Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért mindig az ellenkezőjét...

Miért mindig az ellenkezőjét mondják annak amit én csinálok?

Figyelt kérdés

20 éves lány vagyok, jelenleg még 1 évem van a suliból. 2 hete fejeztem be a nyári gyakorlatomat, és a szüleim még aznap megkérdezték, hogy tervezünk-e a párommal idén nyáron nyaralást. Azt mondták, hogy mivel a tesóm (16 éves lány) idén nyáron már 3x volt táborban (több mint 50 e forint ez a 3 alkalom) én az ő táborozásának az árát megkapom nyaralásra, hogy ne legyen ebből "veszekedés".

Mondtam nekik, hogy majd megbeszélem a párommal, hogy tud-e szabit kivenni, neki van-e pénze nyaralásra, és még ugye az se biztos, hogy találunk szállást... Megbeszéltük a dolgot, szállást is találtunk pár napon belül, és a Balatonon lefoglaltuk 1 hétre a nyaralót.

Most hétvégén kaptam tőlük pénzt, 10 ezer forintot, hogy vásároljunk belőle kaját a nyaralásra, mert most sok minden akciós az áruházban. Párom is adott bele 10 ezer forintot, így kettőnknek összesen 20 ezer forintunk lesz kajára és innivalóra.

Néhány dolgot megvásároltunk előre pl. fagyasztott kajákat, hogy ne kelljen sokat főzőcskézni, rizst, hagymát, burgonyát, szalámit stb-stb.

Este kérdezték a szüleim, hogy mit sikerült vásárolnunk, elmondtam nekik, erre közli velem anyu, hogy igazán spórolhatnék a pénzzel hiszen a fagyasztott kaja sokkal drágább mint pl. a nyers hús amit én is eltudok készíteni. Illetve a nyaralás nem a szórakozásról szól, meg a nagy kajálásokról, elég lenne konzerveket vinni meg kenyeret, hiszen már más világ van mint régen. Na, erre nem mondtam semmit....

Tavaly amikor voltunk nyaralni akkor is 10 ezer forintot kaptam élelmiszerekre, viszont akkor vettünk pár kiló húst és én főztem belőle ebédet. Na, akkor az volt a probléma, hogy nem konyhalánynak mentem oda, miért nem vettünk kész kajákat amik pár perc alatt megsülnek. Voltam mindenféle, csak jó ember nem.

Az 1 hetes nyaralásom összesen 25 ezer forintba fog kerülni. Nem járok egész évben sehova, bulizni se, a párommal nem aludhatunk együtt csak a nyaralás alatt jut nekünk ez az egy hét, és még spóroljak a kaján is.

Komolyan nem értem őket. Akkor miért ajánlották fel a dolgot, hogy menjünk el nyaralni, ha ez az egész ismét a pénzről és a spórolásról szól, nem arról, hogy jól érezzem magam legalább 365 napból 7 napon keresztül. Ráadásul az én egy hetem nem is kerül több mint 50 ezer forintba, akkor miért én spóroljak?

Elég rosszul esik ez az egész, és már a kedvem is elment a nyaralástól.

Miért mindig az a rossz amit én csinálok? Ti értitek ezt? Vagy minden szülő ilyen és csak az a jó amit ők mondanak?

2011. aug. 1. 11:49
 1/8 anonim ***** válasza:
47%
Most ez a panaszfal.hu vagy a gyakorikerdesek.hu? Mert hiába tettél kérdőjelet a végére, nem tudni hogy mire vagy kíváncsi. Nagyon rossz lehet neked, pénzt kapsz a szüleidtől 20 évesen. Ha meg már nem akarsz nyaralni, akkor tedd be a kaját a hűtőbe és maradj otthon duzzogni. A berátod csak talál majd magának valami értelmesebbet.
2011. aug. 1. 12:00
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem erről szólt a kérdésem, sajnálom ha nem értetted meg. De azért köszi a választ.
2011. aug. 1. 12:03
 3/8 anonim ***** válasza:
74%
Nem tudom, minden szülő ilyen-e, de nagyon sok, igen. Nem rosszindulatból mondja szerintem. Egyszerűen szelektálj, melyik tanácsát fogadod meg, és melyiket nem. Ami nem hasznos, engedd el a füled mellett, mást úgysem nagyon tehetsz. És ne haragudj rájuk, senki sem tökletes.
2011. aug. 1. 12:15
 4/8 A kérdező kommentje:

Én azt értem, hogy senki nem tökéletes. De ha csinálok valamit, és elmondja, hogy nem úgy kellett volna, és most idén úgy csinálom ahogy tavaly javasolta akkor nem értem, hogy miért nem jó soha semmi. Tök mindegy mikor, mit, hogyan csinálok, folyton csak az ellenkezője a jó, szóval nem lehet rajtuk kiigazodni. :)

Köszi a választ.

2011. aug. 1. 12:20
 5/8 anonim ***** válasza:
74%
Lehet, hogy zavarja, hogy felnőttél, és próbál még irányítani, kijavítani, ahol csak lehet, hogy úgy érezze, még mindenben szükséged van rá. De ha így is van, akkor se haragudj rá, lehet, hogy nem is tudatosan teszi. A legtöbb szülő ilyen, lehet hogy én is ezt teszem majd, ha nem figyelek oda magamra.
2011. aug. 1. 12:26
 6/8 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy igazad van. Akkor ezt el kell fogadni, nincs mese. :) Én nem haragszom rájuk, csak nem hiszem el, hogy soha nem tudok jót csinálni, vagy legalább olyat ami egy kicsit is megfelelne az elvárásaiknak.
2011. aug. 1. 12:34
 7/8 anonim ***** válasza:

Nyugi, vegyél mély levegőt....gondolj egy szép rétre....madárcsicser....lombsusogás.....

És ne húzd fel magad, menjetek el nyaralni, és érezzétek jól magatokat! :)))

2011. aug. 1. 12:41
 8/8 anonim ***** válasza:

Érdekes, nekem sosem szóltak bele, mit, hogyan tegyek, ne tegyek!.. Ezen kívül, amit itt leírtál nm is hallottam ilyenről. Pedig jópár ismerősöm van..

Elég furi hozzá állás ez szüleidtől. Lehet nm tudja elfogadni, h felnőttél..

Jó nyaralást!

2011. aug. 1. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!