Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most akkor gyerek, vagy felnőtt?

Most akkor gyerek, vagy felnőtt?

Figyelt kérdés

Most a nyári szünetben megszaporodtak a tizenévesek kérdései és válaszai.

A 16 évesekről (+ - 1-2 év) szól a kérdésem.

Amikor arról panaszkodnak, hogy nem mehetnek oda és akkor amikor akarnak; hogy nem alhatnak a barátjukkal; nem szexelhetnek; stb, akkor jönnek a kérdezők és a válaszolók is, hogy ők már nem gyerekek, azt tesznek amit akarnak, oda mennek, ahova akarnak, azzal alszanak akivel akarnak, akkor szexelnek amikor akarnak.

Most panaszkodott egy 16 éves lány, hogy az anyja felhívta, hogy menjen el tortárért. Rögtön volt válaszoló, aki azt mondta nehogy már ő menjen el a saját szülinapi tortáját megvenni, még gyerek.

Vagy ha ezt-azt meg kellene csinálni nyári szünet lévén otthon, akkor rögtön azzal jönnek: még gyerek, szüksége van a pihenésre, szórakozásra, nem dolgoznia kell.

Érdekes:

Ha valamit tenni kellene: még gyerek.

Ha ő akar valamit: már felnőtt.

Nem gondolnak bele a kedves kérdezők és válaszolók, hogy ez így egy kicsit furcsa vélekedés?

2011. aug. 13. 17:38
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:

18:28-as:

Ismét leírom: NEM a kérdező kérdését és kommentjeit hoztam példának.

Nem arról szól a kérdésem, hogy lusta-e, vagy sem, megvegye-e a tortáját vagy sem.

2011. aug. 13. 18:37
 22/35 anonim ***** válasza:
70%
De bevallom őszintén, én akárhogy nézem, egyszerűen nem értem min problémázol:) Van aki így látja a dolgokat, van aki meg a szöges ellentéteként, ez van.
2011. aug. 13. 18:39
 23/35 anonim ***** válasza:
Nem ugyanazokat a válaszolókat vonzza minden kérdés.
2011. aug. 13. 18:54
 24/35 anonim ***** válasza:

Az említett kérdés hülye példa, mert ha a kérdezőnek nem a saját tortájáért kellett volna elmennie, hanem valaki máséért, akkor ment volna.

Nem a kor volt a központi téma, hanem a saját torta beszerzése.

Egyébként én a kérdésedet pont a felnőttek szemszögéből nem értem. Egyszer van, hogy egy 15 évesnek azt mondják, hogy ne sminkeljen, még gyerek, más kérdésben meg a terhes 15 évest akarják mindenáron rávenni a gyerekszülésre. Nekem ez a furcsa. Amit leírtál, az tipikus tizenéves viselkedés, hogy inkább bulizna, mint otthon takarítana.

24/L

2011. aug. 13. 18:55
 25/35 ava87 ***** válasza:
Ez érdekes, nálunk úgy volt a normális a családomban, hogy már gyerekkoromban is voltak kötelességeim. Pl. hogy segítsek anyukámnak, ha megkér rá. Akkor is, ha éppen nincs kedvem.
2011. aug. 13. 19:07
 26/35 A kérdező kommentje:
Nem létezik, hogy egyesek nem bírják felfogni, hogy a példában nem a kérdés volt a példa, hanem a válasz! NEM a tortán van a lényeg, hanem azon, hogy 16 évesen még gyerek ahhoz, hogy a saját tortájáért elmenjen.
2011. aug. 13. 19:23
 27/35 anonim ***** válasza:

Gyerek.

Én még mindig azt mondom.

Ha a szülő megkéri a tortás ügyben, akkor menjen el érte.

Megteheti, mi van ebben?

Amúgy is gyerek, és örüljön neki.

Én is szívesen lennék újra 16 éves gyerek.

Semmi kötelesség, gondoskodnak rólam, az a dolgom, hogy suliba járjak, a többit elintézik a szüleim.

De jó lenne!

Nem kell siettetni a felnőttkort!

Eljön az magától is.

2011. aug. 13. 19:29
 28/35 anonim ***** válasza:
70%
De b@sszus senki nem mondta hogy gyerek ahhoz, hogy elmenjen a tortájáért! Ez kortól független, az ember ne menjen a saját szülinapi tortájáért , én azt mondom...
2011. aug. 13. 19:50
 29/35 anonim ***** válasza:
Az nem baj, hogy a szülők is ugyanúgy a maguk javára forgatják ki a szavakat? Ha akar valamit (de vaélami piti kis dolgot, nem valami borzalmasat) akkor még gyerek, és kell csinálnia amit mondanak neki. De ha csinálnia kell valamit akkor már milyen felnőtt. Ha valami rosszat tesz akkor már milyen nagy és legyen hálás hogy még eltartják. Szerintem ez sokkal gázabb tekintve, hogy a szülők TÉNYLEG felnőttek és több eszük is lehetne. Csodálkoznak ha a gyerek is megtanulja tőlük?
2011. aug. 13. 21:54
 30/35 anonim ***** válasza:
74%

"NEM a tortán van a lényeg, hanem azon, hogy 16 évesen még gyerek ahhoz, hogy a saját tortájáért elmenjen."

Nem érted. A példa ROSSZ, mert nem arról szólt, hogy gyerek-e vagy sem, hanem a SAJÁT tortáról. Szerintem sokan örülnek annak, ha meglepik őket a szülinapjukon, és amíg az ember gyerek (kamasz), addig hadd legyen meg az neki, hogy a szülei gondoskodnak erről. Én is kicsit letört lennék, ha a saját tortámat velem vetetnék meg, pedig felnőtt vagyok. De gyerekkorban (kamaszkorban) még olyan nagy dolgok a szülinapok. Aztán ahogy az ember öregszik, kevésbé fontos a torta meg az ajándékok.

Tehát amíg ez fontos, addig adjuk meg a módját.

Érted már?

24/L

2011. aug. 13. 22:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!