Fiatalok! és ti ´miért vagytok ilyenek?
Egy barátnöm 16 éves lánykája azért balhézik az anyjával,ha nincs kivasalva a cucca,amit fel akart venni !
Persze elkényeztette´k,de már lehetne annyi esze,hogy kiugorjon a polyäbol és maga körül rendet tartson.
a szobäja kész disznoól !
Itt meg olyan sok fiatal ir arrol mennyire nehéz a szülövel az élete,és arra gondoltok-e ,hogy veletek milyen nehéz ?sok panaszt olvasunk itt a szülökre,
mindenféle nehéz helyzetek sokasodnak,hogy beszél anyuka-apuka..és ti kedves ifjak,hogy beszéltek ?
Olyan barätnöm is van,aki a 35 éves fiäval él,aki dolgozik is,csak éppen már 10.-én nincs a fizubol semmi,
a rezsire se ad haza,ilyenkor anyuci segitsen..mert ö
elszorja a pénzt..
hogyan neveljenek jol a szülök ? hogy kedves,aranyos,
szorgalmas gyerekük legyen ?
Az semmi! Én egy olyan pasival randiztam, aki 40 évesen odaköltöztette az anyját (az apjával élt)magához, hogy egyen egy szerencsétlen, aki főz, mos takarít rá!!!
De szegény anyuka már 75 éves volt így inkább aludt, pihent, a házban meg állt a bál!
És persze velem szerették volna feltakarítani....hát szép kis párkapcsolat...
Azért mert annak idején nem tanította meg a fiacskáját takarítani!!!
Azért az már sok ha egy 40 éves ember olyan, mint egy 5 éves!
16 évesen még kamasz, amúgy is rebellis korszakában van, már elnézést, de ilyenkor még az anyja tehető felelőssé
és egészen addig, amíg be nem nő a feje lágya, ez meg már egyénfüggő
Engem sem neveltek házimunkára, néha én is azon kapom magam, hogy sumákolok, halasztgatom, még ha nem nagy dolog, akkor is. Ha természetes lett volna, ha ott van anyukám is vele együtt csinálom, ha megmutatja anno, hogy mit és hogyan kell...főzni is csak azért tudok, mert szeretek enni, egy-két dolgot megtanultam elkészíteni.
Egy gyerek nem tudja magát megnevelni, erre ott van a szülő.
Hát azért az elég gáz, hogy 18 évesen nemtudja valaki a mosógépet használni!!
Én 16 éves koromban már önállósodtam, nem hogy az anyámat nyaggattam hogy nincs kivasalva valamim. Vicces.
10 évesen anyám engem beküldött az orvoshoz, hogy adják be nekem a védőoltást, én meg mentem. Sőt 9-10 évesen ideadták a pénzt hogy vegyek magamnak füzetet-könyvet vegyem meg a suliba amit szeretnék, rám bízták.
Az öcsém azonban el van kényeztetve, ő 13 éves létére, ha tölt magának egy pohár kólát, a fele kimegy a padlóra.
Aki elkényezteti a gyerekét és nem törődik vele (vagy pont, hogy túl sokat) annak lesz ilyen gyereke.
Időben meg kell neki tanítani, hogy mi a helyes.
Épp pár napja láttam egy műsort a TV-ben. A lényege, hogy az angliai szülők elküldik amerikai szülőkhöz a gyereküket, hogy 1 hét alatt megneveljék őket. Láss csodát működik! Az összes ilyen gyereket büntetik (persze nem veréssel, hanem pl.: 5 percig kell állnia, kinyújtott karokkal, kezében egy 5kg-os tárggyal), ha nem az elvárásoknak megfelelően viselkednek (pl.: csúnyán beszélnek vagy dohányoznak) . Hatásos. A szülőknek is kell tudniuk, hogy mit hogyan kell csinálni. Ez a módszer pl. kiváló büntetés, mégsem sérti meg a gyerek jogait (és nem számít bántalmazásnak sem).
Ja, és külföldön (ha be van tiltva a dohányzás) és megtudják a szülők, hogy a gyerekük dohányzik, simán bezáratják őket egy pár napra a fogdába.
Itt ilyet nem sok szülő merne megtenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!