Hogyan magyarázzam, tanítsam meg anyámnak, hogy én nem örülök, ha minden a konyhában van?
Figyelt kérdés
Van egy nagyon jó, tágas, tökéletes munkafelületünk, egy egybenyitott pultrész a nappali és a konyha között. Én 18 éves vagyok anyámmal együtt élek, de néha szeretném használni a konyhát. Egészen pontosan az a baj, hogy minden szarral telepakolja ami oda nem kell, én meg mégsem merem alapjaiban átrendezni, vagy kidobálni a cuccait. Merjem? neki is jobb lenne...2009. ápr. 12. 15:18
1/15 anonim válasza:
Hát, először is egy szemantikai észrevétel: max a kutyádnak "tanítod", mit szabad és mit nem, nem pedig anyádnak.
Másodszor: azért, mert néha használni szeretnéd a konyhát, miért ne tarthatná ott a cuccait? mert Neked hetente kétszer főzőcskézni támad kedved?
Szerintem ne állj neki kidobálni a holmiját, csak akkor, ha nem is ez a baj, hanem szimplán provokálni akarod.
A legjobb, amit tehetsz, hogy megkéred, mutassa már meg, hogyan kell azt az isteni kaját elkészíteni, ami neki annyira nem megy, a közös főzőcske közben meg utalsz rá, mennyivel könnyebben menne a munka, ha több lenne a hely.
2/15 A kérdező kommentje:
próbáltam, nem ment, de néha néha amikor eltávolítok pár felesleges (és tényleg felesleges) holmit, sosem veszi észre, sőt, úgy érzem ilyenkor még örül is, hogy milyen szép rendet csináltam a konyhában. Ha nem csak pár dolgot távolítanék el (nem kell kidobni elég szétszórni poolcokon, vagy berámolni egy nemhasznált fiókba) egy gyönyörűen tisztántartható posztminimalista konyha lenne az eredmény. Szerintem neki is tetszene. Neki akarok jót, nem feltétlenül magamnak.
2009. ápr. 12. 15:38
3/15 anonim válasza:
Szerintem rámolj el olyankor, amikor látja. Egyébként pedig ne hagyd, hogy kihasználja, hogy te mindig megcsinálod. Viszont csináld az orra előtt. Vannak rendetlen igénytelen felnőttek, nagyanyám is ilyen otthon náluk, mindig el kell mosogatni a szekrényből kivett "tiszta" evőeszközt, mielőtt az étkező asztalra kerül. Ha nagyanyámhoz hasonló, akkor sose fog rájönni, hogy neki is rendet kéne tartani, és csak addig kell tűrnöd, míg együtt éltek. Ha "fejlődőképes", akkor azzal, hogy látja, hogy csinálod, egyszer csak észreveszi magát, ha tényleg feltűnik neki, mennyire jobb mindkettőtöknek.
4/15 A kérdező kommentje:
most, hogy mondod ezt az evőezközös dolgot... felismertem benne
2009. ápr. 12. 15:49
5/15 A kérdező kommentje:
de szerintem lehet, hogy a nagyanyád nem látja rendesen ilyenkor a rajta maradt koszt, nem felétlenül igényelen. Mi már rég vettünk volna mosogatógépet, ha nem lenne teljesen beépítve a konyha, így viszont nincs neki hely
2009. ápr. 12. 15:50
6/15 anonim válasza:
Nem, nagyi mindig ilyen volt, anyu csinált mindent, míg ott élt, és azóta is mondják a faluban, hogy addig volt rend, míg anyukám ott lakott...
7/15 A kérdező kommentje:
de az én anyám nem normális, agresszív, kötekedő, önfejű, öntörvényű, ma pl kidobott egy tükröt mert el volt törve (dísztükör, de volt repedve) kérdeztem miért, erre elkezdett kiabálni, hogy hagyjál már az én dolgom nem? Ezek után szó nélkül fogom kidobálni a dolgait a konyhából ha zavarnak... ez meg az én dolgom...
2009. ápr. 12. 15:53
8/15 A kérdező kommentje:
hát ez van, szerintem ciki, ha valakinek a 18 éves sráca igényesebb nála.
2009. ápr. 12. 15:54
9/15 A kérdező kommentje:
amikor vettünk egy botmixert kidobta a jó 10 éve tökéletesen üzemelő orosz turixgépet. Gondolta a botmixer kiváltja. Most tönkrement a botmixer és nincs turmixgépünk. Viszont minden szart eltesz, régi kávéfőző, megrepedt jénai. De ami később talán még használható, és nem is ő használja leggyakrabban, mások helyett dönt és inkább kidobja. Sose lehetett vele beszélni. Az elmebeteg a családban c kérdésben utána lehet olvasni mindennek.
2009. ápr. 12. 15:58
10/15 anonim válasza:
Szia, amiket ugy gondolsz csak porfogo, felesleges cuccok nyugodtan dobd ki oket amikor anyukad nem latja. Szepen lassan, minden nap 1-2 dolgot! Meglatod elobb-utobb super rend lesz. Ismerem a gyujtogeto fajtat, kibirhatatlan, csak ugy tudsz rendet tartani nala, ha te kidobod a cuccokat! Minden jot neked te szegeny(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!