Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Állami gondozott, saját helyett?

Állami gondozott, saját helyett?

Figyelt kérdés

Anyám őt pártolja, helyettem, nagyon megsértett, de nem költözhetek el, anyám bármiáron őt védi. Elviselhetetlen állapot, de nem tudok lépni. Súlyos gond, megoldás nélkül. Kibírhatatlan.

Nagyon várom a gondolataitokat, mit lehetne tenni? Létezik valamilyen megoldás?

2009. ápr. 7. 21:23
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
50%
* 4.sor:"... illetve annak gyereke."
2009. ápr. 8. 19:18
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy a nem vér szerinti testvér az idősebb, én is ismerek olyan asszonyt, aki nem esett teherbe, örökbe fogadtak, majd várandós lett.

De azért kérdeztem, hogy esetleg az anyukája nevelőszülő-e, mert akkor előfordulhat, hogy fiatalabb.

Nevelőszülőknél néha jönnek-mennek a gyerekek, persze nem ez az optimális.

2009. ápr. 8. 20:16
 13/20 anonim ***** válasza:
66%
Ha ez így van, akkor a kérdező részéről kéne egy kicsit rátornázni az alkalmazkodáshoz.
2009. ápr. 8. 20:24
 14/20 anonim ***** válasza:
77%

19:14 Te se haragudj, nem akarlak sértegetni, de nagyon felzaklatott a kommented. MINDEN gyereknek szüksége van szeretetre, akár belőled bújt ki, akár másból!! Minden gyereknek meg kell adni az esélyt, hogy jobb élete legyen! Nem tudod elképzelni, hogy csupán jóságos az anyukája a kérdezőnek, ezért fogadott örökbe egy elhagyott gyereket? Lelki sérült?? Igen, azért az, mert senkije nincs, az anyja otthagyta a fenébe... Neki még több szeretetre van szüksége, mint bárki másnak. Én minden árva, elhagyott gyereket magamhoz vennék, csak hogy szeretetet adhassak, és belegondolni is szörnyű, hogy nagyon sokan tényleg intézetben nőnek fel, pedig nem tehetnek semmiről, nem ők akartak megszületni.

Nem ismerlek, de tudod milyennek képzellek el? Mint Móricz Zsigmond: Árvácska c. regényében a kislány mostohaanyját... EZER BOCS, de ezt muszáj volt leírnom.

2009. ápr. 8. 21:38
 15/20 anonim ***** válasza:
77%

19:14 - es:

Igen, fogadjon örökbe, de ne a sajátja mellé.

Meg kell adni az esélyt.

Az ember soxor a saját vérének se tudja, nem egy olyannak, aki nem az övé.

És én tudom, hogy milyen a jogos féltékenység két gyerek között, még akkor is, amikor csupán apáról nem egyek.

Ott a tesóm és a saját esetem: anyáról egyek vagyunk, de apáról nem.

Soha az életben nem fogadott el a mostohaapám, és 10 éves koromig be akartak adni az intézetbe, olyan szinten fújt rám, mert "nem a saját vére vagyok."

Én ebből az esetből egy életre leszegeztem magamban:

vagy saját, vagy idegen, de soha nem az enyém mellé!!!!!

2009. ápr. 9. 07:13
 16/20 anonim ***** válasza:
71%
Ja, és az Árvácska c. regénnyel ne gyere légyszíves, mert az a kegyetlen mostohaanyáról szó, illetőleg a jóságos nagypapáról, nem a testvéri féltékenységről!
2009. ápr. 9. 07:15
 17/20 anonim ***** válasza:
71%

Tudom, miről szól a regény :))

Azt írod, a mostohaapád sosem fogadott el, de neked miért kellene ilyen butának lenned? Miért kell a rossz példát követni? Szerintem az régen rossz, amikor azért szeretsz valakit, mert te szülted. Minden gyerek szeretetet érdemel, ha nem az édesanyjától, akkor valaki mástól. Sajnos, a magyar törvények nagyon "gyerekellenesek", hogy úgy mondjam, nagyon nehéz örökbefogadni egy babát, akinek nyilvánvalóan családban lenne a helye, és akkor nem lenne "lelki sérült", mint ahogy korábban fogalmaztál.

A sajátja mellé miért ne? Ha különbség van a két gyerek között, akkor azt a szülő generálja, nem a gyerek találja ki, hogy ő most utálja az örökbefogadott testvérét - egyszerűen szarul lett nevelve.

Egyébként továbbra is kíváncsian várom a kérdező kommentjét!

2009. ápr. 9. 08:42
 18/20 anonim ***** válasza:
36%

Még valami:

"Azt írod, a mostohaapád sosem fogadott el, de neked miért kellene ilyen butának lenned? Miért kell a rossz példát követni?"

1. nem a butaság beszél belőlem, hanem a keserű tapasztalat

2. nem követem a rossz példát, én nem tudnék azért utálni egy gyereket, mert nem tőlem van, mindösszesen ELVeim vannak ezzel kapcsolatban, amiből nem engedek.

Ennyi!

2009. ápr. 9. 21:23
 19/20 anonim válasza:
49%

én se nevelném szívesen a saját gyerekemmel együtt a másét. soha, semmilyen körülmények közt nem nevelnék egy állami gondozottat..

kattekop

2009. ápr. 14. 12:01
 20/20 anonim ***** válasza:
68%

Van nektek egyáltalán szívetek? Úgy beszéltek ezekről a gyerekekről, mint az állatokról.

Láttatok már egyáltalán közelről "ilyen" gyereket?

Közlöm veletek, hogy ugyanolyan gyerekek, mint a többi, szeretetre, családra, anyukára vágynak.Nagyon sokan közülük tehetségesek, okosak, csak nem tudnak érvényesülni a családi háttér hiánya miatt.

Azon kívül úgy látom, mindenki csak azt tudja elképzelni, hogy valaki a sajátja mellé örökbe fogad egy gyermeket.

Lehet, hogy az örökbefogadás volt előbb! Számtalan esetben a gyermektelen, meddőnek hitt házaspárok örökbe fogadnak, majd ezután fogan meg a sajátjuk.

De feleslegesen vitázok itt magammal, a kérdező úgyis eltűnt.

2009. ápr. 15. 08:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!