Nagyon okos, művelt apukám van. Emelett nagyon szigorú is... anyukám sem különb. Próbálnak "felkészíteni az életre"...Miért ilyen az apukám?
Nagyon okos, művelt apukám van. Emelett nagyon szigorú is... anyukám sem különb. Próbálnak "felkészíteni az életre". Mindig az van, amit ők mondanak, soha nem dönthetek egyedül, azt mondják, hogy hazudok, miközben büszkék kellenének legyenek rám. Pl. egy szituáció: Romániában élünk, és itt másképp van a felvételi, mint Mo-n. Egy néptánccsoport tagja vagyok, és lesz egy kiutazása pont két vizsga között: a román és a matek között. Ezért én úgy döntöttem, hogy ezt kihagyom, de apám folyton azt mondja, hogy én azért nem megyek, mert nem bírom ki a barátom nélkül pár napot, meg hogy ő azt gondolta, hogy "másabb a minőségem". És hiába mondom neki, hogy de a matek vizsga miatt, mert be akarok jutni a legjobb gimibe, amit ő gondol, az úgy van, és az a legrosszabb, hogy anyukám sem áll mellettem. Folyton tiltanak, este nem engedik, hogy találkozzak a barátommal, nappal se jó. Vagyis nappal jó, de nem bírják elviselni, ha minden nap... mindig veszekszünk, azt mondta apám, amikor mondtam, hogy az néptáncos társaságban kirekesztve érzem magam, hogy pedig "az agyad nemhogy átlagos hanem átlagon aluli". Én vagyok a legjobb tanuló, de mindig mindentől elveszik a kedvem. Mit csináljak? Kérlek segítsetek, mert nem bírom. Már folyton csak sírok...
Mellesleg 15 éves vagyok.
Ne hagyd magad! Ne hagyd el a kedved!
Az erdélyi szülők sokszor nagyon szigorúak. De legalább a gyerekek meg nagyon jól neveltek
Le kellene ülni velük megbeszélni ezt. Külön leülni, nyugodtan, kedvesen elmondani, hogy szeretnéd, ha bíznának benned, és letör téged ez a túlzott szigor.
Nincs olyan rokonod, aki kiállna melletted, s beszélne velük? Keresztanyád pl. ? Tanár? Testvéred nincs?
Ezen mi nem tudunk segíteni.
Ha tényleg ennyire kivagy, menj el pszichológushoz...
Nem sok segítséget tudunk, max. tanácsot tudunk adni, megfogadni és lépni a te dolgod.
Segíthet, ha találsz magadnak egy közösséget, de neked erre ott a tánc (én 10 éve énekelek), az a lényeg, hogy legyen a közeledben egy olyan kör, akikkel jól érzed magad és melletted állnak, és akkor nem lesz baj. (3. válaszoló voltam) Illetve legyen egy célod mindig, és lehetőleg a családtól függetlenül próbáld elérni, mert rajtuk keresztül elérve csak vissza fognak élni vele, ha ilyenek.
Ne aggódj, ha én is túléltem, illetve tudok evickélni (nehéz, tudom), neked is menni fog.
Egy évvel idősebb vagyok náluk, és nekem pl. nem szórakozás ha ütjük egymást a bottal, stb és már csak a tánc iránti szeretetem vonz oda. Szóval ott sem érzem jól magam.
Már több éve megy ez nálunk, és annyira rossz. Amikor kicsi voltam, soha nem gondoltam volna, hogy ilyenek lesznek a szüleim. Mindenki azt mondja, hogy érettebben gondolkodok a korombeliektől, és úgy is érzem. A szüleim természetesen nem gondolják így...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!