Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az irigység megöli a barátságu...

Az irigység megöli a barátságunkat! Segítség?!

Figyelt kérdés

Pár éve ismertem meg egy lányt, nem részletezném hogy hogyan.

Ő a világon az egyetlen, akinek mindent elmondhatok, és szorosabb volt vele a kapcsolatom mint azokkal, akiket már tizenéve ismerek.

Egyszerűen ő megértett és még a pasis dolgokat is meg lehetett vele beszélni.

Szóval ő az a barátnő, akit el tudok képzelni életem végéig a legjobbnak.

A baj bennem van. Mindkettőnknek volt egy kis súlyfeleslege, de ő leadta és gyönyörű vékony lett. De sose dörgölte az orrom alá hogy én duci maradtam. Engem viszont megesz az irigység.

Másik: mindkettőnknek van barátja. Azonban nekem vannak problémáim a szexuális életemmel(nem jutok mindig a csúcsra-sőt, kevésszer) viszont ő pedig lepedőakrobata. Ezért is irigy vagyok rá...Bár ezt az egyet nem tudja, mármint h nekem nem a legjobb a szex.

Mindig megutálom azért, hogy ő szebb, sikeresebb, mindenben jó, mégis egy felelőtlen csaj aki nem becsül meg semmit, de mégis összejön neki minden az életben.

Mikor erre gondolok, nagyon felidegesedem, falhoz vágom a fényképét és szidom magamban....

Aztán felhív, én flegmán válaszolok de neki nem tűnik fel és úgy köszön el hogy szeretlek Édesem, és ekkor kicsordul a könnyem hogy kb ő az aki tényleg szeret, én meg irigy vagyok rá és elhordom magamba mindennek! És ezért utálom magam...

Nem tudom, mit csináljak hogy sose érezzem azt hogy irigy vagyok, mert annyira szeretem! és annyira jó hogy van nekem...

áh egy SZAR ember vagyok.

2009. okt. 3. 20:55
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy vagy te szar ember, csak egyszerűen EMBER vagy. Beszélj a lánynak ezekről az érzéseidről, megkönnyebbülsz.
2009. okt. 3. 21:04
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
figyelj, az hogy felismered magadban a hibát, az első lépés a változás felé:) én is hasonló cipőben járok, de már kevésbé érzek így, mint eddig. bármikor ki akadsz rá így, gondold át, pl. hogy ő miért vékony? mert tett érte, és veled mi a helyzet? te is lehetnél. én így győztem le magamban a féltékenységet, hogy közben fejlesztettem, javítottam magamat, és rájöttem, hogy ezáltal is több leszek, eszembe se jutna, hogy rivalizáljak a legjobb barátnőmmel. régebben mikor neki volt pasija, nekem pedig nem, és látszólag minden sikerül neki, én is szidtam rendesen magamban, aztán sírtam, h hogy lehetek ilyen. aztán rájöttem, h az ő élete sem tökéletes, hiszen mindent elmondunk egymásnak, tudatosult bennem, h nála is van olyan, ami nem jó, viszont ami nálam stimmel. mindig gondolj arra, h neki is vannak gondjai, ha az jut eszedbe, h szebb nálad, változtass a külsődön, ne őt bántsd mert ilyen vagy, ha valami nem megy, de neki igen, gondold át, h van ami meg pont fordítva van. változtass a szemléleteden és nem lesz baj!
2009. okt. 3. 21:08
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Számomra is ismerős a helyzet. Van egy kicsit ducibb ámde nagyon jó barátnőm és régen elmondhatatlanul féltékeny volt rám. Nem hordok hivalkodó cuccokat, farmer, sportcipő, és egy top, semmi több... sosem éreztem magam szépnek, és tökéletesnek, amikor elmondta nekem, hogy mennyire rosszul érzi magát, amikor velem jelenik meg, akkor teljesen ledöbbentem. Azt mondta kis szürke egérnek érzi magát, amikor mellette vagyok, és ebből elege van... Azt kell hogy mondjam, az én életem sem tökéletes. Nekem sem volt jó az ágyban szinte soha, amíg nem jött a mostani barátom... Többször is összetörték a szívem míg az övét egyszer sem. Sok tízezret költöttem nyelviskolákra mire meglett a nyelvvizsgám, míg ő otthon önszorgalomból megoldotta. Amilyen irigy ő rám, én is lehetnék olyan irigy rá, mert lehet hogy én vékony és magas vagyok, de neki van száz meg száz olyan belső értéke, ami nekem lehet hogy sosem lesz!!

Amikor elönti az agyadat a düh, akkor gondolj ezekre. Neked is biztos van olyan értéked, amire ő lehetne irigy... Azért hogy úgy nézel ki ahogy, csak is magadat okolhatod, őt nem! Ezért nem ő a hibás vagy a felelős, ne büntesd érte! Mond el neki mit érzel, nálunk ez nagyon sokat segített. Legjobb barátnők között nem lehet versengés, mert az már nem barátság. Ha elmondod neki, és jól reagál, akkor biztos vagyok benne, hogy lesz pár olyan szava, ami megnyugtat téged!

2009. okt. 3. 22:00
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igen, én pl jó tanuló vagyok jó egyetemen, míg ő épphogy bekerült fizetősre...

De ah elönt a düh, akkor úgysem ezt látom:(

Nem szeretném elmondani neki, egyszerűen nem megy és nem is akarom.

Az alakom miatt én vagyok a hibás, deazért bevonhatott vna a fogyókúrájába, na mind1:) Most én is belekezdtem, hátha :D és akkor örökre elfelejtem a viszályt.

Köszönöm a válaszokat:) (és jó tudni h nem csak én vagyok ilyen:()

2009. okt. 3. 23:07
 5/8 anonim ***** válasza:

ne csüggedj, ez mindenkivel előfordul, szinte mindenkinek van olyan barátnője, vagy közeli ismerőse, akivel ha kimondottan nem is, de tudat alatt biztosan összeméri magát, rivalizál vele. Mindenki ezt csinálja, max nem beszél róla :) Barátnők között meg végképp előfordul, úgyhogy nem vagy sz@r ember :)

Tényleg érdemes lenne egyszer beszélned vele erről, biztos kiderülne, h neki sem fenékig tejfel pl. lehet, ha fogyása bámulatos, meg h most jól néz ki, de hogy közben löttyedt lett a hasa, narancsbőrős a combja...vagy hónapok óta nem evett egy jó/sütit, d majd megdöglik érte, esetleg nem is akkora lepedőakrobata, mint aminek leírja magát (mert feltételezem az infód nem személyes élményből született:), sőt, lehet, h van olyan dolog, amiben ő irigy rád! Mint a suli is...ha be is nyomták vmi fizetős helyre, attól azt még el is kell végezni, aztán meg elhelyezkedni...és a papíron kívül ehhez azért más is kell, ami lehet, h benne nincs meg, ha már rendes iskolába be se tudott jutni...tudod, vannak dolgok, amiről senki sem beszél szívesen, mert cikinek érzi stb, és inkább azt mutatja, h minden ok, neki minden tökéletes, de ha esetleg megneszeli, másnál sm olyan hű de "dolce az a vita", akkor megered a nyelve, és aztán röhögtök egy jót, h de buták voltatok:)

2009. okt. 4. 07:25
 6/8 anonim ***** válasza:
oké, hogy valamilyen szinten emberi tulajdonság..de szerintem elég gáz, hogy falhoz vágod a képét.. szerintem ilyen hozzáállással..ő mindig sikeresebb lesz nálad.. Gondolkozz el ezen... Én pl. mindig örülök a barátnőim sikerének..és őszintén..pedig van amelyik sokkal csinosabb nálam..de nem zavar..sőt büsze vagyok rá..mert tesz érte..edzeni jár..stb. akkor miért legyek irigy rá, ha én pedig egy lusta dög vagyok????
2009. okt. 4. 10:02
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem hiszem, hogy rossz ember lennél, csupán csak gyarló, mint az emberek nagy többsége. Valahol természetes, hogy rosszul esik, ha valaki jobb, szerencsésebb nálad - azt hiszem, ez az egós viselkedés egyik jele: nem a partnert keresed/nézed a másikban, hanem a versenytársat, akinél jobb, rosszabb lehetsz és a végkimenetel függvényében örülhetsz vagy bosszankodhatsz. Ez nagyjából minden ember sajátja.

Csakhogy, a soraid arról árulkodnak, hogy te túlzásba viszed ezt. A földhöz csapod a fényképét és haragszol rá, mert egy kicsivel vékonyabb nálad és jó a kapcsolata a barátjával?

Ő pedig azért haragudhatna, mert te államira jársz egy jó egyetemen, ahol jól is tanulsz.

Vigyázz, mert ha megérzi, hogy irigy vagy rá, könnyen elveszítheted őt. Nekem az "első egyetememen" (bár ez így elég hülyén hangzik) volt egy "barátnőm", akit "rajtakaptam" azon többször is, hogy rosszat akar nekem, eltitkol előlem tanulással kapcsolatos infókat csak azért, hogy ő velem szemben vmiféle képzeletbeli előnyhöz jusson. Sokszor hazudott nekem apróságokban (pl. nem járt be egy időben órákra, és a legképtelenebb hülyeségekkel traktált, miért marad távol, mert cikinek érezte volna megmondani, hogy nincs kedve bejönni - hiszen akkor kiderül, hogy mégsem olyan "maximalista" és tökéletes, mint amilyennek beállítja magát), és olykor nagyobb dolgokban is, és ha vmit elrontottam, kioktatott. Nem szerettem vele lenni, és később, mikor betelt a pohár, jó alaposan össze is vesztünk és én beolvastam neki e-mailben. Gondolom, leesett az álla, azelőtt ugyanis abban a hitben élt, hogy ügyesen hazudik és nem veszek észre belőle semmit. Utána ő keresett, és bár már mindketten a második egyetemet csináljuk, tartjuk e-mailben a kapcsolatot, DE! én nem tekintem őt a barátomnak, mert tudom, hogy egyáltalán nem szeret engem, és örül, ha kudarc ér. Ilyen a természete. Vannak más, jobb barátaim, és nem hiányzik egyátalán, hogy napi szinten találkozzak vele, mint annak idején.

Ő - saját bevallása szerint -, azért volt velem bizalmatlan és szemét, mert korábban majdnem minden barátja átverte őt és megszokta, hogy bizalmatlannak kell lennie (ami még nem ok a szándékos szemétségre, de mindegy). + emellett irigyli a családi életemet, ami nyugodt, míg az ő szülei elváltak.

Oké, én meg nem élek párkapcsolatban, ezért irigykedhetnék az övére, és szándékosan keresztbe tehetnék neki??? ... Nem, az a furcsa, hogy egyáltalán nem irigylem tőle, és soha nem fordult meg a fejemben, hogy ártsak neki a boldogsága miatt.

Szóval, mindezzel csak azt akartam elmondani, hogy ha ezt így folytatod, a barátnőd előbb-utóbb meg fogja érezni, hogy valami nem oké.

Tanácsot adni sajnos nem tudok, ezt magadban kell mielőbb rendbe tenned.

2009. okt. 4. 11:44
 8/8 A kérdező kommentje:

De én sosem tennék ellene semmit! És természetesen örülök a sikereinek és ő is az enyéimnek!

Csak mikor magányos vagyok, néha rámjön, hogy de jó neki... És akkor elkap a dühroham utánna meg persze megbánom:(

Na mind1. Sosem ártanék neki! Az érzést meg próbálom elfojtani. Most úgyis fogyózom, és remélem sikerül, akkor meg eltűnik köztünk a láthatatlan ellentét:)

Köszönöm a válaszokat.

2009. okt. 4. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!