Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha elveszítesz valakit a...

Ha elveszítesz valakit a szeretteid közül, tényleg eltűnnek majd később az emlékeid róla?

Figyelt kérdés
Nemrég meghalt egy családtagom, aki mindenkinél kedvesebb volt számomra. Tegnap azt olvastam valahol: "Az idő nem gyógyítja be a sebeket, csak halványulnak az emlékek..." Igaz ez? Tényleg halványulni fognak az emlékek? Nem akarom elfelejteni. Még előttem vannak a mozdulatai, a hangja, az arca, szeretném, ha így maradhatna.
2011. aug. 9. 15:05
1 2
 11/18 Lilith1994 ***** válasza:

Részvétem:( Én most sajátmagamból indulok most ki. Nekem a papám 2004-ben halt meg . Számomra ez nagyon nagy trauma volt. Probáltam nem emlékezni,Mikor már akartam akkor már az arca is csak halványan derengett. Emlékszem meg kevés dologra hogy mi volt, de számomra olyan minthogya csak mese volna. Mamámat tavaj veszítettem el. tuttam hogy elfog menni. már nem volt jól,a férje halála nagyon megviselte szegényemet. Rá emlékszek; mindenre amit csináltunk. Hímzés,főzés stb. de papámra sajnos alig. Anyám apukájára nem emlékszek szinte nem is láttam soha. még képről sem ismerném fel.

De kitartás a bánat idővel enyhülni fog.De sosem felejted el teljesen ha nem akarod elfelejteni.

2011. aug. 9. 21:39
 12/18 anonim ***** válasza:
én így tapasztaltam sajnos. két éve halt meg a nagymamám. nagyon szerettem, de ahhoz képest, hogy 20 évig éltünk együtt, sajnos nem sok emlék ugrik be róla. ez jórészt az én hibám is, hiszen a végén már nem nagyon volt türelmem hozzá, nem beszélgettünk sokat, már szellemileg nem nagyon volt a csúcson:( bár most itt lenne. Sosem fogom elfelejteni, de sajnos tényleg nem sok emlék maradt meg.
2011. aug. 10. 13:49
 13/18 anonim ***** válasza:

Őszinte részvétem.....halványulnak dolgok, de - legalábbis én úgy jártam, hogy - időnként ezek visszatérnek...történik valami, ami miatt eszembejut az illető és a történéshez kapcsolódó jelenet. Olyan, mintha filmként látnám, úgy élem meg.

Egy tanács: nekem anno azt mondták, hogy irjam ki magamból a fájdalmat...és bejött. Ird le az emlékeidet, a részleteket is, beszélj hozzá. Évekkel később kellemes lesz újra olvasni és felelevenedik Benned minden.

2011. aug. 19. 14:41
 14/18 anonim válasza:
szeretteinket elveszíthetjük, de az emlékük örökké a szívünkben marad
2011. aug. 19. 14:48
 15/18 anonim ***** válasza:
Szerintem idővel elmúlik a fájdalom, és az emlék marad meg.Eszedbe jut egy illatról, rá gondolsz és már nem érzel fájdalmat. 30 év telt el. Most már nem fáj.
2011. aug. 19. 14:54
 16/18 A kérdező kommentje:
Nagyon kedvesek vagytok, köszönöm a szép válaszokat. Írni fogok róla magamnak, az emlékeket, ez nagyon jó ötletnek tűnik.
2011. aug. 19. 15:22
 17/18 anonim ***** válasza:
20 évesen veszítettem el az apámat akit imádtam. Soha-soha nem múlnak el az emlékek és nem is halványulnak. A hangja a mozdulatai és a tettei is mind bennem élnek.
2011. aug. 19. 16:50
 18/18 anonim ***** válasza:
A nagypapám majdnem 20éve hunyt el,de még mindig emlékszem rá:-) pedig 5éves voltam akkor,még a temetéssel kapcsolatban is vannak emlékeim! A mamám 6éve hunyt el,rá is emlékszem,és más családtagokra is,ismerősökre is.
2011. aug. 19. 17:51
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!