Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Fiatalok! és ti ´miért vagytok...

Fiatalok! és ti ´miért vagytok ilyenek?

Figyelt kérdés

Egy barátnöm 16 éves lánykája azért balhézik az anyjával,ha nincs kivasalva a cucca,amit fel akart venni !

Persze elkényeztette´k,de már lehetne annyi esze,hogy kiugorjon a polyäbol és maga körül rendet tartson.

a szobäja kész disznoól !

Itt meg olyan sok fiatal ir arrol mennyire nehéz a szülövel az élete,és arra gondoltok-e ,hogy veletek milyen nehéz ?sok panaszt olvasunk itt a szülökre,

mindenféle nehéz helyzetek sokasodnak,hogy beszél anyuka-apuka..és ti kedves ifjak,hogy beszéltek ?

Olyan barätnöm is van,aki a 35 éves fiäval él,aki dolgozik is,csak éppen már 10.-én nincs a fizubol semmi,

a rezsire se ad haza,ilyenkor anyuci segitsen..mert ö

elszorja a pénzt..

hogyan neveljenek jol a szülök ? hogy kedves,aranyos,

szorgalmas gyerekük legyen ?

2011. júl. 29. 20:14
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

Ezekben igazad van, vannak elég durva esetek, pofátlan gyerekek. Azonban ez nem csak egyoldalú, ugyanúg yvannak pofátlan, gonosz és gyűlölködő szülők, pl anyám. Kb 12-3 éves korom óta eszem ágában sincs elvárni tőle, hogy ő vasalja a ruháim, ha megteszi, megköszönöm, hozzáteszem, ő sosem köszöni meg, hogy én állandóan segítek, a húgom s*ggét nyalja éjjel-nappal a születése óta, mindig én voltam a rossz a szemében, holott én vagyok az, aki többet tett le az asztalra mindig is. De a húgomat mégis jobban szereti, ez mind a tettekben, mind anyagiakban megjelenik.

Ha megkérném anyámat valamire, és nem tenné meg, én is kiakadnék és leoltanám, bár eleinte csak finoman. Szóval nem egy-egy mozzanatot kell kiemelni egy történetből. Mindennek meg van a maga oka, és van egy nagy különbség gyerek és szülő felelősségrevonhatása között: a szülő neveli a gyereket, a szülő alakítja a gyerekét, nem fordítva, a gye4rek olyan szülőt kap, amilyet, semmit sem tehet ellene, pedig néha nagyon kellene. A szülő viszont olyanra neveli a gyerekét, amilyenre ő akarja, ha pedig a nevelése félresikerült, azért nem a gyerek okolandó.

2011. júl. 29. 20:30
 12/28 anonim ***** válasza:

ma 20:26 74%os

Már megbocsáss de én sem tudhatok mindent, de azonkívül mindent meg tudok csinálni, nehogy már gáz legyek. Pfff

2011. júl. 29. 20:30
 13/28 anonim ***** válasza:
Normális emberi kapcsolatot kialakítani nagyon nehéz?
2011. júl. 29. 20:33
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Én azért Visszafelé is feltenném a kérdést! Miért olyan nehéz a szülőkkel élni? Nem kezdek itt a felsorolásba de pl a sógornőméknek van 4 gyerekük(9,10,13,15 évesek) és egyebet nem hallanak a gyerekek tőlük, hogy milyen ostobák meg idióták. De pl, hogy a 13 vagy a 15 éves felporszívózzon azt nem engedi mert ostoba a gyerek és úgy is zarúl fogja csinálni . Na szóval csak ennyit a gyerekek szekálásáról. Emlékszem engem anyu bevont mindenbe és így megtanított sok dologra. Szerintem éppen ez hiányzik sok mostani szülődől mert nincs ideje mindíg rohan és nincs idő elpepecselni dolgokkal. Ezáltal a gyerekek nem vagy csak később tanulnak meg dolgokat és elkényelmesednek mert semmit nem tudnak megcsinálni ezért majd anyuci megcsinálja.
2011. júl. 29. 20:35
 15/28 anonim ***** válasza:
18 évesen nem tudni bekapcsolni egy mosógépet? Úristen :/ De ettől még az is jobb, h egy 17 éves ismerős lány még egy gyufát sem tud meggyújtani, nemhogy egy porszívót bekapcsolni. Úgy él, mint egy kiskirálylány. Mindennel kiszolgálják, hozzál vizet, hozzál kaját, hozd ide a hajszárítót, stb. És ami a legszörnyűbb, hogy még csak egy köszönöm se jár érte. Tudom, hogy nagyrészt ez a szülei hibája, de még csak hajlandóságot sem mutat arra, hogy valamit megtanuljon. Én se vagyok egy takarítógép, de azért az alap dolgokat megcsinálom, 10 éves koromtól segítettem Anyukámnak főzni, meg néztem ahogy mosogat stb. Most vagyok 23 éves, és 3 éve önálló háztartást vezetek. Magamra mosok, főzök, takarítok. És soha nem kuncsorgok senkinek egy forintért sem. Nem mondom, hogy soha nem kérek kölcsön, de sajnos a mai világban ez már természetes. Amúgy szerintem az is baj, hogy sok szülő csak úgy ráhagyja a gyerekeire a dolgot, inkább megcsinálja maga, minthogy a gyerek vmit elrontson,nincsenek életre neveleve. bocs, hogy hosszú lett.
2011. júl. 29. 20:38
 16/28 anonim ***** válasza:
Kedves mosgépre specializálódó emberkék, el kell olvasni az egész választ. Ilyen az emberek, mindig van mibe belekötni. Szánalmas.
2011. júl. 29. 20:45
 17/28 anonim ***** válasza:
Nem mondtam, hogy gáz lenne az illető, dícséretes, hogy ennyi mindent megcsinál, de ennyi erővel már a mosógépet is megtanulhatná használni. Nincs is azon mit tanulni. Egyszer megmutatják, és már tudod is. Ennyi. /a 23 éves lány/
2011. júl. 29. 20:49
 18/28 anonim ***** válasza:
52%

"10 éves koromtól segítettem Anyukámnak főzni, meg néztem ahogy mosogat stb."

mert bevont, megkért rá, természetes lett

ez a szülő érdeme, nem a tiéd, max annyi az érdemed, hogy folytattad

2011. júl. 29. 20:54
 19/28 A kérdező kommentje:

nagyon jo,hogy ennyire sok komment érkezett,de a kérdés

a recept lenne ! hogyan lehet elérni,háhy éves kortol kell kezdeni erre nevelni,hogy kedves, szorgalmas gyerekünk legyen,két felnött fiam van és mindent csinálnak a háztartásban, a lányok kevésbé..(bocsi a kivételektöl)az a kérdés még,hogy aki a számitogépet jol kezeli,akkor a mosogépet miért nem ?

annyira jo lenne egy olyan klub,ahol fiatalok -idösek összejönnének és pl,szämitogép oktatäsért háztartási orát

és igazi szülöi szeretetet adnánk cserébe,annyira szivesen beszélgetnék ilyen fiatalokkal..

szabadtéri piknik ismerkedéssel egybekötve ?? vélemények `??

2011. júl. 30. 08:25
 20/28 anonim ***** válasza:
14 éves vagyok, azt hiszem 8 éves lehettem mikor anyám úgy döntött ne csak a nővérem mosogasson ha már ő úgysem csinálja meg. Szóval azóta rendszeresen és mosogatok és a hugom, mosok magamra, szemét kivitel, beágyazás (nem csak a saját), felseprés, felmosás és mellette kitűnő tanuló vagyok. Ha muszáj csinálok magamnak kaját, de az még szerencsére a szüleim dolga.
2011. júl. 30. 13:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!