A családban kinek a "dolga" (lent a példa)?
NÁLATOK kinek a dolga?
Parkettázás: a felújításhoz szükséges anyagok beszerzése, hazaszállít(tat)ása, a parketta lerakása, stb.?
Családi autó karbantartása: izzócsere, lemosás, szervízbe vitele, stb.?
Kiváncsi lennék, másoknál hogy megy a munkamegosztás ezekben a témakörökben.
A parkettázásos dolgokat a szüleim együtt szerzik be.
Az autót meg hogy éppen ki ér rá.
a párommal ketten vagyunk és mivel ő a férfi ezért az ő dolga.
Én dolgom a háztartás vezetése.
Ugyan még nem parkettáztunk, mióta együtt vagyunk a férjemmel, de ezt vagy együtt vagy csak ő intézné, én egyedül biztos nem, mert nem értek hozzá.
Autó: szervizbe mindenki a sajátját viszi értelemszerűen (de ha csak egy közös autónk lenne, azt hiszem ez is megoszlana, ki ér rá éppen), mosni szintén mindenki a sajátját mosatja a benzinkúton, kisebb műszaki dolgokat a párom tudja elvégezni.
35N
Nálunk a férjem csinálja ezeket a dolgokat,bár néha kiporszívózom én az autót,meg lemosom,de többnyire ő végzi ezeket a feladatokat.
27N
Pont a múltkor parkettáztunk. Én hoztam haza, együtt raktuk le.
Autóhoz nem értettem, de évekkel ezelőtt megkértem a férjemet, hogy segítsen és tanítson meg egyszerűbb dolgokra. Így amit otthon lehet bütykölni, én is meg tudom csinálni, szervizbe meg az viszi, aki éppen ráér.
Nincs leosztva, hogy kinek a dolga.
Egyedül a komolyabb villanyszereléseket csinálja ő, mert ez az egyik végzettsége, engem meg valószínűleg vagy agyonvágna az áram, vagy valamit rosszul kötnék be és leégne a ház.
Parkettátázáshoz a cuccokat mindig együtt szerezzük be. Amikor csempét vettünk, akkor is együtt választottuk ki a színt. Festésnél meg spontán alakul, de váltogatjuk egymást. Esetleg olyan van, hogy egy bizonyos műveletet valaki nagyon nem szeretne, akkor csinál helyette mást.
Autóhoz meg senki nem ért a családban, úgyhogy az a szerviz vagy egy hozzáértő ismerős "dolga".
A parkettát szakember szerezte be, rakta le, és pár évvel később ő is csiszolta. Hogy melyikünk emelte fel pontosan a telefont, és hívta fel, arra már nem emlékszem, de nincsen jelentősége.
Szervizbe mindenki viszi a saját autóját, vagy ha ez nem megoldható, a szerelő megbeszélésre el szokott jönni érte. Mosatni a benzinkúton szokta szintén mindenki a sajátját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!