Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehet egy ilyen helyzetet...

Hogy lehet egy ilyen helyzetet megoldani? FONTOS!

Figyelt kérdés

Ez számomra egy elég összetett probléma.Együtt lakok a húgommal és a családjával a mi régi szülői házunkban,ahonnan nem költöztünk el.A szüleink meghaltak.Nem nagy lakás,mindössze két szoba+konyha+egy kis nappali.A húgommal sosem volt túl jó a kapcsolatom,elég "zűrös" élete volt:felvették a főiskolára,de nem kezdte el,aztán rossz társaságba keveredett,drogozott is állítólag.Ő most 23 éves,én 27.Együtt éltünk ketten a szülői házban,de nemrég lett egy barátja és egy hónapja született babájuk is.Ide költözött hozzánk a barátja,és a baba is itt van.Se ő,se a barátja nem dolgozik.Én dolgozom és mellette tanulok is,de sajnos senki sem áll olyan jól anyagilag,hogy elköltözzön.(Nekem is van barátom,de nem szeretnék hozzájuk költözni,gondolom ő sem ide 5.-nek).

Mostanában elég sok köztünk a konfliktus,főleg amióta a baba megszületett.Én nappal dolgozom,nem vagyok otthon,este+délután tanulék,éjjel meg aludnék,de sajnos a baba sokszor sír,és ez engem eléggé zavar.Néha hagyják sírni,nem is foglalkoznak vele.Nekem meg ugyebár kéne a pihenés főleg a munka miatt.(Tanulni nem otthon szoktam már emiatt,de aludni kell valahol!)Meg veszekszünk is a elég sokat a húgommal mostanában.A barátjával semmi bajom nem volt,de most itt a gyerek is...ahhoz meg nincs joga,hogy kitúrjon,ugyanannyi jogom van a lakáshoz,mint neki!A fő probléma a baba,mert az ő szobájuk pont szembe van az enyémmel és minden áthallatszik.Állandóan üvölt,mert fáj a hasa,én meg minden éjjel legalább 3x felébredek emiatt.Szedek altatót,de erre nem használ.

Légyszi segítsetek!

Hogy lehet ezt megoldani?

2011. júl. 29. 20:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
azért légy óvatos ! Mivel a pasi is ott lakik -ezért később ha nem is tulajdonjogi ,de valamilyen jogi alapja lehet a követelésre .Van ennek valami neve, de azt nem tudom mi. Szóval én azért konzultálnék egy ügyvéddel mindenképp! Csak hogy légy tisztában a lehetőségeiddel!!
2011. aug. 4. 22:44
 12/15 anonim ***** válasza:

Szia! Őszintén szólva ez tényleg egy nagyon nehéz helyzet. Nem mondom,hogy nincs rá megoldást mert mindenre van, de nem egyszerű mert nyílván nem rakhatod ki a húgodékat,de nekik sincs joguk téged kirakni...

De azt hiszem idővel,mégis neked kellene elköltöznöd. Esetleg nem tudjátok a barátoddal összedobni a pénzt egy közös lakásra? Vagy még nem tart ott a kapcsolatotok? Esetleg albérlet? Mert írtad,hogy te dolgozol,fetételezem,hogy ő is. És a húgod barátjának miért nincs munkája? Ő hány éves? Még tanul?

Szerintem most átmenetileg,próbáld meg nyugodtan kezelni a helyzetet,minél többet lenni a barátodéknál,esetleg délután aludni ha van rá lehetőség,hogy kipihentebb legyél. Gyűtsd a pénzt,és hát nemtudom amíg suliba jársz bérelhetnél esetleg közösen egy lakást valakivel,hogy tudj tanulni és aztán ha majd lesz munkájuk,és esetleg nagyobb lesz a baba gondolom megbeszálitek és ők is elköltözhetnek egy saját lakásba. Nem tudom mennyit segítettem,de kitartás!

2011. aug. 4. 23:19
 13/15 anonim válasza:
Hitelezzétek be kb az értékének a felét kapjátok meg a banktól és aki költözik az viszi a pénzt, úgy hogy lemond a lakásról a másik javára. 50% önerővel már lehet lakást venni szintén hitelre. Így lesz 2 lakás persze mindkettőn hitel is. Nem jó megoldás, de talán jobb mint most.
2011. aug. 4. 23:37
 14/15 anonim ***** válasza:

Kiegészítés a 23:37-hez:

Nem rossz ötlet, de "biztos, ami biztos" én elöbb felértékeltetném a házat (lakást), hogy tudjam, mennyinek a feléröl mondok le....

2011. aug. 5. 12:52
 15/15 anonim ***** válasza:

Szeretnék egy meglepö megoldást ajánlani, ha elfogadjátok!

Számotokra meglepö, mert valószínüleg nem ismeritek (vagy csak felületesen, netán helytelenül) a homöopátiát. (M.o.-on még a nevét sem írják helyesen!)

Jó lenne, ha vennétek a patikában egy "Nux vomica C6" nevü szert és ebböl mindegyikötök naponta 1 x 5 golyócskát elszopogatna. (Már a szájban felveszi a szervezet az "információját").

Ez a szer hamar békét fog teremteni köztetek, de ami talán most még fontosabb, hogy lassan anyagilag is jobb helyzetbe fogtok kerülni. Ez az orvosság (sok más pozitív hatása mellett) az üzletemberek "szere", tehát mindennemü üzleti/munkaügyi/anyagi problémák feljavulnak töle. (Már 1-2 hét után fogjátok észlelni, de minél tovább szeditek, annál jobb lesz minden.)

Ezt úgy kell érteni, hogy ha magunkat belsöleg megváltoztatjuk (ebben az esetben tisztítjuk, mert a Nux nagyon erösen kitisztítja, regenerálja az egész szervezetet), akkor a külsö körülményeink is "tisztúlnak". Tehát semmi ördöngösség nincs mögötte, semmi "esotéria", csak bizonyos (logikus) összefüggései az életnek.

A babának is napi 1 golyócskát lehetne adni, el fog múlni a hasfájása és nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb (és egészségesebb) lesz!

Nem kell félni, a homöopátiának semmi mellékhatása nincs, csak "információk" vannak benne, különben meg egy kis cukorgolyó. Kb. 7-10 EURÒBA kerül (talán otthon még kevesebb, mint itt, én Németországban élek), ez 10 gramm (üvegben), és kb. 1000 golyót tartalmaz.

Az egyetlen kellemetlen, hogy a babkávéról le kell mondani, mert az nagyon lecsökkenti a hatást.

A szedést évekig ajánlanám....

Sok sikert, és örülnék majd egy beszámolónak!!

2011. aug. 5. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!