Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apa az ilyen? Nagyon rosszul...

Apa az ilyen? Nagyon rosszul esik.

Figyelt kérdés
Apám állandóan beszólogat nekem, sőt társaság előtt is. Olyanokat mond, hogy gyenge vagyok; semmi munka nem való nekem, mert nem vagyok kitartó; fél óra alatt meghalnék, ha valami munkát kéne végeznem; egész nap csak gubbasztok, nincs semmi életem, stb...holott én csinálnám a dolgokat, de sosem bíz rám semmit. Mindig is meg tudtam csinálni mindent, annyit bizonyítottam már neki és nem veszi észre. Fát pakoltam egyedül, tetőt építettem vele a háztetőn, kocsit rendbe teszem mindig, stb, stb. és mégis semmibe vesz. Nem vagyok az a beszédes típus, nem szoktam nagyon kijárni sem, de én így érzem jól magam és nem hiányzik. Átlagos testű vagyok, nem erőtlen. Nagyon fáj, hogy nem értek vele szót és mindig beszól valamit, mindezt úgy, hogy nem is gondolkodik, hogy nekem az nem esik jól. Van egy bátyám, akit viszont "istenít", Ő teljesen az ellentétem, de én nem tudok olyan lenni, mert az már nem én lennék. Mit tehetnék ez ellen? Mihez kezdjek? 21/F
2011. aug. 7. 19:46
1 2
 11/12 anonim válasza:

Hát elhiszem, hogy rosszul esik.:(

Engem se vesz semmibe az apám. Megcsinálok mindent, amit kell, férfimunkát végzek vele itthon lány létemre, mert a bátyám nem hajlandó segíteni neki, de akkor is csak káromkodni tud. Van nyelvvizsgám, jó eredményeim az iskolában, de az sem érdekli. Más büszke lenne a gyerekére, ő max. henceg vele társaságban, és úgy csinál, mintha bármi is az ő érdeme lenne, jó apának próbálja beadni magát, amúgy meg le se sz*r.:) Mindig beszól nekem is, minden rossz amit csinálok. Annyiban különbözik a történetünk, hogy nálunk a testvéremmel is hasonló dolgokat csinál. Én legszívesebben hozzá sem szólnék, egyedül anyám miatt ápolgatom a kapcsolatot apámmal, mert már abszolút nem érdekel. De téged ugye érdekel a kapcsolatotok, és magatok miatt akarsz tenni valamit. Annak ellenére, hogy ez nem is a te dolgod lenne, inkább becsülne meg téged az apád, nem ezt csinálná... Vannak ilyen emberek, akiknek nem a buliból áll ki az életük, miért nem lehet elfogadni ezt? Amúgy az én gyerekkori emlékeim is annyik szinte apámról, hogy ha balhé volt, lelépett és kicsit se érdekelte, hogy a gyerekei hogy vészelik át a bajokat. Sajnos nem nagyon tudok neked mit tanácsolni, de átérzem a bajodat, és szeretnélek biztatni. Talán eljön az idő, amikor már nem fog ilyen rosszul esni ez az egész. Vagy megtörténik a csoda és apád megváltozik.:) Tarts ki!;) Legyél boldog így ahogy vagy, és akkor majd nézhet apád, hogy hiába szólogat be.:)

17/l

2011. aug. 7. 22:59
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm az e-maileket is és az itteni írásokat is. Nagyon sokat segítettetek. Remélem jobbra fordul a dolog egyszer...de én már nem erőltetem. Inkább megtartom vele a 3 lépés távolságot és kész.
2011. aug. 8. 22:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!