Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mikor és kikre mondják azt,...

Mikor és kikre mondják azt, hogy "zsák a foltját megtalálja"?

Figyelt kérdés
2011. júl. 29. 10:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
91%

Akik nagyon összeillenek valami miatt.

Ilyen alapvető mondást hogy nem lehet ismerni?

2011. júl. 29. 10:55
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Azokra mondják, akik jól kiegészitik egymást. Szerintem elég pejoratív a jelentése. Pl. ha valaki rossz természetű és a párja is az akkor mondják, hogy megtalálta a zsák a foltját. Tehát mindkettőjüknek el kell viselnie a másik hülyeségeit.
2011. júl. 29. 10:57
 3/11 anonim ***** válasza:
59%
Vagy párkeresőknek is szokták mondani, akik elég sikertelenek.
2011. júl. 29. 11:03
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Én akkor szoktam mondani, ha valaki agyon letört és azt hiszi, soha sem fog párt találni, pedig szerintem mindenkinek van nagy Ő-je valahol a világban. :) Ekkor mondom, hogy "nyugi, minden zsák megtalálja a foltját."
2011. júl. 29. 11:06
 5/11 A kérdező kommentje:
Vagyis, pl. ha valaki hazug ember, olyan párra fog találni, aki szintén hazug?
2011. júl. 29. 11:10
 6/11 anonim ***** válasza:

nem feltétlen...

de ha olyan párt talál magának aki hazudik, és ezt szóváreszi egy 3. személynek (legjobb barátnő vagy haver) akkor jogosan mondhatja neki a 3. hogy "na mivan? csak nem megtalálta a zsák a foltját?" (ergo nem tehet szemrehányást a másikról, ha ugyanúgy bánik a másik vele mint ő vele...) remélem most már érted...

pl: exem megcsalt, majd egy olyan nő mellett kötött ki aki szintén megcsalta, de már gyerekük van (kérdés az hogy kitől, de ez most lényegtelen) szóval múltkor összefutottunk ( részemről nem tartom még távoli ismerősömnek sem, és legszívesebben leköpném), szóval széles vigyorral közli velem hogy van már gyereke meg felesége...stb... csak arról nem tudott hoyg én tudok arról, hogy a kis felesége már megcsalta... erre beszóltam neki: " na mivan, csak nem megtalálta a zsák foltját?" Aztán visszavett a lendületből és abbahagyta a dicsekvést a semmire (erre szoktam azt mondani, hogy sz@r került a propellerbe....) XDDDDD Na mindegy az nevet aki utoljára nevet :)))

2011. júl. 29. 11:22
 7/11 anonim válasza:
pl Ha valaki hiszékeny akkor egy hazug ismerőse rá fog szálni.
2011. aug. 3. 21:50
 8/11 anonim válasza:

találnak -

pl: volt szomszédom 45 évesen talált magának feleséget, az úton szedte össze stoppolás közben.

2011. aug. 4. 15:59
 9/11 anonim válasza:
Akik rátalálnak hasonszőrű párjukra. 1o:55 nek üzenem, hogy van aki később/esetleg külföldön tanul magyarul és ilyenek nem jönnek be rögtön. Anno nekem is legyintett egy óvis néni, hogy mindenki ismeri a "nursery rhyme"-kat, hát nekem mind új volt!!!
2011. aug. 5. 15:43
 10/11 Kobuta válasza:

Üdv!

Egy húron pendülnek; Egy gyékényen árulnak; Egyik tizenkilenc, a másik egy híján húsz; Egyik kutya, másik eb.

Ha ezeket ismered és érted, akkor kb. ezt jelenti, amit te kérdeztél, csak ált. egy összetalálkozás, pártalálás (mindegy milyen értelemben: szerelem, barátság, közös érdeklődés) eseménye is tartozik hozzá. Míg az előbbiek egy meglévő viszony összehasonlításai, jellemzései.

2011. aug. 11. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!