Hogy lehet egy ilyen helyzetet megoldani? FONTOS!
Ez számomra egy elég összetett probléma.Együtt lakok a húgommal és a családjával a mi régi szülői házunkban,ahonnan nem költöztünk el.A szüleink meghaltak.Nem nagy lakás,mindössze két szoba+konyha+egy kis nappali.A húgommal sosem volt túl jó a kapcsolatom,elég "zűrös" élete volt:felvették a főiskolára,de nem kezdte el,aztán rossz társaságba keveredett,drogozott is állítólag.Ő most 23 éves,én 27.Együtt éltünk ketten a szülői házban,de nemrég lett egy barátja és egy hónapja született babájuk is.Ide költözött hozzánk a barátja,és a baba is itt van.Se ő,se a barátja nem dolgozik.Én dolgozom és mellette tanulok is,de sajnos senki sem áll olyan jól anyagilag,hogy elköltözzön.(Nekem is van barátom,de nem szeretnék hozzájuk költözni,gondolom ő sem ide 5.-nek).
Mostanában elég sok köztünk a konfliktus,főleg amióta a baba megszületett.Én nappal dolgozom,nem vagyok otthon,este+délután tanulék,éjjel meg aludnék,de sajnos a baba sokszor sír,és ez engem eléggé zavar.Néha hagyják sírni,nem is foglalkoznak vele.Nekem meg ugyebár kéne a pihenés főleg a munka miatt.(Tanulni nem otthon szoktam már emiatt,de aludni kell valahol!)Meg veszekszünk is a elég sokat a húgommal mostanában.A barátjával semmi bajom nem volt,de most itt a gyerek is...ahhoz meg nincs joga,hogy kitúrjon,ugyanannyi jogom van a lakáshoz,mint neki!A fő probléma a baba,mert az ő szobájuk pont szembe van az enyémmel és minden áthallatszik.Állandóan üvölt,mert fáj a hasa,én meg minden éjjel legalább 3x felébredek emiatt.Szedek altatót,de erre nem használ.
Légyszi segítsetek!
Hogy lehet ezt megoldani?
Hát nyilván egy gyereket nem lehet kitenni, ez ilyen dolog, a babák sírnak.
Én inkább amiatt aggódnék, hogy se a húgod, se a pasija nem dolgoznak, akkor miből élnek? Nem élősködnek rajtad?
El kellene adnotok a házat és venni két kisebbet, vagy egyikőtök kivásárolja a másikat, de gondolom arra nincs pénzetek (nekik főleg).
Hát, ez egy elég szerencsétlen helyzet, és nem sok reményed van arra, hogy javuljon. Ha elmúlik a hasfájós üvöltés, jön a fogfájós, aztán hely kell a kúszó-mászó, totyogós babának. A tulajdon pedig összeköt benneteket, ezen nem is érdemes elkezdeni vitatkozni.
Gondolom, ha az 1 lakásból kettőt tudnátok csinálni, akkor már megtettétek volna.
Még azt sem mondhatod, hogy ok., neked ez nem megy, elköltözöl egy olcsó albérletbe, de fizessék ők. Miből, ha egyikük sem dolgozik? ( Ki fizeti a rezsiköltségeket??)
Azt hiszem, erre a helyzetre előbb kellett volna gondolni, mert az azért várható, és látható volt, hogy egy 2 szobás lakásban, ilyen körülmények és feltételek mellett, elég nehéz békés egymás mellett élést elképzelni.
Nekem kínomban, lehet, hogy eszembe jutna megkérni a testvéremet, hogy költözzenek ők albérletbe. A megüresedő szobát kiadod egy normális bérlőnek, és a pénz rezsi feletti részével, segítesz nekik az albérlet fenntartásában.
De istenigazából ez sem megoldás...Tényleg nem tudom mit tehetnél?:S
Ne veszekedj. Ne emeld fel a hangod, próbáld legközelebb visszafogottan és kedvesen elmondani, hogy bizony nehezen alszol a baba miatt és kérd meg, hogy próbálják valahogy ezt megoldani, de még egyszerűbb ha együtt kerestek rá megoldást. Arra, hogy hangos a gyerek, ő sem tud reagálni, mert erre mit lehet mondani? A gyerekek bizony felsírnak éjszakánként, főleg ha hasfájósak.
Hátha kapnak a védőnőtől használható tanácsot, vagy érdemes lenne neked is utánaolvasni, hogy kinek mi vált be. Mivel tanulsz, és ki kéne pihenned magad, párszor aludhatnál a barátodéknál. Esetleg még megoldás a hangszigetelés, vannak olcsóbb módjai, főleg ha nem a fallal, hanem mondjuk az ajtó vékonyságával vannak gondok.
Már próbáltam eladni,eddig kevés sikerrel:(
A veszekedést illetően inkább ő szokta felemelni a hangját.Meg rám fogja,hogy én balhézok,mikor mindig ő érvel,hogy most szült,a babának és neki is pihennie kell!
Hát basszul nekem nem kell? Itt van rá az egész napja,nem csinál semmit!Én meg melózok,szeptembertől meg tanulok is mellette!Amőgy tanulni a barátomnál szoktam,mert vizsgaidőszakban szült a drága hugica...
Szerinten minél hamarabb próbáljatok különmenni egymástól.
Csak a ház eladása és a pénz elfelezése lenne egy reális megoldás.
Estleg megpróbálni a házat úgy átépíteni, választófal, külön bejárat, hogy minél önálóbban tudj élni tölük...
Vagy átcserélni -ráfizetéssel- egy nagyobb házra, lakásra és azt átépíteni??
Kényszermegoldásként olyasmi, hogy hangszigetelnétek az ajtókat?
Pl orvosi rendelőben láttam olyat, hogy valami szivacsos izé volt a keret, és arra cuppant bele az ajtó, ami szintén pufi volt, s a helyiségből a nagyobb hangok is csak tompán szűrődtek át...
Na ha két ilyen ajtó lenne köztetek, akkor már tudnál aludni. Csak barkácsolnotok kell hozzá, vagy rákölteni ajtóra+mesteremberre.
Falak vastagok? Ha nem, azt meg tojástartó kartonokkal lehet hangszigetelni házilag.
Más nem jut eszembe. Amúgy az vígasztaljon, hogy pl aki pesten lakik panelban, vagy új építésű papírlakásban, az ugyanúgy hallgatja a gyereküvöltést, mint te, csak épp nem a húgica gyerekét, hanem a pökhendi szomszédokét... Mondjuk én is vidéki vagyok és csöndhöz szoktam, de aludtam már néha pesti barátaimnál, és hát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!