Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most akkor gyerek, vagy felnőtt?

Most akkor gyerek, vagy felnőtt?

Figyelt kérdés

Most a nyári szünetben megszaporodtak a tizenévesek kérdései és válaszai.

A 16 évesekről (+ - 1-2 év) szól a kérdésem.

Amikor arról panaszkodnak, hogy nem mehetnek oda és akkor amikor akarnak; hogy nem alhatnak a barátjukkal; nem szexelhetnek; stb, akkor jönnek a kérdezők és a válaszolók is, hogy ők már nem gyerekek, azt tesznek amit akarnak, oda mennek, ahova akarnak, azzal alszanak akivel akarnak, akkor szexelnek amikor akarnak.

Most panaszkodott egy 16 éves lány, hogy az anyja felhívta, hogy menjen el tortárért. Rögtön volt válaszoló, aki azt mondta nehogy már ő menjen el a saját szülinapi tortáját megvenni, még gyerek.

Vagy ha ezt-azt meg kellene csinálni nyári szünet lévén otthon, akkor rögtön azzal jönnek: még gyerek, szüksége van a pihenésre, szórakozásra, nem dolgoznia kell.

Érdekes:

Ha valamit tenni kellene: még gyerek.

Ha ő akar valamit: már felnőtt.

Nem gondolnak bele a kedves kérdezők és válaszolók, hogy ez így egy kicsit furcsa vélekedés?

2011. aug. 13. 17:38
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
78%

16 évesen nem gyerek, hanem fiatalkorú (vagy valami ilyesmi, nem tudom a pontos kifejezést erre).

Van, amihez gyerek, van, amihez már elég idős.

Barátnál aludni, fesztiválra menni szerintem 16 évesen épp határeset - én személy szerint megengedném ezt a kettőt.

A tortás kérdést olvastam - hogy jön ide az, hogy gyerek-e még? A saját szülinapi tortáját ne az ünnepelt vegye meg, főleg úgy, hogy annyi időből, amíg elmegy az üzletbe, ő maga is sütne egyet. Saját magának csak akkor szerezzen be tortát valaki, ha a gyerekei túl kicsit a sütéshez és nincs más, aki sütne (pl. testvérei, szülei nincsenek, vagy messze laknak). Ennek semmi köze az életkorhoz. Ha valaki nem akar elmenni tortáért, akkor nem küldöm el, a saját tortájáért, könyörgöm?! Vagy süt, vagy nem lesz torta, de ez az ünnepelt választása normális családokban.

Sok tizenévest viszont tényleg túl szigorúan fognak a szülei - pl. egy kis körömfestést meg lehet engedni a nyári szünetben 13 évesnek is.

2011. aug. 13. 18:09
 12/35 anonim ***** válasza:
71%

Annál a kérdésnél én írtam nagy betűkkel, hogy még GYEREK, ne kelljen a SAJÁT születésnapi tortájáért elmenni.

Szerintem egy 16 éves bizonyos szempontból még gyerek, bizonyos szempontból már nem.

Ha arról lesz szó, hogy a 16. születésnapját ünnepli majd a lányom, akkor nem fogom megkérni hogy menj már el a saját tortádért, mert megöli a varázst.

2011. aug. 13. 18:12
 13/35 A kérdező kommentje:

Sajnos azt látom, hogy akik ilyenek tizenévesen, azok nem növik ki.

A 17:44-esnek: Nemcsak a fogalmazásoddal van gond, hanem a szövegértéseddel is.

Nem a kérdező kérdését említettem, vagy a kommentjét, hanem egyes válaszolók válaszát:

"Szerintem ebben a rohanó világban legalább a születésnapunk lehetne olyan (főleg még 16évesen...), amikor kicsit különlegesnek érezhetjük magunkat. Amikor minket ünnepelnek. Nos, ha magamnak kell megvennem a tortámat erre a napra, akkor elmúlik a varázs. Egy csomó kérdés után ezt látom, miért kell a tizenéveseket folyton b@sztatni (már bocsánat) hogy lusta dögök és dolgozzanak már?? Szerintem ennyi idősen a GYEREK dolga annyi, hogy teljesítsen az iskolában, és tartsa rendben mondjuk a szobáját. Élvezze az életet, mert hip-hopp belecsöppenik a dolgos hétköznapokba, ami már nehezebb lesz."

és

"És itt nem a lustaságról van szó, hanem hogy az ember nem vásárol magának szülinapi tortát GYEREKKÉNT!!"

2011. aug. 13. 18:13
 14/35 A kérdező kommentje:

A válasz megírásának időpontja: ma 17:42

"Komolyan ahogy ezeket néha elnézem, már én se emlékszem, minek akartam gyereket."

Mert szerencsére nem minden tizenéves ilyen.

Remélem, a tiéd sem ilyen lesz.

2011. aug. 13. 18:17
 15/35 anonim ***** válasza:

Az első amit bemásoltál, származik tőlem.

A második nem.

De nem értem mi a problémád? Mi a kérdés?

2011. aug. 13. 18:17
 16/35 anonim ***** válasza:
61%

Ha már másolgatunk.........

A kérdező kommentje:

"Na látom sokan támadnak egyből mikor alig ismernek.

Egy két válaszadónak írom,hogy június óta heti 25 órázok gyorsétteremben+itthon rendszeresen takarítok,mosogatok stb.

A lustaságot most erre az egy dologra értettem,és nem arra,hogy nem szoktam vásárolni,dolgozni és egyebeket végezni. Nem ülök itthon egész nap,pont az a lényeg. A hangsúly azon volt hogy oké,hogy nem volt pénzünk a szülinapomon,ma meg fáradt az anyukám,de ne MAGAMNAK vegyem már meg a szülinapi tortámat. (nagyon kevés normális szülinapom volt,mivel szinte mindig elrontotta vmi,és már herótom van az ilyen szülinapoktól,ezért mondtam anyunak hogy nem szeretnék menni a tortámért)."

2011. aug. 13. 18:28
 17/35 anonim ***** válasza:
41%

Kedves Kérdező! Vannak akik úgy látják, hogy egy 16 éves még gyerek, vannak akik úgy, hogy már felnőttebb.

16 évesen pedig igen, sokszor ilyenek: szeretnék felnőttnek érezni magukat, de sokszor még előbújik a gyermeki énjük. Ez egy ilyen korszak, általában.

Kérdésed szerintem ostobaság.

2011. aug. 13. 18:30
 18/35 A kérdező kommentje:

A kérdés továbbra is az, amit fent kiírtam:

Ha valamit tenni kellene: még gyerek.

Ha ő akar valamit: már felnőtt.

Nem gondolnak bele a kedves kérdezők és válaszolók, hogy ez így egy kicsit furcsa vélekedés?

Habár ahogy olvasom a 18:12-es válaszod, nekem az jön le, hogy szerinted ez természetes.

"Ha arról lesz szó, hogy a 16. születésnapját ünnepli majd a lányom, akkor nem fogom megkérni hogy menj már el a saját tortádért, mert megöli a varázst."

Ha majd 16 éves úgy véli, hogy akkor és oda megy, ahova akar és le akar feküdni valakivel, azt majd engeded neki?

2011. aug. 13. 18:32
 19/35 A kérdező kommentje:

Kedves 18:30as: a válaszod nemcsak ostobaság, de teljesen felesleges is.

Nem kértem a véleményed a kérdésről.

Az offolást kihagyhatod.

2011. aug. 13. 18:34
 20/35 anonim ***** válasza:

Valóban, én ezt nem találom furcsa viselkedésnek, mondhatni természetes. Fogalmazhatunk úgy is, hogy próbálgatják a szárnyaikat.

Kérdésedre valószínűleg a válasz nem, nem fogom engedni neki.Aztán ki tudja...

De én mindig azon az állásponton voltam, hogy szinte minden a nevelés+környezet függvénye náluk.

2011. aug. 13. 18:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!