A gyerek feladata vigyázni a részeg apára?
Írtam ma már kérdést ki, most újabb fejlemény van. Előzmény: http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Tegnap kapott valami alkalmi munkát egy másik városban, (gipszkartonozás), és vitte az öcsémet is segíteni. Az megmondta neki, hogy szívesen segít, de csak akkor ha nem iszik. (egy hete jött rá megint az ihatnék, azelőtt 3 hónapig normális volt és dolgozott). jogos volt a kérése, mert ha iszik, akkor mindent lehet vele csak dolgozni nem. Nos az ígéretét nem tartotta be, ma reggel pálinkával kezdte ott a napot, ezért az öcsém úgy döntött, hogy tartja a szavát és hazajön. De mikor eljött sajnálta otthagyni, mondva, hogy olyan részeg, hogy ülve alszik ott a félig felépített házban és félti otthagyni. A lakás, ahol megszállnak hét közben messze van, és mi lesz ha elindul ilyen holtrészegen és lesz valami vele. Mondtam neki, hogy jöjjön haza, ne is gondolkodjon ilyeneken mert NEM A GYERMEK FELADATA VIGYÁZNI A RÉSZEG APJÁRA. De őt bántja a lelkiismeret, mert ha ottmarad, akkor legalább vigyáz rá, hogy ne essen el, ne üsse el egy autó stb. Mindeközben én is féltem, hogy mi lesz vele, anya hiába menne utána nem bírna el egy alvásra részegedett emberrel, autónk sincs mivel utánamenjünk. Mondtam hogy haggyuk lássuk mi lesz vele, mert ha úgy döntünk hogy elköltözünk tőle akkoris egyedül lesz és egyedül kell boldoguljon. Jól döntöttem? halálra aggódom magam mi lesz vele. Adjatok tanácsot!
Nem. Mert nem ő az apja anyja sem az anyja, hanem az apjának kéne az ő apjának lennie.
A többit már leírták.
Én párom se hagyta ott Apukámat mikor beivott egy koncerten és ott esett-kelt. (Apa nem alkesz csak alkalmi ivó). De ha alapba alkoholista én otthagytam volna.
22/N
Nem a gyerek dolga vigyázni a részeg apára.Az apa dolga lenne, hogy vigyázzon a józanságára, a családja és persze saját maga érdekében.
Részegen dolgozik, szép...Milyen ház lesz az így?
Próbáljátok meg rábeszélni elvonókúrára.Ha így sem boldogultok, külön kéne válni tőle, mert teljesen ellehetetleníti az életeteket.Az alkoholizmus márpedig nem betegség, hanem egy ocsmány szokás.Tud az apád vigyázni magára, ha akar, ha meg nem , az legyen az ő baja.Ő választotta ezt az utat magának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!