Mi ebben a helyzetben a teendő (kisebb családi viszály)?
Kis viszálykodás, de annál gyakoribb és annál idegesítőbb.
Anya új férje elég érdekes egy személyiség, mivel olyan, mint egy kisfiú: minden figyelmet magának akar. Amikor anyával beszélgetek, elkezd baromkodni, anyának produkálja magát, aminek semmi értelme nincs, csak grimaszokat vág, és ez épp elég ahhoz, hogy anya figyelme elterelődjön arról, amit mondok neki. Visszajelzés is mindig kell neki, mert különben megsértődik, és anya nem győzi kiengesztelni. Az a lényeg, hogy nem igazán tudom befejezni a mondandómat anyának, ha ez a csávó is ott van, épp ezek miatt. Az még hadján, hogy őt hidegen hagyja a szövegelésem, de még az is fáj neki, ha anya odafigyel rám. Ilyenkor pedig már semmi kedvem befejezni, amibe belekezdtem, anya észreveszi rajtam, hogy feszélyezett vagyok, erre el kezdi sérelmezni, hogy ő mindig csak "kereszttűzben van" miattunk. Állandóan azzal jön, hogy miért nem tudok inkább nevetni rajta, holott őt is zavarja a fickó viselkedése, de nem szól neki, mert "nem akar állandóan feszültséget". Szóval anya megsértődik rám, mert nem tudom humorral kezelni a f@szit. Szerintetek hogyan lehetne az ilyen helyzeteket helyesen kezelni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!