Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak, ha eljön...

Mit csináljak, ha eljön hozzánk anyukám két hétre?

Figyelt kérdés

Tudom, furcsa a kérdés, de:

külföldön élek, anyukán el akar jönni hozzánk látogatóba, és örülök is neki.

Csa az a baj, hogy nekünk nem megy túl jól, megélünk, de igencsak számolgatni kell, hogy elég legyen a pénzünk az egész hónapra. (Különféle okok miatt nincs több - ne erre válaszoljatok meg ne oktassatok ki, hogy másnak böven elég, nekünk éppen csak a megélhetésre elég). Ezt anyukám nem nagyon hiszi el, mert abból indul ki, itt mindenkinek rakásban áll a pénze.

A gondom a következö: ha amikor itt van, a lehetö legjobban ellátom, megveszek neki mindent, amit szeretne (értelmes határokon belül), és elköltöm a két hét alatt a havi megélhetésünk nagy részét, vagy csak annyit kültsek, amennyi egyébként is jutna.

Ha böven költök, akkor azt hiszi, hogy mindig igy megy nekünk, és csak neki mondom azt, hogy eléggé össze kell húznunk magunkat, ha meg a normál módon spórolok, akkor megsértödik, hogy nem szivesen látom.

Ti mit tennétek a helyemben?

2011. aug. 3. 18:17
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat.

De ezekböl látom, hogy valamit nem egészen jól fogalmaztam, illetve kihagytam.

Anyukám kisnyugdijas, ezért az útját mi fizetjök, mert neki nem lenne rá pénze. Mivel már 70 felett van, ezért lehet, hogy ez az utolsó alkalom, amikor le tud jönni (és mi sem tudonk gyakran menni hozzá), és szeretném ha jól érezné magát, meg valamennyire segiteni is neki azzal, hogy megveszek neki olyanokat, amikre szüksége van, és szükség esetén be tudnánk szorítani. Az terméseztes, hogy az ennivalót mi fizetjük, neki nincs erre lehetösége. (Egyébként olyat még nem hallottam, hogy egy vendég fizesse az ellátását!)

2011. aug. 3. 21:29
 12/18 anonim ***** válasza:

Nem, olyat én sem hallottam, hogy a vendég fizesse az ellátást, de olyat elég gyakran, hogy az utat igen! A férjem pl. Ausztráliában volt a rokonainál, természes volt, hogy amíg ott van, vendégként, addig minden költségét állják, de az utat nem. A venségség nem egyenlő azzal hogy a vendég kiszipolyozza a vendéglátót vendéglátás ürgyén!

Anyukád kisnyugdíjas, 70 felett van - na és? Tudod, hogy hány ember él 95 évig?

Tehát gyakrolatilag nincs semmi problémád, mert már eldöntötted, hogy ha kell, akkor akár inaszakadtáig is, de kiköltekezel, de anyukának jól kell éreznie magát, mert "hátha" ez lesz az utolsó...ugye, ezt nem gondolod komolyan?

Bármi történhet a jövőben, megnyerheted akár a lottó-fődíjat is, anyukádat első osztályon utaztathatod...de ha MOST nincs pénzed valamire, akkor hülyeség volna kiköltekezni.

A te dolgod, a te döntésed. De arra azért számolj, hogy ha most kiköltekezel, erőn felül, akkor a szegény kisnyugdíjas mamád a jövőben esetleg gyakrabban fog a pénztárcádhoz folyamodni. Te pedig fizetheted a részleteket évekig, csak mert anyuka jól érzete magát két hétig nálatok.

De ha te ezt akarod, akkor ezt fogod tenni, mert ez a te döntésed és a te életed, nem az enyém.

MInden jót!

2011. aug. 3. 22:20
 13/18 anonim ***** válasza:

18,28 vagyok!

Nem kell ezt túldramatizálni. Az első két napra, amikor odaér, akkorra legyen kész főtt étel, hogy legyen időtök egymásra, no megkicsit sétálni a városban, vagy közeli helyre kirándulni. Közben megejtitek a "közös bevásárlást" a következő egy-két napra, és azután együtt meg is főzitek. Akkor már látni fogja, hogy mi újság van odakint, meg a pénztárcában odabent.

És lehet újra-kezdeni a programot = kész kaja a hűtőben, akkor kirándulni, városnézés stb.

Úgy érzem, ügyesen meg fogod oldani, ne aggódj!

2011. aug. 3. 22:26
 14/18 A kérdező kommentje:
Minden választ köszönök, különösen a ma 22:26 biztatása esett nagyon jól.
2011. aug. 3. 22:29
 15/18 anonim ***** válasza:

nem értem, mi az, hogy megveszel neki mindent, amit szeretne? felruházod, vagy mi?

férjem jól keres, de mióta megvan a 2. gyerek, ha anyu jön, akkor látja, hogy nehezebben élünk. Régebben kapott ruhát, fizettük a jegyet, kapott ajándékot, apróságokat, most meg nem. Látja, van szeme, hogy mindenből az olcsóbbat vesszük, nem úgy, mint régen.

Éreztesd, hogy fontos, de elsősorban téged akar látni meg a várost, nem? Nem azért megy, hogy lenyúljon?

2011. aug. 4. 06:14
 16/18 anonim ***** válasza:
Szia,édesanyádnak,aki kisnyugdíjas nem hiszem,hogy különleges igényei lennének.A legfontosabb számára,hogy Te (a szeretett lánya) és Ő végre kicsit együtt lehessetek.Bőven újdonság lesz egy hetven éves asszonynak az új környezet, a sok látnivaló,nem hiszem,hogy azt várja el,hogy te a legdrágább helyekre elvidd őt.Egy anya szereti a lányát és könnyen levágja,ha nem áll úgy anyagilag és alkalmazkodik a helyzethez.biztos vagyok benne,hogy nagyon jól érzitek majd magatokat,rengeteget dumáltok,esetleg kirándultok,valami közeli szép helyre.A helyedben választanék valami olyan dolgot,ami ugyan drágább,de talán ha a következő hónapban még jobban spórolunk,akkor még belefér és akkor te is megnyugszol,hogy valami plusszt is adtál.Mert valahogy úgy érzem,hogy ez neked sokkal fontosabb,mint az édesanyádnak.
2011. aug. 4. 07:47
 17/18 A kérdező kommentje:

Köszi az újabb válaszokat - elgondolkodtattatok.

IGen, szeretném, ha jól érezené magát, szeretném kicsit segiteni (mert minimál nyugjdijból kell megélnie). NEM mindent akarnék megvenni neki, de rengeteg apróság van, amire nem telik neki (pl. már évek óta nem tud fehérnemüt venni, mert a kinaira sem jut neki, a régieket stoppolgatja - és itt tudnék aránylag jó minöséget venni neki, nem túl drágán).

Az utolsónak igaza van, megpróbálok valamennyit plusszban rákölteni, és a következö pár hónapban meg kicsit megszoritani az itthoni kiadásokat.

2011. aug. 4. 07:57
 18/18 anonim ***** válasza:
ha fehérneműre nem telik, akkor szerintem minden apróságnak örülni fog amit kap. Ha kimegy hozzátok, látni fogja, hogy vannak ott is szegényebb emberek, mint máshol.
2011. aug. 4. 12:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!