Létezik olyan, hogy rejtett agresszió, féltem őt?
A helyzet a következő, mostoha húgom (fúú de utálom ezt a szót) súlyos lelki problémákkal küzd.
Nem hiszti, nem pasibaj, nem kamaszkori hóbort, tényleg olyan dologról van szó, amit most ide nem fogok leírni, de ember legyen a talpán, aki ezen könnyedén túlteszi magát.
És nem is nemi erőszak, mert ebből gondolhattok arra is.
Szóval alapjában véve egy visszahúzódó lány, ma megint egy kiborulós napja volt, és nagyon nagyon sírt, ne bírtam megnyugtatni, ketten voltunk itthon.
A 'f@szomat' mondom gyere velem... megfogtam, bementem vele a nappaliba, kivettem a szekrényből 5db tányért, amit nem használunk, kivittem az udvarra, mondtam neki: "itt hagylak most magadra, csinálj a tányérokkal azt, ami jól esik"
Bejöttem, de az ablakból figyeltem. Természetesen földhöz csapkodta őket, de olyan agressziót láttam az arcán, hogy magam is megijedtem tőle, komolyan mondom.
Az eset után borzalmasan aggódom, hogy esetleg akár csinálni fog magával valamit. Jelezzem a pszichológusnak ezt az észrevételt? Igazából szüleinknek nem mondtam, nem akartam őket elkeseríteni, de ahogy írok rájövök hogy kötelességük tudni, hisz mindannyian segíteni szeretnénk neki!
24N
-csinálj
+csináld
jár pszichológushoz.
Egy olyan ember hagyta őt el (nem halálesetről van szó), ami a leges legfájóbb lehet, egy kamasz lány életében, meg úgy általában az ember életében.
A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 21:23
ez nagyon nem volt poén. És gusztustalan dolog egy ilyen esetből viccet csinálni.... köszönöm
Hogyne létezne. (Nem ez a neve, de az most nem lényeg.)
A tányérdobálás egy darabig megy, de ha ilyen mély problémák gyötrik, a legnagyobb segítség az volna neki, ha minél előbb egy szakemberhez kerülne.
Segít, ha kiírja magátból a feszkót, ha egy rossz füzetet, könyvet, vagy régi újságokat tépked ezer meg ezer darabra; segít, ha filmeket néz, ami oldja a feszkót nála; segít, ha homokzsákot püföl; ha kertészkedik egész nap; segít, ha bicajozik vagy fut - de ha valóban komoly probléma áll a háttérben, ami miatt ilyen erősen agresszív, akkor minél előbb viszitek el szakemberhez, annál jobb! Akkor a gyökeret kell egtalálni, aki ezt az agressziót termeli!
Nem áratana, ha a szüleid támogatólag mellé állnának, hogy ne neked kelljen egyedül ekkora terhet felvállalnod. Megértem, hogy nagyon aggódsz érte, de a szülő dolga a gyerekkel való törődés, nem a testvéré. Pláne, ha ilyen komoly a helyzet.
Anyukája?
Szerintem a pszichológus képben lehet az állapotával (már ha jó szakember). Szüleidnek mindenképp szólhatsz. Jobb, ha többen figyelnek rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!