Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire számít elterjedtnek/n...

Mennyire számít elterjedtnek/normálisnak manapság, hogy egy 14 éves lánynál rendszeresen ott aludjon a barátja?

Figyelt kérdés

Mondjuk hetente négyszer, ötször. Majdnem ott lakik.

Ez mennyire számít normális, elfogadható dolognak? A szülei természetesen megengedik, elég nehéz lenne eltitkolni.

Szerintük ez teljesen normális, mindenki ezt csinálja, és inkább otthon szexeljenek, mint egy parkban.

Szerintem viszont nem helyes, ezt a kislány sose fogja tudni már lemosni magáról, és ennyi idősen egy kapcsolat azért nem tart örökké. Így is mondanak róla cifrákat, falun lakunk. Arról nem beszélve, hogy nem hiszem, hogy ennyi idősen feltétlen muszáj bárkivel is lefeküdni. Az új osztály a középiskolában se biztos, hogy annyira könnyen befogad egy ilyen gyereket a közösségbe, aki még fel is vág ezzel.

Tényleg én vagyok lemaradva, és már teljesen normális, elfogadott viselkedésnek számít??

Esetleg nem tud valaki linket adni, hogy szexológusnak, gyerekpszichológusnak mi az álláspontja hasonló esetben?

2011. júl. 31. 14:08
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
84%
nem elterjedt :) 17-18 körül kezdődik normálisabb családokban. az igény is.
2011. júl. 31. 14:47
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem elterjedt. Van 1-2 kivétel, de nem ez a normális. Nekem több osztálytársam is volt a gimiben, akik már jártak 1-2-3 éve a barátjukkal, mégsem aludtak egymásnál minden nap. Vagy úgy általában. Én nem is tudom, hogy miért kell már akár 17 évesen is ezt csinálni. Amíg én otthon laktam a szüleimmel (18 éves koromig), nem aludt nálunk fiú. Nem mondom,hogy nem szerettem volna, de én még csak fel sem tettem a kérdést otthon, pedig több mint 2 éves kapcsolatom volt már akkor, mármint 17 évesen. Nem kell az ilyesmit elsietni. Lehet bulizni, barátnőzni, barátoddal jól érezni magad, de az együtt alvásos dolog... Nos, kb 20 éves korodtól életed végéig mindig lesz melletted valaki az ágyban. :D Akkor minek még hamarabb elkezdeni?!

Na de összegezve: Nem elterjedt 14-15 évesen együtt aludni az aktuális partnerrel, és vagy nagyon hülye a szülő, vagy csak a lány akar felvágni ezzel. Nem tudom, te mennyire látsz bele, hogy igaz-e a dolog, de ha ott tényleg engedik a szülők, komoly gondok lehetnek. 22/L

2011. júl. 31. 14:54
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
nem normális és nem is elfogadható... már maga az sem, hogy egy 14 éves tininek barátja komoly legyen... az meg, hogy heti 4-5 x együtt aludjanak...nonszensz.
2011. júl. 31. 15:26
 14/16 anonim ***** válasza:
76%

Én is 14 évesen szereztem be az első pasimat, de sosem aludtunk együtt, amikor hazavittem, akkor többnyire együtt vacsoráztunk a családdal, utána meg a nappaliban beszélgettünk családostul - bár jelzem, ez anno nem volt sem "ciki" sem pedig "gáz".

19/L

2011. júl. 31. 15:32
 15/16 anonim ***** válasza:
15%
Roma?
2011. júl. 31. 15:48
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Igen, sajnos elegge elterjedt, es ugymond ez a "normalis", mar ha azt nevezzuk normalisnak, ami tarsadalmilag elfogadott. En 23 vagyok, 18 voltam, mikor az elso komoly baratom volt, de a hazba nem tette be a labat. Persze azota a vilag rengeteget valtozott, hogy jo vagy rossz iranyba, azt dontse el mindenki maga. Ami engem illet, maradi vagyok, nem tartom normalisnak, hogy a mai "modern felfogasu" szulok rib.ancokat nevelnek a lanyukbol.
2011. júl. 31. 16:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!