Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Au pair kérdés a család...

Au pair kérdés a család szemszögéből? Mik az elvárások, mitől leszünk mi a "jó család" valaki számára?

Figyelt kérdés

Tehát, a helyzet az, hogy MAJD (nem most rögtön, mivel még itthon vagyunk, a költözés csak később esedékes) szeretnék felvenni egy au pair lányt. Angliában fogunk élni. Mindenképpen magyar lányt szeretnék. Mennyire problémás ez? Mármint általában nyelvet gyakorolni mennek ki a fiatalok, nálunk meg ugye mindenki magyarul beszél.

A másik, hogy mi egy egyszülős család vagyunk, egy anya és egy (akkor) 6-7 év közötti kisfiú. Ez mennyire negatívum (már ha az egyáltalán) a jelentkezők körében?

Még sok sok minden érdekelne ezzel kapcsolatban, de annak is nagyon örülnék, ha jelenlegi, vagy egykori au pairek leírnák, hogy mik azok a dolgok, amiket elvárnak egy családtól, mitől lesz számukra egy család vonzó, illetve mik a feladataik a családnál. Mik azok, amiket nem szeretnek csinálni, vagy nem úgy, ahogy azt elvárják tőlük? Mik a konfliktusforrások? Mi az, amiről már úgy érzik, nem az ő dolguk lenne, mégis esetleg elvárják tőlük?

Illetve olyanok tapasztalata is érdekelne, akiknél lakott/lakik au pair. Nekik mik voltak a főbb szempontjaik a választásnál, mit várnak el ők, és tőlük mit várnak el?

Főleg azért kérdezem ezeket, mert szeretnék majd jó viszonyt kialakítani, végtére is együtt fogunk élni, szeretném, ha otthon érezné magát nálunk a lány, nem lennének vérre menő sértődések.

2011. aug. 1. 11:51
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a sok hasznos választ, ezeket el is mentem valahova, hogy ne felejtsem el, miket írtatok :)

De úgy tűnik, akkor helytállóak voltak az elképzeléseim. Attól nem tartok, hogy a gyerekkel ne férnének össze, mert abszolút barátságos, kedves a fiacskám, csak jó kondiban kell hozzá lenni, mert nem tud megülni nagyon a fenekén :) Meg iszonyú kíváncsi, ami mondjuk szerintem egy gyereknél jó tulajdonság, csak néha már fárasztó a rengeteg kérdésére felelni.

Na de nem reklámozni akarom magunkat :)

Az egyik kedves válaszolónak, aki érdeklődött, hogy jöhetne-e majd hozzánk, sajnos nem tudok igent mondani jelenleg, mert azért ez a költözés még tényleg odébb van nekünk, de ha akkor is érdekel majd a dolog, akkor természetesen beszélhetünk róla :) Csak én ilyen tervezgetős típus vagyok, meg szeretek jó előre tájékozódni.

Ja, közlekedés térítése, ez persze, szerintem is alapvető, főleg olyan esetekben, amikor a munkavégézés része az utazás is, meg persze nyelviskola meg egyéb ilyen dolgok.

2011. aug. 1. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!