Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehetnék türelmesebb...

Hogyan lehetnék türelmesebb az Anyukámhoz?

Figyelt kérdés
Sziasztok!Arról van szó,hogy az én szobámban van a számítógép!Anya pedig amikor gépezni akar engem kér meg hogy segítsek neki mert nem ért hozzá!Mindig kitalál valami hülyeséget amit meg akar nézni a neten pl.receptek stb.Olyanokat ami engem rohadtul nem érdekel de mivel nem tudja kezelni a gépet így itt kell vele lennem vagy is segíteni rákeresni!Az is idegesít hogy ha megpróbálja ő akkor mindenfelé kattintgat és én meg rákiabálok hogy mit csinálsz és olyankor annyira megsajnálom!Hogy lehetnék egy kicsit türelmesebb hozzá mert ez így nem jó azt a fél órát ki kéne bírnom hiszen ő is eltűrt nekem elég sok mindent eddig!De hogyan, megpróbáltam már de a végén már mindig valamiért rászólok!Meg nem értem mi abban a nehéz neki ,hogy valamire normálisan rákattintson vagy hogy beírja google-ba!
2011. júl. 26. 11:42
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Örülj neki, hogy érdekli, kérdez, és meg akarja tanulni! Előző nagyon szépen leírta, hogy most Te taníthatsz meg neki valamit! Ne kiabálj vele, hanem szépen mutasd meg, esetleg írd le neki a lépéseket, hogy akkor is tudja, ha Te nem vagy kéznél!
2011. júl. 26. 12:02
 12/19 anonim ***** válasza:

Én is néha hamar felhúzom magam. Olyankor rögtön befogom a szám, és meggondolom mit is mondok. Meg ha megkérnek, hogy segítsek nem azzal jövök, hogy bocsi nem, dr House megy, annak van ismétlése és segítek. Én is 18 vagyok, megyek egyetemre szeptembertől. Próbálj minél többe velük tölteni, lassan felnősz, külön életed lesz, elkerülsz otthonról, ne csak arra emlékezz, hogy ordibáltál vele, hanem együtt nevettetek, segítettél neki.:) Nekem az itthoni dolgok nagyon rendbe tették a lelkem, és ha a családoddal jól kijössz, bárki mással is!:)

18/L

2011. júl. 26. 12:05
 13/19 anonim ***** válasza:
Micsoda problémák. Az én anyukám meghalt amikor 11 éves voltam. Én bármit megadnék, hogy éljen, akár több ezer órányi számítógépes leckét is (csak hogy a témánál maradjak), és te fél órát nem bírsz ki? Ilyenkor nem értem miért ilyen igazságtalan az élet :(
2011. júl. 26. 12:07
 14/19 anonim ***** válasza:
Pedig vegyél erőt magadon és légy türelmesebb vele. Az én lányom éppen ilyen eset kapcsán olyasmit vágott a fejemhez idegességében, ami miatt három éve rá sem tudok nézni. Minden kapcsolat megszakadt köztünk. Legyen ez intő példa a számodra.
2011. júl. 26. 12:08
 15/19 anonim ***** válasza:
12:07-es! Részvétem az anyukád miatt, de hidd el ha élne Nektek is adódnának vitáitok, lenne olyan tulajdonsága ami idegesít Téged és ami néha napján kiakaszt. Ez úgymond "normális", hiszen amikor 2-3-4 vagy több ember él egy fedél alatt, ismerve egymás jó és rossz tulajdonságait egyaránt, az egymáshoz való alkalmazkodásnak az is egy lépcsőfoka, hogy néha ezek a tulajdonságok ütköznek és miután ezeket felismertük és esetleg érzékeljük, hogy ez így nem lesz jó, akkor lehet alakítani rajtuk és ezáltal formálódni egymáshoz, hogy az együttélés ne egy rémálom legyen. :-) De persze vannak olyan tulajdonságai az embernek amelyeken nem tud vagy nem is akar változtatni de ezekkel együtt kell élni, főleg ha ilyen közeli hozzátartozóról van szó. Én például rengeteget tudok beszélni, ennek néha anyukám baromira nem tud örülni (pl. kora reggel, vagy késő este, vagy ha rossz a hangulata) és néha rám ripakodik emiatt, de ezt nem veszem komolyan hiszen tudom, hogy mindenkinél elszakad a cérna néha. Ezért nem kell bántani a kérdezőt, Ő nem tehet róla, hogy elvesztetted az édesanyádat, ami miatt nagyon sajnállak és tudom, hogy bármit megadnál, hogy itt lehessen.
2011. júl. 26. 12:14
 16/19 anonim ***** válasza:
Nem bántás céljából akartam írni, elnézést, ha úgy sikerült. Tény, hogy sokkal érzékenyebb vagyok minden ilyen dologra és lehet ezért van az, hogy sokszor úgy érzem más nem becsüli meg igazán az anyukájával töltött időt. Az én szomorú életemből fakad, hogy egyszerűen nem tudom megérteni, hogy hogy lehet ilyen apróságokon fenn akadni. És azért az is kár, hogy a mai világban a gépek állnak az emberek közé..
2011. júl. 26. 12:32
 17/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Ha belegondolok hogy ha anyukám nem lenne akkor valószínűleg én is ezt gondolnám amit te!Én abba belehalnék ha Anya meghalna!Mindenkinek igaza van!Tényleg türelmesnek kell lenni de hát ez nem olyan könnyű!Akkor megpróbálok majd minden egyes esetnél azokra gondolni amit leírtatok meg sok más dologra amiért hálás lehetek neki!
2011. júl. 26. 12:38
 18/19 anonim ***** válasza:
Örülök, hogy felismerted a hibád, és változtatsz rajta.:)
2011. júl. 26. 12:41
 19/19 anonim ***** válasza:
Ez nálam is meg volt,anya a géppel,nagyi a mobiltelefonnal :D Egyszerű megoldás,egy papír,toll..leírtam mindent,ami kellett Nekik,utána magyarázás,majd gyakorlati próba,hogy lássam hogy is megy,ha nem ment,akkor ismétlés az elejétől és láss csodát,azóta boldogulnak vele :)
2011. júl. 26. 22:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!