A férjem nagyon utálatos a családommal. Nem tudom mit lehetne ilyenkor tenni?
Régen nagyon jól megvolt velük, a testvéreimet is szerette és hétvégente a szüleimnél laktunk, mert én suliba jártam. Majd miután végeztem különköltöztünk, összeházasodtunk és már van egy kislányunk is. 2-3 éve nagyon bunkó velük, mindig csúnyákat mond róluk és a viselkedése is tiszteletlen. Ő nem érzi ezt és nem is hajlandó rajta változtatni, még meglátogatni sem akarja őket, én járok a kicsivel egyedül. sokat vitázunk ezen. Mit tennétek? Sokszor úgy érzem már nem az az ember van mellettem, akit megszerettem és akit választottam. Szinte utálja a családom és ezt nem is titkolja. Én pedig imádom a családomat, sohasem hagynám el őket! De nem is tetszik neki, hogy sok mindent megbeszélünk, de én anyukámmal mindig sok mindent megbeszéltem, így neveltek, hogy mindig számíthatunk egymásra. De ő mintha el akarna marni tőlük és lassan már sikerül is mert, alig látom őket és nem is mernek eljönni hozzánk, mert szinte kiutálja őket a házunkból.
Soha semmi rosszat ellene nem tett senki! Ez biztos. Egyre utálatosabb velem is és a kicsivel is. Rossz pédát mutat a kislánynak. Nagyon megváltozott, szinte kifordult önmagából.
A férjed féltékeny a családodra,hogy ennyire szeretitek egymást,hozzá pedig nem áll ennyire közel a saját családja.
Igazából nagyon gyerekesen viselkedik,bár érthető,hogy bántja,hogy neki nem ilyen család jutott.
Ezt a fajta viselkedést azonban ne tűrd el tőle,hogy így viselkedjen veletek,és a családoddal.Ha nem tisztel benneteket,ideje átértékelned a kapcsolatotokat.
Ha semmi rosszat nem tettek ellene akkor viselkedjen tisztességesen,és ne bántson meg olyan embereket akik sosem bántották Őt.ülj le beszélgetni erről vele.
Mondd el neki,hogy nem tetszik neked az új viselkedése,vagy változtat,vagy egyedül marad.
Szerintem valahogy meg kellene próbálnod mégis a férjeddel beszélgetni. Hogy szeretnéd, ha megjavulna a kapcsolatotok, a pici és mindhármótok érdekében, erről szeretnél beszélni vele. Mik neked az igényeid, mik neki, ezek hogyan összeegyeztethetők...stb. Beszélgetés közben az a szó járjon a fejedben, hogy "megoldást keresek". Egyszerűségre törekedni, ezért érdemes előtte átgondolni. Én a férjemnek megmondtam, hogy nekem fontos megbeszélni a dolgaimat valakivel, és vele szeretném, és ha nem tudom, mást (család, barátok, pszichológus...stb) kell keresnem, akivel megbeszélhetem. A legtöbb férfi, az agytekék közti különbség miatt szűkszavúbb, sokkal lényegretörőbben fejezik ki magukat...stb (ezeknek utánanézhetsz), ez nálunk is így van. Nem értik az utalgatást, hanem konkrétan kell mondani, hogy pl "elmosogatsz?". És van, hogy nagyon fáradt, mondja, hogy most "ki akar kapcsolni", ezt tiszteletben tartom, nem szólok hozzá. (Ilyenkor kulcsszavakat írok cetlire, hogy ne 3 hét múlva jusson eszembe.:))
Orvoshoz? Attól tartok, ő normálisnak tartja magát, és ha a saját akaratából nem akar orvoshoz menni, ez csak újabb vitákat szül, szóval ezt az orvos témát csak nagyon óvatosan, sok-sok beszélgetés után vetném fel...
Mindenki máshogy viszonyul a szüleihez, más viszonyulást tart normálisnak. Pl. tesóm sokkal szorosabb kapcsolatban van anyuval, mint én, naponta hívják egymást, 2-3 naponta találk. Nekem havi egyszer is elég lenne, csak anyu miatt telefonálok többször.
A családomból kiindulva, én sem tartom normálisnak, ha a mindent megbeszél=kibeszél, akár a mi párkapcsolati dolgainkat, akár a szomszédot. Nem derül ki számomra, miről beszélgettek szüleiddel. Pl. tesóm gyakran szidja a férjét anyunak, vagy az én férjemet állítja mintának, így próbálva arra sarkallni, hogy foglalkozzon többet a gyerekekkel, hogy ide/oda elmenjenek nyaralni...stb. Na, ezekből szeretnék kimaradni! (Eric Berne: Emberi játszmák) Olyasmit, ami a férjeddel kapcsolatos, vele érdemes első körben tisztázni. (Én még ezek után sem a családomhoz fordulnék, hanem egy pszichológushoz, és nemcsak a mi családi kapcs miatt, hanem mert ő kívülről látva, spec. ismeretekkel jobb segítséget adhat, míg a szülők elfogultak lehetnek.)
A házassági tanácsadót jó ötletnek tartom! Ott olyan szituácuós tesztek is vannak, úgy tudom, amikben a másik helyzetét átélitek, így jobban megértitek egymás véleményét.
A másik, hogy gyerekkorodban szüleiddel laktál, most külön, más család vagytok, nem feltétlenül kell mindent ugyanúgy megbeszélni velük. Lehet, hogy csak egy kicsit kellene változtatni és minden rendben lesz?
Remélem, segítettem. A legjobbakat!
Kedves Kérdező!
Én és a csapaton biztosan tudna segíteni a problémádon, írj egy e-mailt, és megbeszéljük a továbbiakat!
üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!