Együtt szoktatok vacsorázni a családdal? Ha igen, miért?
Szerintem az a baj ezekkel a közös vacsorákkal, hogy ilyenkor sokan "ebédnek való" ételeket fogyasztanak. Zsíros, olajban sült húsokat, hozzá krumpli stb. Ezek az ételek ugyebár nem túl egészségesek, főleg nem este fogyasztva.
Nem egy ismerősöm van, akik szintén így csinálják és a gyerekeik elhízottak.
Miért jó ez?
Akkor meg hagyd rá!
Ha őt annyira nem zavarja, hogy változtasson rajta, akkor nem értem, hogy te miért foglalkozol ennyire a témával! És más ember étkezési szokásaival! Ki vagy Te Schubert Norbi! Még Ő ilyen idegesítő fazon!
Az sem mindegy mikor eszik.
Pl. este 6 előtt ehetne "bármit". Ne úgy akarj segíteni, hogy teljesen meg akarod tőle vonni a vacsit. Ne legyél a másik véglet.
Mint itt sokan írták, van sokféle könnyű vacsi.
Nem véletlenül van reggeli, ebéd, vacsora, sőt ott a tízórai és az uzsi. Sokszor keveset a legegészségesebb!
És szerintem ne keverd össze az egészséges életmódot a családias élettel. Volt akik itt jókat írtak (2. old.), gondold azért át.
Van egy közmondás is: Reggelizz úgy, mint egy király, vacsorázz úgy, mint egy koldus.
Persze vannak akiknek szükségük van az energiára, de azért akkor is vigyázni kell a vacsival.
Nem akar lefogyni, hagyd!
Állítsd le a panaszait, ne hallgasd meg! Beszéljetek másról. Ha akar majd lefogy. Nem a közös vacsora az oka, senki sem kötelezi, hogy sokat egyen este.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!