Mire kell figyeljek, miután betöltöttem a 18-at? Már 2,5 éve nem lakom otthon.
Két és fél éve jöttem el,de csak most fogom tölteni a 18-at.(párommal élek). Milyen papírokra kell figyelnem,hol kell lejelentkeznem, személyi, iskola, TB, ilyenekre gondolok. És persze: hol tudom átkérni a családi pótlékot a saját nevemre (mai napig anyám veszi fel utánam, mert a gyámügy nem engedélyezte az átirtatást). A lakcímkártyával nem lesz gondom, már másfél éve különbözik a bejelentett lakcímem anyámétól. Minden szálat meg akarok szakítani vele, amint lehet,hogy többet ne tudjon meglopni, se a családival, se másképp, mint eddig.
Tudok bárminemű támogatást igényelni arra az egy évre míg tanulok? Munkát sajnos nem kapok már egy éve,szükségünk lenne rá.
Köszönöm az infokat előre is.
nem tudom kit szidtok,volt itt megint egy tuskó? kicsit lemaradtam :) köszi,akik bevédtek,tényleg erőszakról volt szó,nem kis mennyiségben.
remélem,azért válaszokat is kapok még a kérdésemre :)
Szia!
Hasonló cipőben voltam,csak évekkel ezelőtt,annyi különbséggel,hogy hamarabb lettem felnőtt,mint te és egyedül éltem.
Az Államkincstárnál lehet,hogy tudnak segíteni családi pótlék ügyben,bár én ezt annak idején nem tudtam.
Átmeneti segélyt akartam kérni,de nem kaphattam,csak az volt a baj,hogy olyan házban laktam,ahova nem lehetett bejelentkezni(csak a térképmásolaton volt rajta,a földhivatali tulajdoni lapon csak üres telekként szerepelt"üres telken"nem lehet lakni-érdekes nekem sikerült-szóval aztán papíron hajléktalan is voltam egy ideig :-)De pénzt nem kaptam sehonnan,pedig,amit lehetett megpróbáltam(aztán,ahogy meg akarták keresni a szüleimet,hogy felelősségre vonják őket akkor azt mondtam,hogy inkább hagyjuk az egészet a fenébe,megoldom,ahogy eddig is)
Próbálj meg egyenlőre mezőgazdasági munkát elvállalni vagy takarítást,esetleg diákmunkát;mert még tanulsz,gondolom nappali tagozaton.Sok olyan munka van,amit délutánonként is lehet csinálni suli mellett.Az is több,mint a semmi.
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!