Őszintén, te tudod sajnálni az ilyen szerencsétlen
anyákat -nőket? Miért?
Figyelt kérdés
Azokra gondolok akik úgy szülnek gyereket, van, hogy többet, hogy egyszerűen nincs meg hozzá a megfelelő körülményük. Pl még szülőknél élnek, nincs munkája, a férjével rossz volt a kapcsolata, azt hitte jó lesz ha jön a gyerek, a szeretőjének szül gyereket, hogy megtartsa őt magának stb. Aztán meg panaszkodnak hogy jaj a gyereküknek nem tudják megadni ami kell, nincs apja a gyereknek és így tovább. (nem arra gondolok ahol időközben romlottak meg a körülmények, hanem ahol eleve rossz volt)
Én úgy vagyok vele, hogy sose tudni mi fog történni.Pl. én se tudnék eltartani egy gyereket(szerintem) viszont mindent megadnék ha lehetne gyerekem.És lehet én is panaszkodnék, hogy szegény gyerekenek nem tudok mindent megadni,de értelmetlennek érezném az életemet ha nem lehetne gyerekem.Hisz elsősorban a fajfentartás miatt lettünk kitalálva.Amúgy bármi közbe jöhet, pl. annó anyuék nővéremmel tudtak kirándulni és nyaralni menni,de mire én annyi idős lettem h. velem is eltudnának menni,addigra anyagilag nem álltak olyan jól.Egy ygereket nem lehet úgy betervezni, h. ha majd meglesz a megfelelő alkalom, hisz sose tudhatod az mikor jön el és lehet pl. a kolléganőm 3 gyerekkel maradt egyedül egy albérletbe, aztán helyrerázódott és most egy családi házban lakik és mindent meg tud adni a gyerekeknek.
2011. aug. 2. 10:24
12/58 anonim válasza:
Nem tudom sajnálni, mint ahogy azokat az öregasszonyokat sem, akik leszültek 10-12 gyerekek, csak mert máshoz nem képesítésük. Akkor kizavarták a gyerekeket napszámban, ma már csodálkoznak, hogy kevés a nyugdíjuk és senki nem nyitja rájuk az ajtót...
2011. aug. 2. 10:25
13/58 anonim válasza:
Én sajnálom őket. Nem bántott senkit, bízott egy emberben, csalódott. A másik felet viszont elítélem, neki ugyanúgy gyereke, kötelessége lenne segíteni a nevelésben. Még egy nőről sem hallottam, aki saját magától esett teherbe, de sok rossz pasidumát igen. Nem hinném, hogy előre szólnak az ilyen hapsik, hogy figyu, csinálok neked egy gyereket, aztán továbbállok.
2011. aug. 2. 10:26
14/58 A kérdező kommentje:
Egyrészt véletlenül terhes csak Szűzmária lett és az is csak mese volt. Másrészt meg tudom, hogy el tudnak romlani a körülmények, de aki direktbe rossz körülmények közé szül. Amikor nem az van, hogy minden ok, de közbejött valami 5 év múlva, hanem most(!) rossz és durr bele, csináljunk gyereket.
2011. aug. 2. 10:26
15/58 anonim válasza:
Ezek az anyák nem gondolnak bele, hogy a gyermekvállalás nagyon nagy felelősség. AZt hiszik, hogy majd jön a gyerek, és megoldódnak a problémák. ÉS aztán belátják, hogy nem így van. ÉS természetesen ez kinek a kárára megy? Szegény gyermekére, aki semmiről sem tehet. Tehát a válaszom: nem.
2011. aug. 2. 10:27
16/58 anonim válasza:
Ez felelőtlenség,ha valaki a semmibe szül babát,viszont ha már megtette,akkor próbáljon megadni mindent,küzdjön a "jóért".
2011. aug. 2. 10:30
17/58 anonim válasza:
Az nem jó kifejezés, hogy sajnálom őket. Felnőtt emberként döntöttek így, nekik maguknak kellett volna mérlegelni a helyzetet.
Szóval nem, sajnálatot nem érzek.
Viszont az ilyen nők esetében úgy érzem, hogy ha felismerik, hogy hibát követtek el, és javítani szeretnének az életükön, a már kialakult helyzeten, akkor a segítséget nem tagadom meg attól, aki közvetve vagy közvetlenül hozzám fordul. Persze ezt a segítséget nem úgy értem, hogy én megoldom helyette az életét, hanem segítek, hogy ő maga rájöjjön, mit tehetne a helyzet jobbra fordítása érdekében.
2011. aug. 2. 10:37
18/58 anonim válasza:
én nem sajnálom őket, hanem ELÍTÉLEM.
Gyerek csak úgy véletlen nem lesz, aki meg annyira hülye, hogy a nagy semmire szüli meg azt a szerencsétlen gyereket az inkább .....
És az pedig nem kifogás, hogy de hát gyógyszer mellett is teherbe lehet esni, igen minimális az esély rá, mert ha minden harmadik nő gyógyszer mellett esne teherbe akkor senki nem védekezne így.
Aki meg azt hiszi hogy a pasi vele marad, akkor az nagyon hülye nő lehet.
2011. aug. 2. 10:45
19/58 anonim válasza:
Az olyanokat, akikröl a kérdezö konkrétan ír, nem sajnálom, söt feldühítenek. Lusták dolgozni, csak d**nak ész nélkül, mintha nem tudnák az mivel jár. Aztán meg széttárják a karjukat és sírnak a tv-ben, hogy ez mind a társadalom hibája, segítsünk rajtuk?!
De persze szüljön mindenki 6-8 gyereket, hiszen megvan hozzá a joga, de aztán ne vesse meg azt, aki küzd, hogy a saját kettöjének meglegyen mindene, esetleg "extrák" is, nem pedig az övéit eteti.
2011. aug. 2. 10:52
20/58 anonim válasza:
Nekem szar az anyagi helyzetem és ygerek nélkül is lehet ez marad,akkor viszont inkább addig szülök amíg tudok,mint haogy ne legyen egyáltalán,mert az anyagi gondok megoldására van idő,de gyereket szűlni és felnevelni nincs.Amúgy a népesség többsége szegény, szóval ha ezek az emberek nem szűlnének akkor nagyon kevesen lennénk, bár lehet kevesebb éhezés is lenne,de félő h. akkor kihalna pár falu vagy nép.Sajnálni sajnálom, h. nincs jobb helyzetben,de azt nem sajnálom h. van gyereke
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!