Mikor és kikre mondják azt, hogy "zsák a foltját megtalálja"?
Akik nagyon összeillenek valami miatt.
Ilyen alapvető mondást hogy nem lehet ismerni?
nem feltétlen...
de ha olyan párt talál magának aki hazudik, és ezt szóváreszi egy 3. személynek (legjobb barátnő vagy haver) akkor jogosan mondhatja neki a 3. hogy "na mivan? csak nem megtalálta a zsák a foltját?" (ergo nem tehet szemrehányást a másikról, ha ugyanúgy bánik a másik vele mint ő vele...) remélem most már érted...
pl: exem megcsalt, majd egy olyan nő mellett kötött ki aki szintén megcsalta, de már gyerekük van (kérdés az hogy kitől, de ez most lényegtelen) szóval múltkor összefutottunk ( részemről nem tartom még távoli ismerősömnek sem, és legszívesebben leköpném), szóval széles vigyorral közli velem hogy van már gyereke meg felesége...stb... csak arról nem tudott hoyg én tudok arról, hogy a kis felesége már megcsalta... erre beszóltam neki: " na mivan, csak nem megtalálta a zsák foltját?" Aztán visszavett a lendületből és abbahagyta a dicsekvést a semmire (erre szoktam azt mondani, hogy sz@r került a propellerbe....) XDDDDD Na mindegy az nevet aki utoljára nevet :)))
találnak -
pl: volt szomszédom 45 évesen talált magának feleséget, az úton szedte össze stoppolás közben.
Üdv!
Egy húron pendülnek; Egy gyékényen árulnak; Egyik tizenkilenc, a másik egy híján húsz; Egyik kutya, másik eb.
Ha ezeket ismered és érted, akkor kb. ezt jelenti, amit te kérdeztél, csak ált. egy összetalálkozás, pártalálás (mindegy milyen értelemben: szerelem, barátság, közös érdeklődés) eseménye is tartozik hozzá. Míg az előbbiek egy meglévő viszony összehasonlításai, jellemzései.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!