próbálom bevonni a baba körüli teendőkbe, de ő inkább netezik, nem sokat segít, ha meg megkérem, akkor az a válasz, hogy ő dolgozik, fáradt (mintha én nem lennék az), most is haverozik. Én meg egyedül... babó alszik.
2011. aug. 13. 21:32
 7/12 anonim ***** válasza:
Ha párod dolgozik, értelemszerűen neked jut a több feladat otthon. De nem hagyhat teljesen egyedül sem a babával, sem a házimunkával. Mindenképpen találnotok kell egy olyan feladatbeosztást, ami mindkettőtök számára megfelelő. És még egyszer mondom, egymásra is legyen időtök!
2011. aug. 13. 21:40
 8/12 anonim ***** válasza:

Talán jó lenne mindkettőtöknek "egy kis szabadság"?

Szülőkhöz egy hétre a babával szabira nem tudsz menni?

Előtte megtömöd neki a hűtőszekrényt, mindent amire szüksége van. Aztán ha nagyon hiányzik, akár 3-4 nap múlva "váratlanul" hazajönni. Akkor majd látod, mennyire fog tudni örülni nektek!

2011. aug. 13. 21:41
 9/12 A kérdező kommentje:
Igen sokszor gondolkozom, hogy pár napra el kéne menni, sajnos nincsen hova, egymásra nagy ritkán van időnk, ha lenne vagy netezik vagy bealszik.
2011. aug. 13. 21:44
 10/12 anonim ***** válasza:
Az a baj,hogy a nők,amikor szülnek,elfelejtenek bennünket férfiakat,apukákat,azt sem veszik észre hogy létezünk..
2011. aug. 13. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!