Szerintetek is az a normális ha betegek vagytok a párotok
elkísér dokihoz?
A férjem most megy orvoshoz. Lázas, fáj a feje, meg hasonló baja van. Nem megyek vele. Gyorsan felporszivózok, mig odavan, mert nagyon kell, és neki fáj a feje, ne a fülébe zúgjon. Amúgy egy köpésre van a doki, gyorsan odaér.
2011. aug. 9. 14:25
Hááát. És mit mondott, miért nem visz el? Van különösebb indoka, ami elfogadható?
Ha igen, akkor menj át busszal, vonattal. Ha nincs, akkor csak egyszerd kérd, ne könyörögj. Ha nem teszi meg jó szándékkal, akkor megint csak marad a busz/vonat, utána pedig gondolkozz el azon, hogy mit várhatsz el tőle.
Pl szülési fájdalmakkor is lesz ilyen jó kifogása? Lehet, hogy nem egy a fogfájással, de a hozzáláálason van most a hangsúly, és nem a betegség súlyossági fokán.
Üdv!
2011. aug. 9. 14:26
Jaj, egy fogfájással nehogy már ne tudj buszra szállni! Én soha nem vártam el ilyesmit, nagylány vagyok már ahhoz, hogy kísérgessenek. A párom egyedül az ultrahangokra és a szülésekre jött el velem mikor a gyerekeket vártuk de oda is csak azért, mert az az ő ügye is volt, hiszen a gyerekek az övéi is.
Én sosem erőltettem ilyesmit. Ha volt kedve velem jönni bárhová akkor szólt, hogy jönne ő is ha nem baj. Néha előfordult, de alapvetően nem jellemző. Bolond vagy, ha ilyen miatt megsértődsz.
2011. aug. 9. 14:26
Fogfájással simán mehetsz egyedül is. Nekem is húzták már ki fogam, és nagyon fájt előtte. Mégis a páromnak dolgoznia kellett, éjszakás volt, mégsem zargattam, hogy gyere már velem, vagy vigyázz a kicsikre, amig nekem húzzák a fogam. Megfogtam a gyerekek kezét, és irány az orvos. Mire a párom felkelt, én már vidáman voltam otthon.
2011. aug. 9. 14:31
Ha nem jut eszébe az nem baj, de ha mondod neki és így se az már izé.
2011. aug. 9. 14:31
16/33 A kérdező kommentje:
Szájsebészetre megyek,kihuzzák a rágófogam mert gócos és hullik a hajam tőle.Minden doki van a városunkban és ha beteg vagyok nem kérem hogy jöjjön velem vagy egy fogászati kezelésre sem,akkor kértem csak ha valami nagy baj volt.Itt most azon van ah hang súly hogy megkértem hogy vigyen el létszi mert bemennénk negyed ora kocsival busszal háromnegyed,gyorsan kihúzzák(remélem)és hazajövünk,ennyi.Ráér mert aznap nem dolgozik.A tesom barátnője szó nélkül mondta hogyha kell bevisz én is bevinnék bárkit ha megkérne ha neki úgy könyebb.
17/33 A kérdező kommentje:
Igazából már a felajánlás elég lenne,hogy ne azt lássam rajta hogy na már megint menni kell(holott tényleg nem sűrűn kérek tőle ilyet)maga a gesztus.Nem szoktam magamat cipeltetni sehová,de ha van kocsink akkor miért nem lehet egyszerüen bevinni a másikat(nincs jogsim).Nem sértödöm meg rá,csak látom legalább hogy miben számíthatok rá és miben nem.Amúgy nem birom a buszozást évek óta,ezt kifelejtettem.
Én úgy gondolom ez attól függ nagyban, hogy mennyire beteg a beteg. Tehát ha félő, hogy elájul például, akkor evidens, hogy elkíséri. Én mondjuk fogfájásnál nem várnám el, hogy elkísérjen, már csak azért sem, mert utálom, ha szenvedni látnak, akkor nem tudok sem beszélgetni, sem semmit csinálni, nem kommunikálok, csak idegesít, ha valaki ott téblábol mellettem. Én azt szerettem (és titokban "el is vártam"), amikor a nőgyógyászhoz kísért el a párom, amikor a kislányunkat vártuk és bejött az uh-kra. De hát különbözőek vagyunk. Ha jól esne, hogy elkísérjen, akkor mondd el ezt így neki (bár lehet, hogy mondtad, csak elkerülte a figyelmem).
2011. aug. 9. 14:46
Én bezony kis fogfájásnál is "eltűröm" hogy elkísér, mert tudja, hogyha nem jön el velem, kifordulok a rendelő ajtajából. Más nem szeret pl. vérvételre vagy nőgyógyászhoz menni egyedül. De akkor tud erről a párja, és "felfogja". Szóval ez tényleg csak odafigyelés kérdése...
2011. aug. 9. 14:50
20/33 A kérdező kommentje:
Nem fáj a fogam:)A hajam miatt kell kihúzni,mert patakokban hullik.Nem is arról van szó hogy rosszul vagyok,nem szoktam megkérni hogy kisérjen el,szóval ez 10 alkalmoból 1.Csak igazából annyit kértem hogy lécci vigyen el mert hamar megfordulok és nincs dolga aznap.Csak egy kérés!Már elvinne amúgy,van pár ismi aki mondta szívesen elvisz,de ha van kocsink és itthon vagyunk mennyibe telne befutni gyors.
Kapcsolódó kérdések: