Mit tegyek, hogy türelmesebb legyek vele?
Hali!
Ismerős a helyzeted, bár az enyém eléggé butácskán viselkedik időnként. Szigorúan vallásos, istenien főz, ha lenne csajom, őt is biztosan elkezdené főzni tanítani, kényeztetni. De! Rettenetesen terhes tud lenni, az, ahogy és amikor a nyakamra jár, aztán meg csodálkozik, hogy amikor már-már fateromhoz hasonlóan rutinból bejárnának, kulcsra zárt ajtóval találják szembe magukat, és időnként már a kopogásra sem reagálok.
Most, hogy már van szakmám, és akárki feljöhet hozzám akármiért, most már tudja, hogy nem jöhet be hozzám akármiért. A legelső alkalmakkor amikor ezt megcsinálta és ránk nyitott vmi ürüggyel (akkor éppen kedveskedni akart vmivel nekem, meg a vendégemnek), forrt bennem az ideg. Miután az ügyfelem távozott, leültettem, és normális, higgadt hangnemben elmondtam neki őszintén, hogy mit éreztem, amikor ő emiatt bejött. Nem kiabáltam.
Érvekkel elmondtam neki, hogy nekem ez milyen rosszul esett, és rosszabb esetben milyen következményekkel is végződhetett volna a "kedveskedése". Elmondtam neki azt is, hogy nagyra értékelem igyekvését, meg is köszöntem neki, de ezentúl ezt ne tegye, mert az ügyfél az tolakodásnak is veheti akár, és akkor itthagy. (Mégis, ez olyan dolog, mintha vki új arc érkezik, aztán mindenki szépen benyitogat a szobába, a nővéremtől elkezdve a szomszéd Kati néniig, Feri bácsiig)
Tudomásul vette, megértette. Fájt a szíve utána, hogy "nem tartok igényt a szolgálataira" (és az enyém is...) de beletörődött, mondhatni, megszokta már, hogy amikor vendégem van, akkor nem rá kíváncsiak.
Te is tégy hasonlóan! Ülj le vele beszélgetni, normális és disztingvált hangnemben. Először a problémádat mondd el, őszintén, köntörfalazás nélkül. Majd mondd el neki, mit érzel, ill. hogy hogyan le7ne ezt kiküszöbölni. Nem lesz tőle boldog, akár szomorú is lehet utána, de ez az Élet rendje. A csemeték felnőnek 1x és neki ezt el kell tudni fogadnia, különben súrlódások lesznek, és félő,. hogy az a baráti kapcsolat rovására megy előbb-utóbb, később pedig oda vezet7, hogy elkezditek egymást kerülni, mert megromlott a kapcsolatotok.
Mondd el neki, mit érzel, majd UTÁNA biztosítsd arról, hogy mennyire szereted, tiszteled őt, és nyomj az arcára egy-egy cuppanós puszit és mosolyogtasd meg. :-) Az ellensúlyozni fogja a kérésed által okozott pillanatnyi fájdalmat.
28/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!