Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megéri emiatt felforgatni a...

Megéri emiatt felforgatni a barátságunkat?

Figyelt kérdés

Már nem az első eset volt, és most betelt a pohár azt hiszem. A szüleimről tudni kell, hogy ők azon az elven vannak, hogy kell lenni bizonyos megtakarított pénznek, aranytartaléknak, hogy, ha beütne a rossz világ, legyen miből élni.

Barátnőm ezt tudja, gyermekkorunk óta vagyunk a legjobb barátnők, szinte a családba tartozik, én is nekik. Így ő tudja milyen összegű aranytartalékunk van.

Az utóbbi időbe nem tudom mi lelte, tegnap elmentünk ő, én, meg mg pár csaj vásárolni. Sportcipőt nézett magának, került x összegbe, azt mondta rá drága. Én mondtam neki, hogy szerintem annyira nem, mert pont a napokban láttam ezt a cipőt a neten, és ott majdnem duplája volt.

Mire ő: "Könnyen beszél az, akiknek 30 milliós aranytartalékuk van."

Ez már a 3. eset volt, hogy ugyanez a társaság előtt forintosított.

Ezt úgy mondta, mintha sz@rnák a szüleim a pénzt, közben meg ő tudja a legjobban, hogy betegre dolgozzák magukat azért, amink van. Nagyon jól tudja azt is, hogy mi nem vagyunk azok a fajták, akik kérkednek a pénzel. Szüleim pl. sosem voltak külföldön, én igen, de ők még nem. Ha rám néznétek meg nem mondanátok, hogy picit tehetősebbek vagyunk, mert egyszerűen nem vagyunk ilyenek, nem járunk több tíz millás kocsikkal, nem járunk luxuséttermekbe, mégis ezt kapom tőle.

Ráadásként, nem először fordult elő, és MÁSOK előtt teszi mindezt.

Közöltem vele, hogy szégyellje magát, hogy ilyen helyzetbe hoz harmadszorra mások előtt, és ne merjen többé keresni.

Engem így neveltek, hogy nem kérkedünk azzal, amink van, mert ez a legcsúnyább dolog a világon, itt is csak azért forintosítottam, mert úgysem tudjátok ki vagyok! Ő meg úgy állít be mások előtt, mint valami elkényeztetett kis hülyét.

Pedig nekem a legnagyobb örömet az okozza, ha segíthetek a szüleimnek, pl. a főzést már teljesen átvettem anyutól és hasonlók.

Túlreagálom esetlegesen, vagy "megéri" emiatt foltot ejteni a barátságunkon?

21L

2011. aug. 3. 15:02
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
47%

1. Jócskán felfújod

2. A leírtakból ítélve ti kulákok vagytok

Amúgy a szüleid a sírba viszik majd magukkal a pénzt? Meg ha beüt a rossz élet a világon akkor szerinted az aranyotok érni fog valamit?

Basszus vannak ilyen ismerőseim, ülnek a pénzükön mint a kotló a tojáson, szakadt ruhákba járnak a ház majdnem rájuk dől. És mindig panaszkodnak, hogy ő mennyit dolgoznak.

Nem bírom az ilyen embereket. Egyszer élünk.

2011. aug. 3. 15:16
 12/49 anonim ***** válasza:
És mire gyűjtitek ezt a 30 milliót? Elköltitek valaha?
2011. aug. 3. 15:17
 13/49 A kérdező kommentje:
igen, de tegnap nem beszéltünk, és úgy gondolom nem nekem kell keresnem őt.:S De nagyon bánt, mert nagyon szeretem őt:(
2011. aug. 3. 15:17
 14/49 anonim ***** válasza:
50%

"""Engem így neveltek, hogy nem kérkedünk azzal, amink van,"""

MERT MÉG VÉLETLENÜL AZ APECH MEGLÁTOGAT:D:D

2011. aug. 3. 15:19
 15/49 A kérdező kommentje:

nem járunk szakadt ruhában, azért nem nélkülözünk. És nem az anyagi hátterünket kellene kimagyarázni, nem ez a kérdés tárgya.

Vállalkozásunk van, és arra van a pénz, hogy ha az tönkre menne, ne kerüljünk utcára

2011. aug. 3. 15:19
 16/49 anonim ***** válasza:

Szia!

Lehetséges, hogy egy kicsit túlreagáltad a dolgot, de mint írtad nem ez volt az első eset. Ne találkozz vele egy darabig, és ha ő esetleg keresne, hogy bocsánatot mielőtt megbocsátanál neki beszéljétek át rendesen a dolgokat. A levél alapján valóban nem tűnsz egy elkényeztetett kis p.csának. Az pedig már régen rossz, ha valakit azért megszól a barátnője, mert a szülei gondolnak a jövőre is.

2011. aug. 3. 15:20
 17/49 A kérdező kommentje:
hm...nem csalódtam, tudtam hogy jönnek majd a bunkó hozzászólások. A szüleim a legtisztességesebb emberek a világon, és kemény fizikai munkával dolgoznak meg a pénzért. De innentől a provokatív hozzászólókra nem reagálok.
2011. aug. 3. 15:20
 18/49 anonim ***** válasza:
75%

Hat... Tipikus filerbaszokank tuntok, mar ne is haragudj. Csak azert halmozni a penzt,hogy legyen, idotizmus.

Maskent ertelmezve: Azt mondtad neki: "te kis csoro kocsog, ha megegyszer ra mersz is gondolni a kuporgatott aranyamra, takarodja' a hozzad haonlo csorok koze."

Nezd, alapvetoen nincs mit szegyelni azon, ha van mit a tejbe apritani. Egy ilyen dologra, amit emlitesz, nem az a baratsag valasz, hogy meg te is rateszel egy lapattal, hanem hogy esetleg megkerded, vagy legalabb belegondosz, hogy miert is mondta ezt.

Egyebbkent meg olyan vicces, hogy itt haborogaz, hogy "emberek elott mondta", te meg idehirdeted hogy mid van. Alig visszas...

"Sportcipőt nézett magának, került x összegbe, azt mondta rá drága." - Inkabb te forintositottad ot, hogy mi az, hogy neki az draga. Hiszen, ha a szulei, es o is elegge jok lennenek, nekik is kellene annyi lenni, mint neked. Ezzel kicsit jobban lederogaltad ot, mint o valaha is tudna teged, de te sertodtel meg. Ne haradudj, de azt hiszem, megiscsak egy elkenyesztetett lany vagy.

Szoval, boven jo neki, ha nem keresed tobbet, bar ha ez egy baratsag, ami ilyen miatt meginoghat...

2011. aug. 3. 15:22
 19/49 anonim ***** válasza:

Szerintem nem volt fair, hogy mások előtt elmondta a dolgot, de a reagálásod sem volt korrekt.

A kommunikáció alapvető szabálya, hogy azt mondd, amit szeretnél.

Az jó, hogy kiálltál az igényeidért "mások előtt hozol ilyen helyzetbe", az jogos.

Az, hogy azt mondod, hogy "szégyelld magad", az nem szerencsés. Moralizálás. Megmondod, hogy hogyan kellene éreznie magát.

Amikor azt írod, hogy "engem így neveltek" azzal elismered, hogy ez a viselkedés csak számotokra etalon, mások számára nem (akkor miért kellene MÁSnak szégyellnie magát? mert nem tartja magát a TI törvényeitekhez?). "Mert az a legcsúnyább dolog" - ez is csak szerintetek van. Szerinte meg lehet, hogy az a legcsúnyább, ha a barátnője megsértődik és nem tud kezelni egy ilyen kirohanást.

Szerintem a korrekt az lett volna, ha csak az igényeidről beszélsz. Pl "zavar, hogy mások megtudták, hogy mennyi aranytartalékunk van" vagy "szeretném, ha másoknak nem beszélnél az anyagi helyzetünkről". Ha az igényeidet elmondod neki, és ő ezek után is kellemetlen helyzetbe hoz mások előtt, akkor érdemes véget vetni a barátságnak.

2011. aug. 3. 15:23
 20/49 A kérdező kommentje:
ez a baj, hogy akinek van pénze arról még csak véletlen sem merik feltételezni, hogy tisztességgel dolgozik meg érte. Rögtön jönnek a vádak, és az elméletek, hogy biztosan egy bőrfotelban forgatják a milliókat. Hát nem így van, és többek közt, az ilyen emberek miatt sem...áh, mindegy
2011. aug. 3. 15:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!