Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az egész család utálja a...

Az egész család utálja a barátomat, mert kb. két centivel alacsonyabb nálam. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Hat éve már voltunk együtt egy évig, de akkor még jóformán gyerekek voltunk. Akkor se szerették, de nem vettek minket komolyan. Kb. egy éve megint összejöttünk, most azért már komolyabban vesszük egymást, ők pedig egyre jobban utálják. És az az egyetlen kifogásuk, hogy alacsonyabb nálam. Más kifogásuk nem is lehet, mivel nem hajlandók megismerni vagy beszélgetni vele.

Amúgy egy végtelenül kedves srác, mindent megtesz értem, elvisz nyaralni (persze a részemet én fizetem, de egyedül nem mehetnék ezekre a helyekre), van rendes munkája, nemsokára diplomája is lesz... Még itthon is szokott segíteni, zárat cserél vagy az autóban izzót, stb., ilyet mi max. szerelővel tudnánk csináltatni egy vagyonért. Egyszóval semmi kivetnivalót nem lehetne benne találni, ha nem lenne ilyen begyöpösödött banda a famíliám. Egyedül a mamám nem mondott rá eddig rosszat, de ő már öreg, kicsit szenilis, a többiek úgy befolyásolják a véleményét, ahogy akarják.

Mivel elég messze lakunk egymástól, ritkán találkozunk, de akkor mindig áll a bál. Ha nálunk van, anyukám "kedves" vele, de ahogy kiteszi a lábát egyből elkezdi szidni, mint a bokrot. Itt alvásról persze szó sem lehet.

Ha elmegyünk moziba, vagy csak bevásárolni, akkor is kész a cirkusz.

Mikor én vagyok náluk, anyukám úgy beszél velem a telefonban, mint valami bűnözővel. De, ha úgy tudja, hogy egy barátnőmhöz utaztam, akkor semmi baja.

Most is megyünk Diana-kiállításra, kérnem sem kellett és már vette a jegyeket.

Reménytelen helyzet. Küldjem agymosásra a családot vagy mi?

2009. ápr. 5. 15:21
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
65%
elso, bocsi:) Hozzatennem, hogy szerintem is az irigyseg a fo ok amiert igy beszel anyukad, nem ertem miert nem lehet titeket beken hagyni. Oszinten nezz a szemebe, szallitsdle a magas lorol
2009. ápr. 5. 15:45
 12/23 anonim ***** válasza:
90%
Én sem akarom szidni a szüleidet, de milyen család az ilyen? Én leülnék velük beszélni, ha nem segít, akkor próbálnék valami albérletet találni, ketten valszeg ki tudjátok fizetni, és még mindig jobb kicsit szűkebb nadrágszíjjal, de együtt élni, mint külön, és ráadásul egyfolytában folyó hisztikkel.
2009. ápr. 5. 15:52
 13/23 A kérdező kommentje:

Elköltözni nem tudok... Elég bonyolult, de anyukámmal egymásra vagyunk utalva a munkában, így még ott is el kell viselnem, de sajna a mai világban nem nagyon ugrálhatok. Örülök, hogy van munkám, főleg Ausztriában. A barátomat meg nem költöztethetem ide, mert itt abszolút semmi munka nincs, osztrákban pedig csak akkor dolgozhatna, ha elvenne feleségül és lenne kint lakcíme. (Persze tudom, hogy enélkül is dolgozhatna, de ez is bonyolult...) A bizonytalanért nem hívom el a munkahelyéről.

A bibircsókos megoldás viszont nem is rossz. Talán kipróbálom, ha abbahagytam a röhögést.:):)

2009. ápr. 5. 16:07
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Elöször is ülj le anyuddalmeg az egész családdal és beszéld meg velük h ez így nem oké. Ha képtelenek változtatni a viselkedésükön,akkor meg beszélj pároddal,és költözzetek össze. Párod anyukája szeret? Lehet h megengedné,h egy kis ideig,amig nem tudtok külön menni,oda költözz...

Ja,és azt is mond meg a csalédodnak,h nem muszály szeretni a barátodat,de fogadják el h ő van neked,és legalább elötted ne becsméreljék

2009. ápr. 5. 16:09
 15/23 anonim ***** válasza:
90%

Azt értsd már meg, hogy nem az a 2 centi a valódi bajuk, hanem hogy irigyek rád/rátok mint a dög. a szüleidnek )bocs) vszeg vmi nagyon nincs rendben a házasságukkal vagy a szexuális életükkel, és ezt rátok vetítik. ne is törődj velük, mert szánalmasak, erre jobb szó nincs.

nem is nagyon tudsz velük mit csinálni. lépj le barátostul valahova, jó messzire tőlük, ne hagyd, hogy ellened áskálódjanak!!

2009. ápr. 5. 16:44
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Na akkor elmondom az én anyukámat, mint pozitív példát. Talán ebből tudsz ötleteket meríteni, hogy hogyan hass az anyukádra.

Az én férjem:

1. fél fejjel alacsonyabb mint én

2. 28 évvel idősebb, mint én

Anyukám reakciója:

Neki mindegy, hogy milyen ember az, aki mellettem van, ha velem rendes, és boldog vagyok mellette.

Nem a családnak kell a pároddal lenni, hanem neked. Egy szerető család pedig elfogadja a társadat, még akkor is, ha nekik nem szimpatikus, pont amiatt, mert téged szeretnek, és ha őt bántják, azzal téged bántanak. Egy szerető családtól az a minimum elvárható, hogy megpróbálják megismerni a választottadat. De ha uram bocsá' még mindig nem szimpi, akkor is ki lehet alakítani egy kulturált kapcsolatot, és nem szidni őt a háta mögött, persze minden ok nélkül.

Mennyivel lenne jobb, ha választanál egy sokkal magasabbat, aki mondjuk üt-ver, vagy lenyúlja a pénzed?

Ezeket szerintem nyugodtan elmondhatod anyukádnak.

Minden jót kívánok nektek!

25/L

2009. ápr. 5. 16:47
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Hát...tudod centiben mérni az emberi értékeket....tényleg fura!

Tudom nehéz lehet állandóan hallgatni őket de még is azt tanácsolom ne törődj velük! Halgass a szívedre és ha szereted állj ki mellette, majd megbarátkoznak a gondolattal!

2009. ápr. 5. 17:02
 18/23 A kérdező kommentje:

Apukámat évek óta nem láttam, a "családot" anyukámon, nagynénémen, nagybátyámon értem.

Nem is érdekel, hogy mit mondanak, csak nem értem, hogy lehetnek ilyen szemetek. Volt egy méretre "megfelelő" barátom is, de az akkora bunkó volt, hogy már tanítani kéne a bunkó-iskolában. Ő megfelelt nekik, mert jól mutattunk egymás mellett. Az senkit nem érdekelt, hogy naphosszat üvöltözött velem, a barátaimmal/ról úgy beszélt, mint holmi vágóállatokról és sehol nem lehetett vele megjelenni, mert akivel beszélgetett és az nem értett egyet az ő szent véleményével, egyből osztotta az észt, engem meg jól beégetett.

Szerintem ezt sose fogom megérteni, hogy miért fontosabb a saját "családomnak" a külsőség, mint az én boldogságom. Rengeteg olyan cifra párt látok, akik aztán tényleg nem illenek össze, mégse érdekli őket más véleménye és a család is elfogadja őket. Nekem meg 2 centin verik a tamtamot. Sokszor úgy szeretném, ha csak örökbe fogadtak volna.:)

2009. ápr. 5. 17:41
 19/23 anonim ***** válasza:
83%

én is azt gondolom hogy nem a méret végett utálják a barátod. milyenek az anyagi viszonyai? mert az is a képben lehet, h a barátod szegény, és nem akarnak a szüleid egy szegény sráccal látni.

amugy jó lenne ha a talpadra állnál és nem beszámolni anyukának hogy hova mész és mikor. igen a házában élsz, de felnött vagy és nem mondhatja meg senki hogy mit csinálj az életedde. nem drogozol, nem iszol, stb (gondolom én :D ). nemhogy örülnének neki hogy egy tisztességes lány vagy, és van egy barátod akit szeretsz és jól megvagytok.

szerintem költözz el otthonról, és igy senki sem szolhat bele az életebe. és ne foglalkozz azzal hogy a szüleid nem szeretik a barátod. majd amikor látni fogják hogy komoly a kapcsolat, majd bele törödnek. :)

sok sikert

2009. ápr. 5. 19:35
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Hitetlenkedve ülök.Egészen biztos,hogy a magasság különbség a bajok gyökere?Nem lehet,hogy mélyebbre kellene ásni?
2009. ápr. 6. 07:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!